Sport

Dumitru Dragomir nu se teme de meciurile cu Andorra și Belarus: ”Suntem de râsul lumii dacă nu le dăm de la 5 în sus! E ca și cum joci cu Afumați sau cu Voluntari 2”. Video Exclusiv

Dumitru Dragomir a vorbit la ”Profețiile lui Mitică” despre debutul naționalei în preliminariile Euro 2024 și crede că ”tricolorii” nu au cum să se împiedice cu Andorra și Belarus.
24.03.2023 | 18:30
Dumitru Dragomir nu se teme de meciurile cu Andorra si Belarus Suntem de rasul lumii daca nu le dam de la 5 in sus E ca si cum joci cu Afumati sau cu Voluntari 2 Video Exclusiv
Dumitru Dragomir a vorbit la ”Profețiile lui Mitică” despre debutul naționalei în preliminariile Euro 2024 și crede că ”tricolorii” nu au cum să se împiedice cu Andorra și Belarus. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România începe campania de calificare la turneul final din Germania cu un meci în deplasare în fața Andorrei, sâmbătă, 25 martie, de la ora 21:45, iar trei zile mai târziu va întâlni Belarusul pe Arena Națională.

Dumitru Dragomir nu crede că Andorra și Belarus pot încurca naționala României

În cadrul ultimei ediții a emisiunii ”Profețiile lui Mitică”, Dumitru Dragomir a analizat partidele naționalei României cu Andorra și Belarus din preliminariile Euro 2024 și este de părere că ”tricolorii” ar trebui să facă golaveraj în aceste jocuri.

ADVERTISEMENT

”Suntem râsul lumii dacă nu le dăm de la 4-5 în sus, nu dacă nu câștigăm. Și cu Andorra, dar și cu Belarus. După cele două meciuri ar trebui să avem golaveraj 10-0. După aceea începe pentru noi grupa.

Hai, mă, nu mai vorbi prostii! Cum să nu îi batem?! E ca și când ar juca echipa a doua a Voluntariului. Eu spun că dacă joacă echipa a doua a Voluntariului, nu știu dacă îi bate Andorra! Dau înscris că Andorra nu îi bate pe Afumați. Am ajuns să ne fie frică de ăștia? Înseamnă că am ajuns la pământ cu fotbalul”, a declarat Dragomir.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Cum ar trebui să arate naționale României în atac

Fostul președinte al LPF s-a arătat deranjat de faptul că Edi Iordănescu nu l-a convocat la prima reprezentativă pe Adrian Mazilu și a dezvăluit că atacantul de la Farul Constanța este unul dintre cei mai buni jucători din campionatul intern.

”Eu îl apreciez pe Edi, dar el trebuia să-l ia direct la echipa mare pe Mazilu și să joace titular cu el că nu e altul mai bun. Iar în partea cealaltă cu Octavian Popescu și cu Alibec vârf. Eu cu ăștia jucam.

ADVERTISEMENT

La mijloc avem mulți jucători. Avem Stanciu, ambii Marin, Moruțan și Olaru care joacă bine. Are echipă bună, dar eu jucam cu Mazilu. În cele două meciuri prindea curaj și îi spărgea pe toți că are calități.

Am văzut că Mazilu care are 17 ani și bate la porțile naționalei mari nu e nici măcar la U21. De ce? Când e un jucător de așa talent îl promovezi. Dobrin și Balaci, când aveau 16 ani jucau la ăia de 18 ani. Dacă nu-l aduci îl dai înapoi”, a mai spus Dragomir, la emisiunea ”Profețiile lui Mitică”.

ADVERTISEMENT

Care e portarul care l-a impresionat cel mai mult

Supranumit ”Oracolul din Bălcești”, Dumitru Dragomir consideră că cel mai bine acoperit post este cel de portar și a numit patru goalkeeperi din campionatul intern care l-au impresionat.

”Îmi plac câțiva tineri din campionat. Îmi place fundașul stânga de la Constanța, Borza, dar cel mai mult îmi place Mazilu. E singurul jucător care știe să facă preluări. Preluări din viteză, preluări stânga, dreapta, astea sunt lucruri cu care te naști.

Îmi place Octavian Popescu, îmi place și Olaru cât aleargă și îmi plac patru portari. Pe primul loc cel de la Voluntari (n.r. – Mihai Popa), pe locul doi cel de la Rapid (n.r. – Horațiu Moldovan) și pe 3-4 cei doi de la FCSB (n.r. – Ștefan Târnovanu și Andrei Vlad). Ăștia din țară, că așa îl mai avem și pe Ionuț Radu care a apărat bine în ultima vreme și pe Florin Niță care are experiență.

Eu am zis că l-aș fi convocat și pe Săpunaru, doar că pentru aceste două jocuri nu este neapărat nevoie de el. În aceste două jocuri are nevoie să-și cristalizeze o echipă alături de care pleacă la război. Pentru că războiul nu începe acum, astea sunt niște lupte de graniță. Nici nu se pune problema să nu batem în Andorra, eu zic să trimită pe Afumați”, a continuat el.

Dragomir vrea meciuri tari pentru naționalele de juniori

În finalul emisiunii ”Profețiile lui Mitică”, Dumitru Dragomir le-a recomandat celor care conduc Federația Română de Fotbal să organizeze cât mai multe meciuri amicale pentru naționalele de juniori.

”Recomand FRF-ului ca echipele de juniori de la 14-15 ani să facă cel puțin 5-6 jocuri internaționale pe an, atât acasă, cât și afară. Să plece cu ele chiar dacă iau 5-6-7 goluri, pentru că răsare câte unul cum e Mazilu care e de ajuns.

Dar dacă nu are moral de competiție mare… Tot repet această frază și nimeni nu vrea să înțeleagă. Nu poți să ai moral stând pe bancă, trebuie să înveți. Joacă cu ăia din Bundesliga, îi tremură piciorele să nu ia multe, dar ușor-ușor crește în valoare.

FRF are condiții acum datorită lui Mircea Sandu și lui Mitică Dragomir cu cele două baze de la Mogoșoaia și Buftea. Nu-i costă mult, au hoteluri și pot aduce echipe din străinătate. Nu neapărat din Republica Moldova și Albania, să aducă echipe puternice din nord care au formații de juniori solide”, a încheiat Dragomir.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 2,10 este cota pentru „prima repriză: 1X” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT