Sport

Dumitru Dragomir știe de ce e CFR Cluj favorită la titlu în fața FCSB: „Fiecare joacă pentru el, nu pentru echipă!”. Exclusiv

Dumitru Dragomir o vede pe CFR Cluj favorită în derby-ul cu FCSB, dar și în lupta la titlu din Liga 1.
29.08.2021 | 13:29
Dumitru Dragomir stie de ce e CFR Cluj favorita la titlu in fata FCSB Fiecare joaca pentru el nu pentru echipa Exclusiv
Dumitru Dragomir știe de ce e CFR Cluj favorită la titlu în fața FCSB. foto: ccolaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a analizat pentru FANATIK derby-urile etapei a șaptea din Casa Pariurilor Liga 1, Rapid – Universitatea Craiova și CFR Cluj – FCSB.

„Oracolul de la Bălcești” a prefațat derby-urile acestei etape ca pe niște dueluri între Mihai Iosif și Laurențiu Reghecampf și între Edi Iordănescu și Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Mitică Dragomir o vede pe CFR Cluj favorită cu FCSB: „Are echipă mai bine pusă la punct”

Fostul președinte al LPF e de părere că FCSB nu se poate bate în acest moment cu CFR Cluj. Chiar dacă Edi Iordănescu are cei mai valoroși jucători din Casa Pariurilor Liga 1, Dragomir e de părere că ardelenii formează în primul rând o echipă, ceea ce la FCSB nu se întâmplă.

„Steaua are jucători valoroși, dar nu are echipă valoroasă. Trebuie să muncească foarte mult Iordănescu ca să îi pună la punct. Fiecare joacă pentru el, nu pentru echipă! E foarte mult de muncă acolo”.

ADVERTISEMENT

Fostul conducător de club consideră că Gigi Becali a făcut o alegere bună și e de părere că patronul FCSB-ului nu se va mai implica la echipă: „Gigi Becali se poate abține. A făcut bine că l-a luat pe Iordănescu”.

Dragomir îl laudă pe Dinu Todoran și spune că Vali Crețu ar fi trebuit să plece de la FCSB: „Îl dădeam imediat afară!”

FANATIK a făcut niște dezvăluiri incredibile din vestiarul FCSB-ului. Valentin Crețu l-a distrus pe Dinu Todoran, despre care a făcut acuzații grave, iar fostul antrenor l-a atacat și el pe jucător.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir i-a luat însă apărarea antrenorului și l-a desființat pe fundașul FCSB-ului: „Era bun și Dinu Todoran, e un antrenor muncitor și el și de mare valoare. Eu dacă eram în locul lui Becali îl dădeam imediat afară pe Crețu! Mă rog, fiecare face cum gândește”.

„Era bătaie de joc. El ne punea invers pe tablă, ne încurca tot timpul. La ședința tehnică, dinaintea meciului cu Karagandy, a uitat să pună echipa și fazele fixe. Odată, ne-a zis «automat mută aici» de șase ori, încontinuu, același lucru. La el, adversarii erau slabi, iar noi eram cei mai buni, atâta zicea. Jucătorii vorbeau despre faptul că nu se poate așa ceva. Avea două-trei cuvinte, cum să iei titlul cu el? Cum ne întâlneam, spunea «bună ziua, în primul rând», greșeală gramaticală”, s-a destăinuit Vali Crețu unor apropiați, în timp ce Dinu Todoran a declarat: „În legătură cu ce a declarat acel jucător, eu nu îl consider fotbalist, îl consider jucător. Asta spune multe despre caracterul lui, nu poți să declari niște lucruri care nu sunt adevărate, te iei de tot staff-ul care a fost. Te întâlnești cu Pintilii, cu Toma și cu Ovidiu, te întâlnești cu ei la antrenamente”.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, surprins de ce s-a întâmplat la CFR Cluj: „Nu credeam că se va întâmpla asta”

Dragomir a fost surprins de cutremurul de la CFR Cluj, unde Marius Șumudică, Marian Copilu și restul staff-ului au fost demiși după eliminarea din Europa League, iar la vestiare s-a lăsat cu bătaie: „Nu credeam că Șumudică poate să piardă vestiarul. Niciodată nu credeam că se va întâmpla asta. Îi încalecă pe toți. Are personalitate și e antrenor tare de tot. Are sânge în instalație și mie îmi place mult de tot de el! E o alegere foarte bună Dan Petrescu. Îl felicit pe Neluțu Varga că l-a adus înapoi”.

În ciuda tuturor acestor probleme, Dumitru Dragomir o vede favorită pe CFR Cluj în derby și în lupta pentru titlu: „Favorită e CFR Cluj! Are echipă mai bine pusă la punct și are un antrenor la fel de valoros ca FCSB. E lupta între Edi Iordănescu și Dan Petrescu”.

Ce spune Dragomir despre transferul lui Moruțan

FANATIK a anunțat în exclusivitate transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray, iar Dumitru Dragomir e de părere că Becali a primit exact suma pe care o merita jucătorul: „Suma de transfer e exact cât merită. Eu știu că i-a dat Giovani nouă milioane de euro și nu a vrut! Nu îl văitați de bani pe Gigi Becali, pentru că e cel mai tare din România!”.

„Mitică de la Ligă” e foarte încrezător în calitățile lui Moruțan și e sigur că se va impune la Galatasaray: „Moruțan va reuși la Galatasaray pentru că este un jucător tehnic, a prins puțină forță în picioare și o să mai facă și acolo. Are un antrenor deosebit de valoros în Fatih Terim, care o să îl pună în valoare”.

În același timp, consideră că e o pierdere importantă pentru Edi Iordănescu, la fel ca cea a lui Florinel Coman, care a suferit o accidentare gravă și va avea nevoie de operație și nu va mai juca în acest sezon, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate„E o pierdere grea pentru Edi Iordănescu. Eu spun că e un jucător de viteză în acțiune și în exprimare, însă nu avea forță în picioare. Florinel Coman e o pierdere mare dacă ajunge la operație, dar are destui acolo”.

De ce venirea lui Ongenda la FCSB ar fi o problemă pentru Edi Iordănescu și ce îi lipsește să ia titlul: „ E greu de făcut echipă!”

Gigi Becali vrea să îl transfere pe atacantul Hervin Ongenda de la FC Botoșani, însă Dumitru Dragomir atrage atenția asupra jucătorului: „Ongenda e un jucător foarte bun, inteligent, dar problematic. De fapt toți marii fotbaliști au această hibă, așa că nu e o tragedie”.

Dumitru Dragomir îl avertizează pe Edi Iordănescu că va avea o misiune foarte grea la FCSB și îl sfătuiește să mai aducă trei-patru jucători dacă vrea să ia titlul: „Are jucători valoroși, dar e greu de făcut echipă acolo! Iordănescu are nevoie de un singur lucru: timp, timp, timp! Atât. Meserie știe. Și ei mai au nevoie de trei-patru jucători. La fel și Dan Petrescu la CFR Cluj. Toate echipele au nevoie”. 

  • 9 puncte e diferența dintre CFR Cluj și FCSB înainte de derby-ul de duminică
  • 4 titluri consecutive are CFR Cluj
  • 6 ani au trecut de la ultimul titlu pentru FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 2,30 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT