Sport

Dumitru Dragomir e categoric în privința șanselor Stelei de a evolua în primul eșalon. „În clipa de față, așa ceva nu mai există”

Steaua a anunțat că își va căuta dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv dacă FRF nu îi va aviza dosarul de licențiere pentru Casa Pariurilor Liga 1. Dumitru Dragomir îi ”liniștește” pe fanii din Ghencea.
12.05.2022 | 15:44
Dumitru Dragomir e categoric in privinta sanselor Stelei de a evolua in primul esalon In clipa de fata asa ceva nu mai exista
Steaua speră să obțință la AS dreptul de a evolua în Casa Pariurilor Liga 1. Dumitru Dragomir nu le dă nicio șansă. Sursă foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Steaua s-a ”înțepenit” pe locul 4 în play-off-ul ligii a doua și, din punct de vedere sportiv, ar avea dreptul să joace barajul de promovare în Casa Pariurilor Liga 1. Administrativ lucrurile sunt și mai clare, explică fostul șef de la LPF, Dumitru Dragomir.

Dumitru Dragomir știe ce se va întâmpla după ce Steaua va reclama FRF la TAS

Cu 49 de puncte acumulate, Steaua s-a fixat confortabil pe locul patru în play-off-ul eșalonului secund. La 8 puncte în urma Universității Cluj (locul 3) și cu 8 peste Concordia Chiajna (locul 5), roș-albaștrii ar avea dreptul să joace în barajul pentru promovare/menținere în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Dacă din punct de vedere sportiv lucrurile sunt clare, problemele apar din punct de vedere al organizării administrative a echipei Armatei. Forma de organizare nu este agreată de UEFA, spune răspicat Dumitru Dragomir.

Fostul șef a Ligii Profesioniste de Fotbal a explicat punctual de ce încercările oficialilor de la CSA Steaua de a obține la Tribunalul de Arbitraj Sportiv dreptul de a evolua în primul eșalon, sunt sortite eșecului.

ADVERTISEMENT

”Steaua, dacă va merge la TAS, nu va avea nici cea mică şansă. Ca lucrurile să fie intrate într-o normalitate pentru ei, trebuia schimbată legea sportului. Reţineţi ce vă spun! 

Este o lege organică. În clipa de faţă, cluburile de fotbal departamentale (finanțate din fonduri publice – n.r.) nu mai există. Cei din conducerea Stelei au greşit pentru că nu s-au gândit mai devreme să facă demersurile de rigoare”, a explicat Dragomir la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Cum justifică FRF interdicția Stelei de a evolua în Casa Pariurilor Liga 1

Argumentele prezentate de fotul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, sunt susținute de Regulamentul de Licențiere al FRF. Conform GSP chiar dacă Steaua va primi acordul de a juca barajul de promovare, nu va primi și licența pentru a evolua în viitorul sezon competițional în eșalonul de elită.

”Li se va respinge dreptul la licență pe baza articolului privind calitatea solicitantului de licență, articolul 11 din Regulamentul de Licențiere. Ei pot juca barajul, dar, dacă îl câștigă, nu dețin licența și în Liga 1 va juca echipa învinsă.

ADVERTISEMENT

Pot câștiga barajul, se declară promovată în Liga 1, iar atunci vine întrebarea dacă deține licența. Atunci vor primi răspunsul că nu, clubul nu este o persoană juridică sau societate comercială pe acțiuni, conform Legii Sportului”, notează GSP, care citează surse federale.

Chiar dacă se situează sub Steaua în clasamentul ligii a doua, Concordia Chiajna și Unirea Slobozia luptă pentru locul 5 care, în cazul în care roș-albaștrii nu vor juca barajul, le dă dreptul să înfrunte echipa de pe locul 7 din play-out-ul primului eșalon.

În acest moment Concordia și Unirea Slobozia ocupă pozițiile 5, respectiv 6 în liga a doua și sunt despărțite de un singur punct. În ultima etapă ilfovenii vor primi vizita Universității Cluj, iar la Slobozia va evolua Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT