Sport

Dumitru Dragomir spune că Răzvan Burleanu nu poate fi dat jos de la FRF: ”Nu are nimeni ce să-i facă!”

Dumitru Dragomir l-a atacat încă o dată pe șeful FRF, Răzvan Burleanu, și atrage atenția celor care încearcă să-l înlocuiască din funcția de președinte, că este imposibil.
27.06.2021 | 13:16
Dumitru Dragomir spune ca Razvan Burleanu nu poate fi dat jos de la FRF Nu are nimeni ce sai faca
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Ligii profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, este unul dintre contestatarii consacrați ai președintelui FRF, Răzvan Burleanu.

Dragomir este convins că Burleanu este sprijinit și susținut de un puternic și influent om politic, și că orice încercare de a-l da jos din fruntea Federației este sortită eșecului.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir: ”Ținem toți anonimii în funcții”

Fostul șef de la Ligă nu s-a ferit să-l numească pe Răzvan Burleanu un anonim, pus în funcția de președinte al FRF de cei ce îl protejează, în frunte cu senatorul PSD, Vasile Dîncu.

”Acum chiar poate să mă înjure toată lumea. Noi îi dăm afară după ce învață meserie. Ținem toți anonimii în funcții până învață puțină meserie și după îi dăm afară. Nu progresăm niciodată pentru că, încă o dată, totul pleacă de la oamenii politici.

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu nu este securist, adică nu știu dacă nu e securist, dar e om politic, care a influențat foarte mult în ultimii cinci-șase ani fotbalul și sportul românesc.

Nu poate să-l dea nimeni afară din fruntea Federației pentru că este de așa natură acoperit încât numai forța politică poate să-l mute de acolo. Vorbesc de Burleanu, nu are nimeni ce să-i facă.

ADVERTISEMENT

Deasupra lui e o forță, de exemplu, cum era când eram eu la Scornicești. Păi cine se lega de mine? Hai să fim serioși, domne, să vedem lucrurile cum sunt, realitatea”, a declarat Dumitru Dragomir la Realitatea Sportivă.

Constestat în România, apreciat la nivel mondial

Răzvan Burleanu este la al doilea mandat în fruntea FRF. Prima oară a câștigat în fața lui Vasile Avram, în 2014, iar în 2018 l-a învins pe Ionuț Lupescu. Anul viitor vor avea loc noi alegeri la Federația Română de Fotbal, iar Burleanu speră să obțină și cel de al treilea mandat, în ciuda faptului că activitatea sa din cadrul federației este contestată de tot mai mulți oameni de fotbal.

ADVERTISEMENT

Dacă în România este contestat cu vehemență, la nivel mondial președintele FRF, Răzvan Burleanu, se bucură de mult mai multă notorietate. Acesta a devenit, în data de 20 aprilie anul curent, membru al Consiliului FIFA și va avea un mandat de patru ani, care nu este condiționat și de realegerea lui în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.

Răzvan Burleanu este primul oficial din fotbalul românesc care accede în Consiliul FIFA, instituție care are misiunea de a stabili viziunea FIFA în ceea ce privește dezvoltarea fotbalului la nivel mondial.

Prin alegerea sa în Consiliul FIFA, Răzvan Burleanu și-a asigurat liniștea financiară pe viață. Șeful Federației Române de Fotbal va câștiga un milion de dolari în următorii patru ani. Conform platformei  insidethegames.biz, funcția de membru în Consiliul FIFA este remunerată cu 250.000 de dolari anual, la care se adaugă diurne de 500 de dolari/zi, achitate de FIFA.

În plus, atâta vreme cât va fi președintele FRF, Burleanu va încasa încă 200 de dolari pentru fiecare zi în care va munci pentru forul fotbalului mondial, din partea Federației Române de Fotbal. Un calcul simplu arată că numai din remunerația de membru al Consiliului FIFA, șeful FRF va fi retribuit cu un milion de dolari pe durata mandatului.

ADVERTISEMENT