Fotbal intern

Dumitru Dragomir, condamnat la 4 ani cu executare în dosarul drepturilor TV din Liga 1

15.01.2019 | 17:20
Dumitru Dragomir condamnat la 4 ani cu executare in dosarul drepturilor TV din Liga 1

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul drepturilor TV din Liga 1. Dragomir este acuzat că a primit nu mai puțin de 3 milioane de euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei. În schimb, omul care a condus LPF-ul i-a acordat acestuia drepturile de televizare pentru partidele de pe prima scenă a fotbalului românesc.

De remarcat că decizia luată de Tribunalul București nu este una definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel. Cei doi, Dumitru Dragomir și Ioan Bendei au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani şi respectiv dare de mită şi complicitate la spălare de bani. Mai mult de atât, procurorii DNA spun că fostul șef al Ligii Profesioniste de fotbal a pretins 3,5 milioane de euro, din care a primit numai 3,1 milioane de euro.

Dumitru Dragomir, condamnat la 4 ani cu executare în dosarul drepturilor TV din Liga 1. Dragomir
Dumitru Dragomir poate face apel în urma condamnării

Dumitru Dragomir, condamnat la 4 ani cu executare în dosarul drepturilor TV din Liga 1

Conform DNA, banii au intrat în conturile lui Dragomir “în scopul atât de a îndeplini, cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora”.  În august 2017, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de DNA  alături de fiul lui, Bogdan Dumitru Dragomir, la data faptelor asociat unic al SC Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Procurorii susţin banii primiţi au fost disimulaţi sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat la data de 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, Crystal Palace Ballrooms. “Contractul respectiv a fost încheiat între societăţile Bodu SRL, deţinută de Dumitru Dragomir şi RCS&RDS SA, inculpatul Bendei Ioan beneficiind de sprijinul inculpaţilor Dinei Mihai şi Oprea Alexandru, administratori ai RCS&RDS SA. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, încheiat la data de 8 aprilie 2008 între LPF şi consorţiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrată de inculpatul Bendei Ioan şi o altă societate”, susţine DNA.

  • 3.100.000 de euro, spun procurorii, ar fi primit Dumitru Dragomir de la administratorul RDS/ RCS