Fotbal intern

Decizie amânată în dosarul lui Dumitru Dragomir! Ce riscă fostul şef al LPF în „Dosarul RCS-RDS”

Dumitru Dragomir va afla decizia finală în Dosarul RCS-RDS

Dumitru Dragomir urmează să afle marți, 30 octombrie, decizia finală în „Dosarul RCS-RDS”, în care fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani. Asta după ce în urmă cu două săptămâni decizia a fost amânată.

UPDATE. Curtea de Apel Bucureşti nu a ajuns nici de această dată la un verdict în cazul lui Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF care este acuzat de delapidare. Pronunţarea s-a amânat pentru data de 13 noiembrie.


Fostul președinte LPF a fost acuzat de faptul că a obținut ilegal o sumă importantă de bani în momentul în care au fost licitate drepturile de televizare ale partidelor din Liga 1 Betano. Mai exact, Dragomir ar fi înregistrat în documentele contabile ale LPF servicii fictive în valoare de peste 3,25 milioane de lei de la SC Capital Properties SRL, în urmă cărora au prejudiciat statul cu peste 1,3 milioane de lei, din care 780 de mii reprezintă TVA și 520 de mii de lei impozitul pe profit.

Dumitru Dragomir, pus să plătească despăgubiri de peste 1 milion de lei în „Dosarul RCS-RDS”

Autoritățile cer ca fostul oficial LPF să plătească drept despăgubire întreaga sumă de 1,3 milioane de lei. De asemenea, în același dosar, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să plătească peste 12 milioane de lei, tot sub formă de despăgubire.

„Eram un trofeu pentru ei. S-au spălat pe mâini şi m-au trimis pentru delapidare şi evaziune! Nici una nu există. Evaziunea s-a făcut cînd eu nu mai eram acolo. Adunarea Generală a LPF care a aprobat cheltuielile în 2013 s-a făcut în martie 2014 când eu nu mai eram! Nu este nici evaziune, este o greşeală. Nu Liga a plătit comisionul, ci fiecare club în parte a plătit comisionul! Eu nu aveam drept de vot decît la paritate, dacă era 8-8, atît! Am primit vestea asta zâmbind, aşa, pentru că nu sunt în piesa asta, nu joc în piesa asta. Nu am nicio implicare în problema aceasta. Acum ne ducem în judecată, în fața instanței și o să-mi dovedesc nevinovăţia”, spunea Dumitru Dragomir în urmă cu mai mulți ani, în momentul în care a aflat de condamnare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri