Fotbal intern

Dumitru Dragomir arată cu degetul spre LPF după vânzarea drepturilor TV: ”Luam 3.000 de ani de pușcărie”

24.04.2019 | 00:05
Dumitru Dragomir arata cu degetul spre LPF dupa vanzarea drepturilor TV Luam 3000 de ani de puscarie

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, arată cu degetul spre actuala conducere, după ce a vândut drepturile TV pentru meciurile din Liga 1 Betano fără să facă licitație. De asemenea, el este indignat de suma obținută de șefii LPF și crede că s-ar fi putut obține mult mai mulți bani.

Dumitru Dragomir, arată cu degetul spre LPF după vânzarea drepturilor TV: ”Mai corect era 50 de milioane de euro”

”Dacă făceam eu asta când eram președintele Ligii, luam 3.000 de ani de pușcărie! Dar nu mă mai interesează, e treaba lor, să facă ce vor. LPF a obținut din vânzarea drepturilor TV același preț pe care l-am luat eu în urmă cu 11 ani. E o sumă mică, nene. Mai corect era 50 milioane de euro”, a spus Dumitru Dragomir intrigat de modul cum a vândut LPF drepturile TV.

”Actualul sistem din Liga 1 e cea mai mare tâmpenie. Păi cine dracu a văzut ca echipa de pe locul 4 să aibă mai puține puncte decât aia de pe locul 8! Sau că echipa de pe locul 3 va juca mai puține meciuri decât aia de pe 12! Ca să nu mai vorbesc că poate ajunge golgheter un jucător al unei echipe din play-out care, la sfârșitul sezonului, are mai multe meciuri decât una din play-off! E nebunie totală. Trebuie revenit la un campionat cu 16 echipe. Se joacă tur-retur și gata. Ăla e campionat, nene, nu ăsta”, a mai afirmat Mitică pentru Libertatea.

Dumitru Dragomir la intrarea în sediul LPF pe vremea când era președintele forului
Dumitru Dragomir la intrarea în sediul LPF pe vremea când era președintele forului

LPF va încasa 28 de milioane de euro pe din drepturile TV

Președintele LPF, Gino Iorgulescu, a anunțat vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1 Betano pentru următorii 5 ani către firma EAD.RO Interactive SRL, care va plăti 28 de milioane de euro fără TVA pentru fiecare sezon. Firma respectivă o să vândă celor care sunt interesaţi, ca şi până acum. E şi un interes din străinătate, dar acele societăţi trebuie să ia legătura cu firma care deţine exclusiv drepturile TV”, a declarat Iorgulescu.

Directorul firmei EAD.RO Interactive SRL, Orlando Nicoară, a explicat cum se poate rupe contractul drepturilor TV: “Costurile de producție depășesc 120 de mii de euro pentru un meci! Nici măcar Pro TV, care este lider, nu își poate permite să plătească singură această sumă. Nu s-a făcut licitație pentru că drepturile s-ar fi blocat într-o singură reţea. EAD poate ieși din contract doar dacă scade drastic numărul de echipe din prima ligă!”.