Fotbal international

Dumitru Dragomir îl apără pe Sebastian Colțescu: „Ar trebui suspendat derbedeul acela”

19.12.2020 | 13:00
Dumitru Dragomir il apara pe Sebastian Coltescu Ar trebui suspendat derbedeul acela
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir îl consideră vinovat pe Demba Ba pentru scandalul de rasism în care a fost implicat arbitrul român Sebastian Colțescu. ”Ar trebui suspendat derbedeul acela”, este părerea lui Dragomir. 

Ovidiu Hațegan a arbitrat duelul dintre Craiova și FCSB 0-2, prima partidă după scandalul produs la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir, din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Invitat special în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal, Dumitru Dragomir a discutat despre acuzele de rasism aduse lui Sebastian Colțescu, după ce arbitrul a zis ”negrul acela” în momentul în care i l-a arătat lui Ovidiu Hațegan pe Pierre Webo, secundul echipei din Turcia.

Dumitru Dragomir îl apără pe Sebastian Colțescu: „Ar trebui suspendat derbedeul acela”

Fostul președinte de la LPF l-a criticat pe Demba Ba, fotbalistul echipei din Turcia, care a fost vehement la adresa arbitrului român.

ADVERTISEMENT

“Ar trebui suspendat derbedeul acela care a făcut tot scandalul. Demba Ba, da, sigur, un derbedeu. El a făcut scandalul ăsta aiurea. Şi ca să-şi elimine proasta prestaţie pe care a avut-o, a aruncat-o pe bietul Colţescu.

În româneşte cum să-i fi zis? Avea număr pe spate, să-i fi zis numărul 8 de pe bancă? Aaaa, dacă-i zicea porumbel vopsit, era altceva. Cum îi ziceau lui Răducanu, lui Rică, atunci da, te supărai. Părerea mea e că un avertisment şi gata pentru Colţescu. Şi ăsta de la centru (n.r. Haţegan) ce vină are?

ADVERTISEMENT

Eu spun că nicio vină nu are Colţescu. Poate că a fost o comunicare nefericită. Dar, pentru asta nu se dă, băi, fraţilor. Dacă dintr-un grup e unul negru, spune ‘băi, ăla negru face’. E normal, e cuvânt românesc, nu am folosit cuvântul jignitor străin. Problema e că a zis prea tare, trebuia să zică mai încet”, a spus Dumitru Dragomir.

Cazul va fi analizat la Comisia de Disciplină a UEFA

Comisia de Disciplină a UEFA încă analizează ce s-a petrecut la partida dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, iar forul continental va lua o hotărârea echilibrată. UEFA a permis ca duelul să fie oprit și reluat ziua următoare, după ce fotbaliștii echipei din Turcia au refuzat să mai evolueze cu Sebastian Colțescu pe margine, dar UEFA nu dorește să-i tragă la răspundere pe români.

ADVERTISEMENT

Se pare că forul continental a gândit o nouă rezolvare pentru acest caz. CCA a fost anunțată de la Nyon că UEFA dorește să ajungă la o împăcare între cele două tabere. Este posibil ca forul continental să se gândească și la acțiunile arbitrului român, care a contactat un avocat spaniol, Josep Vandellos, originar din Valencia și stabilit în Barcelona.

Mai mult, Sebastian Colțescu vrea să ceară sume mari ca despăgubiri după ce imaginea sa a fost foarte afectată din cauza scandalului. Acestea ar putea ajunge la milioane de euro, fapt ce ar reprezenta o bornă istorică în relația dintre arbitri și forul continental.

ADVERTISEMENT