Fotbal intern

Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată pentru spălare de bani. “Am primit vestea asta zîmbind!”

UPDATE 10:12 / "În următorii ani vom fi jos de tot, veţi vedea! Ce vreţi să spună Iordănescu, că bate cu 5,6 - 0 Irlanda de Nord şi apoi să se frigă? Pe Chirciheş l-a dat mult în jos şi...
11.11.2014 | 16:40
Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata pentru spalare de bani Am primit vestea asta zimbind

UPDATE 10:12 / “În următorii ani vom fi jos de tot, veţi vedea! Ce vreţi să spună Iordănescu, că bate cu 5,6 – 0 Irlanda de Nord şi apoi să se frigă? Pe Chirciheş l-a dat mult în jos şi faza aia în care era matol şi trăgea nevasta de el…La Arsenal este un antrenor căruia îi plac fotbaliştii ofensivi, care ştiu cu mingea, iar Chiricheş se încadrează aici. În locul lui Arlauskis ar trebui adus Felgueiras, dacă vor să aibă echipă bună. Mulţescu este puţin incomod pentru patronatele din România. Dacă de băut nu bea, de fumat nu fumează, e om serios… Nu le place românilor seriozitatea. Singurul club din Liga 1 care nu are probleme financiare este Universitatea Craiova, atît!. Steaua are datorii”, a declarat Mitică Dragomir la Sport.ro.

“Mă aşteptam la decizia procurorilor după ce am fost reţinut 24 de ore, ştiam că voi fi trimis în jduecată. Eram unn trofeu pentru ei. S-au spălat pe mîini şi m-au trimis pentru delapidare şi evaziune! Nici una nu există. Evaziunea s-a făcut cînd eu nu mai eram acolo. Adunarea Generală a LPF care a aprobat cheltuielile în 2013 s-a făcut în martie 2014 cînd eu nu mai eram! Nu este nici evaziune, este o greşeală. Nu Liga a plătit comisionul, ci fiecare club în parte a plătit comisionul! Eu nu aveam drept de vot decît la paritate, dacă era 8-8, atît! Eu nu am fost de acord să se plătească un comision de 15 la sută. Au conectat treaba cu Liga la un proces evazionist mai mare. Unul din mulţimea asta făcea contracte cu fata lui Băsescu. Au crezut că Mitică Dragomir face parte din evazioniştii aceia mari. Ei au vrut să mă aresteze, dar nu au putut fiindcă nu sînt vinovat!”, a mai declarat fostul preşedinte al LPF.

–––––––––––––––––––––––––––––

Procurorii din Parchetul Capitalei au decis, marţi, trimiterea în judecată a fostului preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

UPDATE 18.00: “Mă reţinuse 24 de ore, m-au judecat două instanţe şi m-au lăsat liber şi acum m-au trimis în instanţă. Am primit vestea asta zîmbind, aşa, pentru că nu sînt în piesa asta, nu joc în piesa asta. Nu am nicio implicare în problema aceasta, dar ei, grabindu-se să îmi ceară 29 de zile, nu au ce să îmi facă acum. Trebuie sa mă trimită in judecata, pentru ca altfel intra ei in locul meu. Acum ne ducem in judecata, in fata instantei si o sa-mi dovedesc nevinovăţia”, a reacţionat Dragomir.

……………………………………………………………

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, din probele administrate în cauză a rezultat faptul că în cursul lunii iunie 2011, inculpatul DRAGOMIR DUMITRU, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.) a determinat, cu intenţie, pe membrii Adunării Generale a L.P.F. să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL, în vederea vânzării drepturilor de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 şi 9 pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 – cunoscând faptul că prestaţiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestaţii nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă). În urma încheierii, în aceste condiţii, a contractului de mandat nr. 2963/27.06.2011, în perioada 2011 – 2013, inculpatul Dragomir Dumitru a plătit, în mod succesiv, în numele L.P.F., în contul SC Capital Properties SRL (reprezentată de inculpatul CORBU MIHAI) un comision în sumă totală de 12.102.648 lei – în trei tranşe eşalonate pe trei ani – respectiv 2011, 2012 şi 2013.

Activitatea infracţională desfăşurată de inc. Dragomir Dumitru a avut drept urmare şi0 diminuarea corelativă a patrimoniului L.P.F. cu suma de aproximativ 2.800.000 euro. Sumele sus-menţionate transferate de L.P.F. în contul SC Capital Properties SRL au fost virate ulterior de inc. CORBU MIHAI şi RADU-ARHIRE ALEXANDRU-MĂDĂLIN, mai întâi, în conturile unor societăţi comerciale de „tranzit”, iar din acestea în conturile unor societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă” – controlate de inculpaţii NEGOESCU TIBERIU – CONSTANTIN şi PĂUN CRISTIAN – NICOLAE – de unde au fost retrase în numerar şi restituite “la sacoşă” dispunătorilor plăţilor.

De asemenea, în cursul anului 2013, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul DRAGOMIR DUMITRU, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), a înregistrat in documentele contabile ale L.P.F., precum şi în celelalte documente legale (declaraţii fiscale) operaţiuni fictive constând în achiziţii nereale de servicii în valoare de 3.250.800 lei de la SC Capital Properties SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi cauzând un prejudiciu estimat bugetului de stat în cuantum total de 1.300.320 lei, din care 780.192 lei – reprezentând TVA şi 520.128 lei reprezentând impozit pe profit.

sursa: romaniatv.net