Sport

Dumitru Dragomir laudă inspirația lui Edi Iordănescu de a-l titulariza pe Tavi Popescu. ”Tactic a jucat senzație. E de felicitat”

Edi Iordănescu a schimbat masiv garniturile de start în toate cele trei meciuri disputate de România în Liga Națiunilor. Contra Finlandei l-a titularizat pe Tavi Popescu, cel mai tânăr ”tricolor”.
12.06.2022 | 11:51
Dumitru Dragomir lauda inspiratia lui Edi Iordanescu de al titulariza pe Tavi Popescu Tactic a jucat senzatie E de felicitat
Octavian Popescu a fost titularizat de Edi Iordănescu, iar mutarea a fost inspirată și productivă. Fotbalistul celor de la FCSB a făcut un meci tactic excelent
ADVERTISEMENT

Criticat pentru că schimbă mereu primul 11, selecționerul Edi Iordănescu a făcut o mutare curajoasă și inspirată contra Finlandei, titularizându-l pe Octavian Popescu. Tânărul fotbalist de la FCSB a făcut un meci excelent tactic, apreciază Dumitru Dragomir.

Dumitru Dragomir, de partea selecționerului Edi Iordănescu: ”Prea mulți voiau să-i «ia glanda»”

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Octavian Popescu va juca primul său meci ca titular în naționala României, iar informația a fost confirmată de formula trimisă în teren de Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Selecționerul României a riscat într-un moment mai mult decât delicat, după eșecurile cu Muntenegru și Bosnia & Herțegovina, dar mutarea s-a dovedit cu adevărat inspirată.

Chiar dacă nu s-a remarcat cu vreo execuție spectaculoasă precum cele de la echipa de club, tânărul fotbalist de la FCSB a jucat curajos, simplu și extrem de disciplinat tactic. Dumitru Dragomir, apreciază decizia lui Iordănescu, dar și jocul lui Popescu.

ADVERTISEMENT

”Am auzit un comentariu în care cineva spunea despre Octavian Popescu că nu s-a văzut, că a fost șters. Băi, oameni buni, în prima repriză doi jucători au jucat de senzație din punct de vedere tactic: el și «polonezul» Sorescu.

De asta am jucat așa bine în prima repriză, pentru că au avut capacitate de efort, i-au ținut bine pe mijlocașii și fundașii adverși. După ce a fost scos Octavian Popescu, a fost haos, în ciuda tuturor încercărilor pe care le-a făcut cu Hanca. O fi fost obosit, dar din punct de vedere tactic a jucat absolut excepțional.

ADVERTISEMENT

A, că n-a ieșit în evidență așa cum o face la echipa de club? Stai un pic, băi frate, e primul lui meci titular la echipa națională. Ce vreți, să înceapă să dribleze? Păi îl mănâncă ăia la cabine. Să vii tu la primul meci și să începi cu driblingurile?

A făcut faza de apărare, a jucat simplu. A jucat bine. A fost altă atitudine. E de felicitat și Iordănescu. Prea mulți voiau să-i «ia glanda»… săracul, nu avea nicio vină”, a comentat Dumitru Dragomir, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu, cerut insistent în primul 11 de oficialii de la FCSB

După evoluțiile modeste din precedentele partide ale României în Liga Națiunilor, oficialii vicecampioanei FCSB l-au cerut cu insistență pe Octavian Popescu în primul 11.

Din cauza programului extrem de condensat al meciurilor din această lună, selecționerul Edi Iordănescu a rămas, însă, fidel principiului rotației jucătorilor.

L-a titularizat pe fotbalistul ”golden boy”, pe care Gigi Becali speră să ia zeci de milioane de euro și a făcut-o în cel mai potrivit moment, când pentru România nu mai exista cale de mijloc.

În cele 54 de minute cât s-a aflat pe teren, Popescu a evoluat fără complexe și fără să comită erori de plasament, sau marcaj. A fost doar a patra prezență a mijlocașului în tricoul echipei naționale.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 6,30 este cota pentru „1 și sub 1,5 goluri” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT