Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dumitru Dragomir știe de ce jucători are nevoie Edi Iordănescu ca să califice naționala la Euro. „Avem doar dansatori de salon”. Video exclusiv

Dumitru Dragomir a identificat jucătorii de care Edi Iordănescu are nevoie pentru a calificat naționala României la Campionatul European din 2024.
29.03.2023 | 13:00
Dumitru Dragomir stie de ce jucatori are nevoie Edi Iordanescu ca sa califice nationala la Euro Avem doar dansatori de salon Video exclusiv
Dumitru Dragomir îi cere lui Edi Iordănescu să aducă la națională jucători care știu să alerge. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Echipa națională de fotbal a României a avut un start perfect în preliminariile pentru Campionatul European din 2024. Echipa antrenată de Edi Iordănescu a învins în Andorra cu 2-0 și apoi pe teren propriu Belarusul cu 2-1, a făcut maxim de puncte și a pus deja un ecart de 4 puncte față de Kosovo, echipa de pe locul 3.

Dumitru Dragomir știe de ce jucători are nevoie echipa națională pentru a se califica la Euro 2024: „Experimentele nu au fost grozave. Avem doar dansatori de salon”

A doua zi după victoria 2-1 cu Belarus, Dumitru Dragomir, fostul pereședinte al LPF, a făcut o analiză a evoluției echipei naționale, fiind de părere că Edi Iordănescu ne poate duce la Euro 2024. dar, în opinia sa, trebuie să renunțe la experimente și să se folosească mai mult de jucătorii care pot să alerge.

ADVERTISEMENT

„Acum și-au dat seama și domnul Stoichiță, și domnul Iordănescu, cam ce trebuie la echipă. În primul rând, trebuie jucători care pot să alerge, nu care au doar viteza întâi și a doua. Nu poți să faci o echipă națională fără viteză. Nu poți.

Și atunci, trebuie să mergi cu Sorescu obligatoriu pe partea dreaptă, pentru că experimentele pe care le-a făcut nu sunt grozave. Să-l aducă pe Bancu ăsta de la Craiova, fundaș stânga de meserie, să nu mai improvizeze.

ADVERTISEMENT

Iar la mijlocul terenului să mai găsească și din ăștia care mai scot mingile de la adversari. Că avem numai dansatori de salon. Așa, de pase, am mai avea. Iar jocul, nu vă supărați, sunt și eu de ceva  timp în meseria asta…

În afară de doi-trei, nu știu jocul! Nu intră într-o combinație. Nu numai faptul că nu avem pe nimeni care să elimine prin dribling sau printr-o pasă filtrantă doi-trei adversari. Nu avem așa genii cum a fost Hagi, cum au fost alți fotbalști mari ai naționalei.

ADVERTISEMENT

Stanciu nu e jucător rău, dar gândiți-vă că evoluează în China. Iar noi nu avem niciun fotbalist care să joace într-un campionat puternic. Aici trebuie să ne uităm. Degeaba îi criticăm… Iar mai al dracului critic ca mine nu există atunci când nu merge treaba”, a spus Dumitru Dragomir la emisiunea FANATIK SUPERLIGA, moderată de Ioana Cosma.

VEZI VIDEO MAI JOS

Jucătorul naționalei care l-a impresionat pe Dumitru Dragomir: „Are viteză!”

Dumitru Dragomir l-a remarcat în cele două meciuri cu Andorra și Belarus pe Alexandru Dobre și e de părere că selecționerul Edi Iordănescu ar trebui să îl folosească titular de acum încolo.

ADVERTISEMENT

„Dar trebuie să vedem și partea bună a lucrurilor. Deocamdată, sunt puțini jucători care au și moral de competiție mare, joacă și sub presiune și știu puțin fotbal. De exemplu, dacă Alibec ar avea în jurul lui niște jucători de pase, care să intre în combinație cu el, părerea mea este că am putea face o treabă mai bună, cu goluri mai multe.

Pe Dobre ar trebui să-l lase să joace de la început, că e jucător de viteză. Mie îmi place de el. E dezordonat, dar și dezordinea asta poate să-l ducă la ceva bun în cadrul echipei. Eu aș căuta jucători care pot să fugă și care au viteza a patra.

Convingerea mea e că ne vom califica. Nu vă luați după jocurile în haos care au fost până acum, la noi nu a început campionatul. Stai să înceapă și o să vedeți că o să se mobilizeze mult mai bine cu Elveția sau cu Israelul decât cu Andorra sau Belarus.

Cu toate că bielorușii au avut momente în care m-au uimit, mă și miram cum de au luat cinci de la Elveția pe teren propriu. Pentru că au avut patru-cinci reprize de câte un minut în care au legat 10-12 pase”,  a mai spus Dumitru Dragomir la FANATIK SUPERLIGA.

FOARTE IMPORTANT: puteți urmări FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni până vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare „fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT