Fotbal intern

Dumitru Dragomir, achitat în dosarul în care era acuzat de spălare de bani după ce primise o sentință de 7 ani

13.11.2018 | 14:28
Dumitru Dragomir și-a aflat sentința în dosarul RCS-RDS. Fostul președinte LPF a fost achitat

Dumitru Dragomir a fost achitat de către magistrații Curții de Apel București în dosarul în care fostul președinte al LPF a fost acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală.  În prima instanță, Dragomir a primit o pedeapsă de 7 ani cu executare.

În acest dosar Dragomir primise și o interdicție de 5 ani de a activa în fotbal ca președinte de club sau de asociație și de a fi ales într-o funcție publică. Numele fostului președinte LPF a apărut în 2011 într-o speță în care erau implicate nu mai puțin de 40 de persoane care administrau 17 societăți comerciale de tip „fantomă”. Mitică Dragomir a fost trimis în judecată în 2014, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

Dumitru Dragomir a fost achitat de Curtea de Apel București

Procurorii susțineau că Dumitru Dragomir ar fi abuzat de funcția pe care o ocupa la LPF și i-ar făcut pe membrii Adunării Generale să aprobe încheierea unui contract cu SC Capital Properties SRL. Înțelegerea a presupus vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 şi 9 pentru sezoanele 2011 – 2014. După această înțelegere, Dragomir ar fi plătit un comision de peste 12 milioane de lei, bani dați pentru servicii care nu au existat. De asemenea, procurorii susţineau că Dragomir ar fi înregistrat în documentele contabile ale LPF servicii fictive în valoare de peste 3,25 milioane de lei de la SC Capital Properties SRL, în urmă cărora statul a fost prejudiciat cu peste 1,3 milioane de lei, din care 780 de mii reprezintă TVA și 520 de mii de lei impozitul pe profit. Toate aceste lucruri au fost infirmate de judecători prin sentinţa definitivă dată marţi, 13 neoiembrie.

După ce Dumitru Dragomir a fost achitat de magistrați, dispar și despăgubirile pe care fostul președinte LPF era obligat să le plătească, în valoare de 1,3 milioane de lei. De asemenea, în același dosar, Liga Profesionistă de Fotbal ar fi trebuit să plătească peste 12 milioane de lei, tot sub formă de despăgubire.

Decizia definitivă fusese amânată deja de patru ori.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri