Fotbal intern

Dumitru Dragomir riscă 7 ani de închisoare! Fostul șef LPF așteaptă azi sentința definitivă. “Mă curăţă doar la ordin!”

13.11.2018 | 07:00
Dumitru Dragomir risca 7 ani de inchisoare Fostul sef LPF asteapta azi sentinta definitiva Ma curata doar la ordin

Dumitru Dragomir riscă 7 ani de închisoare, iar fostul șef de la LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) așteaptă verdictul definitiv al Curții de Apel București în cursul zilei de marți, 13 noiembrie.


UPDATE, ora 11.00. Dumitru Dragomir a vorbit înainte să primească verdictul Curţii de Apel Bucureşti. “Mă curăţă numai dacă e ordin. Altfel, pe dreptate, nu au ce să îmi facă. Nu există nicio probă. Uitaţi-vă pentru ce am fost condamnat: delapidare din patrimoniul Ligii. Păi Liga nu a avut niciodată bani. Banii din drepturile TV erau ai cluburilor. Aia nu a înţeles judecătoarea din prima instanţă. Membrii Adunării Generale nu sunt persoane fizice, ci juridice. Iar Adunarea Generală a decis să dea comision celor care au adus banii. Păi, ce treabă am eu cu asta? Mi-au dat cinci ani pentru evaziune fiscală fiindcă Liga, după ce nu am mai fost eu preşedinte, a cerut pe una dintre chitanţe să recupereze un TVA sau ceva de genul ăsta. Nu e semnătura mea, nu mai eram preşedinte. În plus, Liga nu e chemată în proces”, a spus Dumitru Dragomir, conform sport.ro.


Dumitru Dragomir este acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală, cu prejudicierea patrimoniului LPF, în dosarul drepturilor TV 2011 – 2014. Acesta a primit 7 ani cu executare în primă instanță. la Tribunal. O decizie definistivă ar putea să fie luată astăzi, după patru amânări succesive.

Dumitru Dragomir riscă 7 ani de închisoare! Toate detaliile despre dosar

În dosarul în care fostul președinte al LPF  a fost condamnat este vorba despre cazul drepturilor TV 2011 – 2014, în care judecătorii au dictat și pedepse complementare: interdicția de a activa timp de 5 ani în fotbal ca președinte de club sau asociație și de a fi ales într-o funcție publică, ambele operabile după ispășirea condamnării. Numele lui Dumitru Dragomir a apărut în 2011 în speța în care era cercetată o rețea evazionistă în care nu mai puțin de 40 de persoane erau implicate, cu 17 societăți comericiale de tip “fantomă”.

Conform gsp, Dumitru Dragomir a profitat de calitatea pe care o avea de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal şi i-ar fi determinat pe membrii Adunării Generale să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Propertis SRL. Înţelegerea se reverea la vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 şi 9 pentru sezoanele 2011 – 2014. În urma contractului, Dumitru Dragomir a plătit, în numele LPF, un comision de 12.102.648 lei, bani daţi pentru servicii de intermediere care nu ar fi existat. Decizia luată de “Corleone” ar fi diminuat cu 2,8 milioane de euro patrimoniul LPF.

Asta nu e tot! În 2013, tot din postura de şef al LPF, Dumitru Dragomir, ar fi înregistrat în documentele contabile ale Ligii operaţiuni fictive, constând în achiziţii nereale de servicii care au valorat 3,2 milioane de lei de la firma SC Capital Propertis SRL.