Sport

Dumitru Dragomir are din nou probleme cu legea! Dosarul „drepturilor TV”, în care e implicat fostul președinte LPF, a fost trimis la Parchet

Dumitru Dragomir (75 de ani) are noi emoții din cauza Curții de Apel. Dosarul „drepturilor TV” a fost trimis la Parchet, iar fostul președinte LPF este anchetat pentru mită și spălare de bani.
09.02.2022 | 17:15
Dumitru Dragomir are din nou probleme cu legea Dosarul drepturilor TV in care e implicat fostul presedinte LPF a fost trimis la Parchet
Dumitru Dragomir in tribuna la meciul de fotbal dintre FC Voluntari si Universitatea Craiova, din cadrul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, vineri 30 august 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir are este din nou în atenția procurorilor. Anchetat pentru mită și spălare de bani din cauza vânzării drepturilor TV ale Casa Pariurilor Liga 1, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal are emoții, pentru că dosarul a ajuns la Parchet.

Dosarul „drepturilor TV” îi dă emoții lui Dumitru Dragomir. A ajuns la Parchet, după ce Curtea de Apel București a admis cererea făcută de ANAF

Dosarul „drepturilor TV” va fi rejudecat de la zero, după ce magistrații au hotărât că el trebuia judecat pe fond la Curtea de Apel și nu la Tribunalul București, acolo unde fostul președinte LPF, Dumitru Dragomir, și fostul administrator al firmei RCS&RDS, Ioan Bendei, au fost condamnați la patru ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Rejudecarea cazului la Curtea de Apel București s-a decis deoarece în același dosar este anchetat și Bogdan Dragomir, cel care era avocat în momentul săvârșirii faptelor, tot pentru luare de mită și spălare de bani.

„Curtea de Apel București a admis plângerea ANAF si va trimite dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti.

ADVERTISEMENT

Încheierea F/CP din 9.II.2022 – În baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală împotriva ordonanței nr. 5866/P/2013 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la data de 12.11.2018.

Desfiinţează ordonanța nr. 5866/P/2013 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la data de 12.11.2018 si trimite cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 09.02.2022”, este decizia luată de Curtea de Apel București.

ADVERTISEMENT

De ce este acuzat fostul președinte LPF

Procurorii îl acuză pe Dumitru Dragomir că ar fi cerut 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, acesta din urmă virând fostului președinte LPF suma de 3,1 milioane de euro.

Conform procurorilor, banii au fost disimulați în diferite plăți făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat pe 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, Crystal Palace Ballrooms.

ADVERTISEMENT

Pentru cele peste 3 milioane de euro încasate, „Mitică” Dragomir ar fi trebuit să ușureze misiunea celor de la RCS&RDS pentru a câștiga contractul pentru drepturile de televizare ale Ligii 1.

„S-a făcut dreptate pentru că judecătoarea nu avea dreptul să instrumenteze procesul întrucât aveam doi avocați de barou în dosar și așa spune legea.

Când într-un dosar sunt implicați avocați, parlamentari sau mai știu eu ce, se judecă de la Curtea de Apel în sus, nu la Tribunalul București”, declara Dumitru Dragomir, în exclusivitate pentru FANATIK, în noiembrie 2021, când a aflat că procesul său va fi rejudecat.

ADVERTISEMENT