Sport

Dumitru Dragomir, relaxat înainte de Macedonia de Nord – România: „E o echipă ușoară! A fost o întâmplare victoria din Germania” Exclusiv

Dumitru Dragomir consideră că România nu va avea probleme cu Macedonia de Nord, iar victoria împotriva Germaniei a fost doar o întâmplare.
06.09.2021 | 19:18
Dumitru Dragomir relaxat inainte de Macedonia de Nord  Romania E o echipa usoara A fost o intamplare victoria din Germania Exclusiv
Dumitru Dragomir
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României a profitat de pașii greșiți făcuți de Macedonia de Nord și Armenia și a urcat pe locul al treilea, la doar un punct distanță de Armenia, înaintea meciului de miercuri de la Skopje.

Fostul președinte al LPF a analizat în exclusivitate pentru FANATIK șansele „tricolorilor” de calificare și e de părere că România poate obține un rezultat bun chiar și în partida cu Germania din octombrie.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir nu ia în serios Macedonia de Nord: „Vom câștiga ușor!”

Dumitru Dragomir a stat de vorbă cu FANATIK și consideră că România a avut parte de doi adversari modești în Islanda și Liechtenstein: „Domne, au fost două meciuri ușoare, dar e bine când câștigi. I-au ieșit schimbările lui Rădoi, a făcut multe modificări ca să vadă cine are valoare și cine nu. Să vedem acum meciul ăsta cu Macedonia de Nord”.

„Oracolul din Bălcești” e sigur că adevăratul test pentru selecționerul Mirel Rădoi și pentru „tricolori” va fi meciul de la Hamburg cu Germania de pe 8 octombrie: „Ne vom da seama dacă avem valoare sau nu când vom juca nemții! Ne-au ajutat și rezultatele. Noi trebuie să câștigăm cu Macedonia de Nord și cu Armenia în primul rând”.

ADVERTISEMENT

Fostul conducător al fotbalului românesc a explicat că România are în continuare jucători de valoare, însă ne lipsesc câteva lucruri fundamentale pentru a scoate fotbaliști de clasă mondială: „Talent există în continuare în fotbalul românesc. Problema este că nu avem condiții să putem să creștem fotbaliști de valoare. Nu avem antrenori la copii și juniori, sunt prost plătiți. Sunt multe lucruri care împiedică această creștere de valori în România”.

Mitică Dragomir surprinde și vrea puncte în Germania: „Dacă facem măcar un meci egal suntem pe drumul cel bun”

Dragomir surprinde cu optimismul său și crede că România ar putea să scoată cel puțin un meci egal și în deplasare cu Germania: „Dacă facem măcar un meci egal cu Germania suntem pe drumul cel bun. Întradevăr, șansele pentru locul doi au crescut după ultimele rezultate și prin prisma jocului. Dacă i-am bate pe nemți, ar fi cu totul altceva”.

ADVERTISEMENT

În privința lui Mirel Rădoi, Dragomir îndeamnă la liniște și vrea ca selecționerul să fie lăsat să își facă treaba, însă în cazul în care va rata calificarea va trebui să plece: Nu știu dacă trebuia chemat Mihăilă. Să îl lăsăm pe Rădoi să își facă meseria, să își termine contractul. Dacă îl termină cu o calificare e bine. Și atunci vom fi nevoiți să îl felicităm”. 

„Don Corleone” nu are emoții pentru partida cu Macedonia de Nord și visează chiar la o victorie în meciul cu Germania, unde au reușit să câștige și adversarii de miercuri, care au produs cea mai mare surpriză din grupă.

ADVERTISEMENT

„Vom câștiga ușor! E o echipă ușoară și asta. Nu vă luați după faptul că au câștigat la nemți. A fost o întâmplare! Nu trebuie să ne luăm după asta. Convingerea mea e că putem ușor să scoatem chiar și cu Germania un rezultat bun!”, a declarat Dumitru Dragomir în exclusivitate pentru FANATIK.

Dorinel Munteanu i-a pus însă în gardă pe „tricolori”: „Cu Macedonia de Nord va fi mult mai greu!”

Dorinel Munteanu nu împărtășește optimisul debordant al lui Dumitru Dragomir și spune că meciul cu Macedonia de Nord va fi cu totul altul față de partidele cu Islanda și Liechtenstein.

„Jocul care ne va duce în cărți 100% e cel din Macedonia de Nord, unde eu cred că va fi un meci mult mai greu decât cele cu Islanda și Liechtenstein. Macedonia are jucători mult mai experimentați, care știu ce pot. I-am văzut și la meciul direct și la Campionatul European. Dacă vom câștiga acolo suntem favoriți pentru locul doi”, a spus cel mai selecționat jucător din istoria echipei naționale a României în exclusivitate pentru FANATIK.

„Chiar dacă l-au pierdut pe Pandev și antrenorul de la EURO 2020, Igor Angelovski, nucleul de jucători este același. Trebuie să fim foarte atenți și eu nu m-aș lua după rezultatul cu Armenia, care să nu uităm că este o echipă greu de învins și am simțit-o pe pielea noastră. Dacă batem în Macedonia putem vorbi întradevăr despre o revenire a echipei naționale”, a mai spus „Munti”.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,34 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul Macedonia de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT