Sport
notix pixel id

Lovitură dură pentru Dumitru Dragomir! Se reia de la zero procesul în care a fost condamnat la închisoare şi, apoi, achitat

Dumitru Dragomir nu scapă de problemele cu justiția. Procesul în care fostul șef al LPF a fost acuzat de luare de mită se reia de la zero. Inițial a fost condamnat la 4 ani de închisoare, apoi achitat.
01.11.2021 | 14:09
Lovitură dură pentru Dumitru Dragomir! Se reia de la zero procesul în care a fost condamnat la închisoare şi, apoi, achitat
Dumitru Dragomir
ADVERTISEMENT

În ianuarie 2019 Dumitru Dragomir era condamnat de Tribunalul București la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar instrumentat de DNA în care era acuzat că ar fi luat peste 3 milioane de euro mită.

Ulterior a fost achitat, însă fostul șef de la Liga Profesionistă de Fotbal a primit o lovitură teribilă în această dimineață. Procesul va fi reluat de la zero.

Curtea de Apel nu e de acord cu decizia Tribunalului București

Dosarul în care Dumitru Dragomir a fost judecat pentru luare de mită a fost judecat de Tribunalul București. Condamnat inițial la 4 ani de închisoare cu executare, Dumitru Dragomir a fost ulterior achitat.

ADVERTISEMENT

A fost o ”victorie” de scurtă durată pentru ”Corleone”. Pe 1 noiembrie Curtea de Apel a decis că este singura instanță în măsură să judece dosarul amintit și a anulat decizia Tribunalului București.

Mai mult, Curtea de Apel a decis ca dosarul să fie instrumentat de la zero, conform PRO TV.

În speță, Dumitru Dragomir este acuzat că ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, administrator şi acţionar RCS/RDS și că ar fi încasat 3,1 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii instrumentează modul în care au fost atribuit drepturile TV pentru Liga 1 de fotbal în perioada aprilie 2009 – mai 2011. La fel ca și Dumitru Dragomir și Ioan Bendei a primit inițial aceeași pedeapsă cu executare de 4 ani de închisoare.

Fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan, cercetat pentru complicitate la luare de mită şi la spălare de bani

Procesul în care este anchetat modul în care au fost atribuite drepturile TV pentru Liga 1 este inculpat și fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir, acesta fiind în acte administratorul firmei prin care s-ar fi făcut plățile incriminate de anchetatori.

ADVERTISEMENT

Ulterior Bogdan Dragomir a fost la rândul lui achitat în ianuarie 2019. În cauză, Bogdan Dragomir a fost cercetat pentru complicitate la luare de mită şi la spălare de bani.

Conform anchetatorilor banii pe care Dumitru Dragomir i-ar fi încasat sub formă de mită ar fi fost disimulaţi sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune încheiat între o firmă care ar fi fost controlată de Dumitru Dragomir şi compania de televiziune prin cablu.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurilor DNA: ”conţinutul contractului a fost anume conceput de părţi astfel încât să creeze aparenţa unei asocieri tipice şi să mascheze cât mai bine voinţa lor reală internă, aceea de a da, respectiv de a lua mită”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik