Life

Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiu, are Covid-19: ”Nu s-a lipit de mine până acum”

Dumitru Prunariu a contractat Covid-19 după ce a efectuat o deplasare în America. Celebrul cosmonaut crede că a luat virusul din aeroportul din Orlando, unde a fost înghesuială în urma unei alarme de incendiu.
05.09.2022 | 18:48
Dumitru Prunariu singurul roman care a zburat in spatiu are Covid19 Nu sa lipit de mine pana acum
Dumitru Prunariu se află izolat la domiciliu după ce a contactat Covid-19. Sursa foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Dumitru Prunariu s-a infectat cu noul coronavirus. Celebrul cosmonaut a făcut o formă ușoară a acestei boli și se află sub tratament. În acest moment, el este în izolare obligatorie la domiciliu. Imediat ce s-a simțit rău, inginerul s-a prezentat la Spitalul Matei Balș din Capitală, pentru a fi consultat de medicii de acolo. Primul român și singurul care a zburat în spaţiul cosmic spune că a călătorit mult în pandemie, dar până acum nu a mai avut Covid-19.

Dumitru Prunariu, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19: ”Sunt acasă, sunt bine”

Dumitru Prunariu, în vârstă de 69 de ani, nu mai poate fi prezent la întâlnirea de marți, 6 septembrie, de la Teatrul Elisabeta din București, unde era invitat de onoare la cea de a III-a ediție a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”. După o deplasare profesională peste Ocean, celebrul cosmonaut a contractat Covid-19, iar acum se află în izolare la domiciliu. Întâlnirea de suflet se va amâna pentru o săptămână și se va desfășura în același loc, de la aceeași oră, marți, 13 septembrie 2022, și tot la Teatrul Elisabeta din Capitală.

ADVERTISEMENT

”Sunt acasă, sunt bine, dar încă sunt pozitiv. Mi-am făcut testul iar, mai înainte, și cred că trebuie să mai stau în casă cel puțin două zile. Am venit din America și, probabil, în aeroport la Orlando, a fost o îngrămădeală mare, a fost un incendiu. Au îngrămădit lumea pe niște coridoare, a fost alarmă…”, a declarat, pentru FANATIK, primul român și singurul care a zburat în spaţiul cosmic, Dumitru Prunariu.

Dumitru Prunariu: ”Măști nu se poartă în America”

Cosmonautul susține că în SUA nu se poartă măști, iar faptul că a stat înghesuit în aeroport l-a costat. Totuși, Dumitru Prunariu susține că a călătorit foarte mult de când a început pandemia, însă, până acum, nu a contactat virusul ucigaș.

ADVERTISEMENT

”Măști nu se poartă acolo și cred că din America am luat că prea am stat înghesuiți. Mă rog, asta e! Am călătorit o grămadă, dar nu am mai avut covid! Nu s-a lipit de mine până acum.

Evenimentul de la Teatrul Elisabeta se amână pentru marțea viitoare, la aceeași oră. Da, iau tratament prescris de medici. Am făcut tot controlul. Am fost direct la Matei Balș”, a declarat, pentru FANATIK, cosmonautul Dumitru Prunariu.

ADVERTISEMENT

Dumitru Prunariu, invitat la ”Seniori de colecție”

Dumitru Prunariu va fi prezent pe data de 13 septembrie la Teatrul Elisabeta, la o întâlnire de suflet, intitulată „SENIORI de COLECȚIE”. Proiectul este inițiat de Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă. Aceasta are scopul de a aduce în centrul atenției marile personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații de tineri.

Evenimentul va fi prezentat de Alexandra Dobre, Președinta Asociaţiei “Institutul pentru Îmbătrânire Activă”, și va fi moderat de jurnalista Mihaela Bîrzilă (Antena 3).

ADVERTISEMENT

Primele două ediții ale acestei gale le-au avut ca invitate pe multipla campioană olimpică Elisabeta Lipa, Preşedinta Federaţiei Române de de Canotaj și a C.S. Dinamo, simbol al sportului românesc, un model de conduită și profesionalism, o femeie cu o carieră impresionantă și o familie minunată şi pe marea artistă a muzicii ușoare românești, Stela Enache, a cărei viaţă şi carieră artistică sunt exemplare.

Cine este Dumitru Prunariu

Dumitru Dorin Prunariu este singurul cosmonaut român care a zburat în spațiu. Pe data de 14 mai 1981, acesta a devenit primul român care a zburat în spațiul cosmic. Inginerul a participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu timp de 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Dumitru Prunariu este de profesie inginer aeronautic.

 

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română