Fotbal intern

Dumitru Dragomir, savuros după ce a aflat lotul lui Rădoi: ”Cel mai bun din țară” / ”E gras ca mine”

17.03.2021 | 12:57
Dumitru Dragomir savuros dupa ce a aflat lotul lui Radoi Cel mai bun din tara  E gras ca mine
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, a comentat în stilul său savuros componența lotul convocat de Mirel Rădoi pentru primele meciuri din preliminariile CM 2022.

Selecționerul primei reprezentative a anunțat miercuri  lotul definitiv pentru întâlnirile de la sfârșitul acestei luni, iar marea surpriză o reprezintă chemarea lui Ovidiu Popescu.

ADVERTISEMENT

Rădoi va rata întâlnirea cu Macedonia de Nord după ce a fost infectat cu coronavirus, iar Andrei Vochin, consilierul președintelui Răzvan Buleanu, a anunțat că speră ca tehnicianul  să poată reveni la meciul cu Germania.

Lotul lui Rădoi, luat la bani mărunță de Dumitru Dragomir

Dumitru Dragomir a făcut o analiză a lotului cu care Mirel Rădoi va aborda primele trei întâlniri din preliminariile CM 2022 și s-a arătat încântat de faptul că pe listă se regăsește și Ovidiu Popescu, pe care îl consideră cel mai bun fundaș din țară.

ADVERTISEMENT

”Ovidiu Popescu este cel mai bun fundaş din ţară! Oriunde îl pui, joacă. E fotbalist cu experienţă acum, fotbalist serios. Mie îmi place de Ovidiu Popescu… Şi de Nicuşor Bancu. Degeaba îl critică lumea, că nu e fundaş. Dacă face 30 de curse pe banda lui nu e fundaş? Păi ce e, că asta înseamnă fundaş modern”, a declarat Dragomir pentru Look Sport.

Cum ar trebui să arate echipa de start

”Mitică” i-a făcut și echipa lui Rădoi și crede că cei doi fundași laterali ar trebui să fie titulari: ”Eu aş juca cu Ovidiu Popescu fundaş dreapta, cu Bancu stânga. Chiricheş şi Nedelcearu în centru. Cu Răzvan Marin, Stanciu, Hagi şi cu Bicfalvi… aş juca eu. În faţă cu Tănase obligatoriu şi cu Mihăilă. O să râdeţi, dar aş juca cu Mihăilă.

ADVERTISEMENT

În poartă aş juca cu ăsta de la FCSB, Vlad, dar nu e convocat. În situaţia de aici, ori cu Niţă, ori cu Lazar. Deci Niţă – Ovidiu Popescu, Chiricheş, Nedelcearu, Bancu. Stanciu, Răzvan Marin, Hagi, Bicfalvi. Bicfalvi şi Răzvan Marin în faţa fundaşilor, iar Hagi şi Stanciu în benzi, deşi amândoi joacă acelaşi rol. În faţă obligatoriu Florin Tănase şi în faţă sunt mai mulţi Mihăilă, chiar Dennis Man, Puşcaş… Sunt variante”.

Mitică, glume pe seama lui Budescu

Dragomir consideră că Rădoi a procedat corect când nu l-a convocat pe Constantin Budescu: ”Nu l-aş fi convocat nici eu pe Budescu. Mi-a plăcut de el ca fotbalist, dar e gras ca mine, iar la echipa naţională, dacă nu faci cele două faze, nu poţi să joci. Eu am avut calitatea de prim-vicepreşedinte al FRF şi am stat în spatele a doi antrenori: Iordănescu şi Piţurcă. La ei dacă nu făceai faza a doua, nu jucai 5 minute.

ADVERTISEMENT

Alergi până dă boala în tine, iar Budescu nu are cum să facă aşa ceva. Are o tehnică desavârşită, loveşte bine atât cu stângul, cât şi cu dreptul. Mai puţin cu stângul, dar cu dreptul dă formidabil. Însă la echipa naţională e altceva”.

ADVERTISEMENT