Fotbal intern

Dumitru Dragomir, trimis în judecată. Acuzaţii grave la adresa fostului şef al LPF

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi fostul director al RCS - RDS SA Ioan Bendei au fost trimişi în judecată sub control judiciar pentru luare de mită şi...
22.08.2017 | 17:09
Dumitru Dragomir trimis in judecata Acuzatii grave la adresa fostului sef al LPF

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi fostul director al RCS – RDS SA Ioan Bendei au fost trimişi în judecată sub control judiciar pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani şi, respectiv, dare de mită şi complicitate la spălare de bani. Potrivit DNA, Dumitru Dragomir ar fi pretins 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei, scrie news.ro

Potrivit unui comunicat de marţi al Direcţiei Naţionale anticorupţie, în acelaşi dosar, a mai fost trimis în judecată şi fiul fostului şef al Ligii, Bogdan-Dumitru Dragomir, la data faptelor asociat unic al SC BODU SRL, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani, precum şi S.C. BODU SRL pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani sau S.C. RCS – RDS SA pentru dare de mită şi spălare de bani.

Dumitru Dragomir judecat. Presupusă mită de 3,5 milioane de euro 

Procurorii spun că infracţiunile de dare şi luare de mită au avut loc în perioada aprilie 2009 – mai 2011. Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al LPF, cu sprijinul lui Florin Bădiţă, Bogdan-Dumitru Dragomir şi Bodu SRL, a pretins 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, din care a primit 3.100.000 de euro de la RCS – RDS SA, iar suma primită a fost “mascată” printr-un contract de asociere în participaţiune, încheiat în 15 august 2009, pentru finanţarea afacerii Crystal Palace Ballrooms.

“Inculpatul Dumitru Dragomir, urmărindu-şi interesul personal, întrevăzut din iminenta neîndeplinire a obligaţiilor contractuale ale consorţiului, a solicitat reprezentanţilor SC RCS – RDS SA să intre într-un parteneriat de afaceri cu firma pe care acesta o controla. Prin urmare, pentru a-l determina pe inculpatul Dumitru Dragomir să susţină interesele SC RCS & RDS SA la nivelul L.P.F., în legătură cu executarea contractului de cesiune a drepturilor de televizare, la data de 15 august 2009, între SC Bodu SRL-societate controlată de preşedintele L.P.F. şi reprezentată de inculpatul Bădiţă Florin-Bogdan şi SC RCS & RDS SA s-a încheiat un contract de asociere în participaţiune. Conţinutul contractului a fost anume conceput de părţi astfel încât să creeze aparenţa unei asocieri tipice şi să mascheze cât mai bine voinţa lor reală, aceea de a da, respectiv de a lua mită”, precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.