Fotbal intern

Dumitru Moraru, căpitanul lui Dinamo în 1984, afectat de mărturiile lui Cornel Dinu: „Plâng ca un copil. Tremur tot. Noi am fost niște blatiști?”

25.04.2020 | 14:43
Dumitru Moraru capitanul lui Dinamo in 1984 afectat de marturiile lui Cornel Dinu Plang ca un copil Tremur tot Noi am fost niste blatisti
Dinamo a ajuns în semifinalele CCE în 1984
ADVERTISEMENT

Dumitru Țețe Moraru, portarul lui Dinamo din campania europeană din ’84, încheiată în semifinalele Cupei Campionilor, a fost afectat de mărturiile lui Cornel Dinu, care susține că formația „alb-roșie” a acces în penultimul act al competiției continentale după ce arbitrii au fost cumpărați.

Dumitru Țețe Moraru, afecat de mărturia lui Cornel Dinu

La fix 36 de ani de la returul Dinamo – Liverpool din semifinalele Cupei Campionilor Europeni, Cornel Dinu a avut o serie de afirmații neașteptate.

ADVERTISEMENT

Secund la Dinamo în 1984, Cornel Dinu a dezvăluit că victoriile obținute de club cu Kuusysi Lahti, Hamburg și Dinamo Minsk au fost influențate decisiv de anumite „valize cu bani pentru arbitri”.

Dumitru Țețe Moraru, portarul și căpitanul lui Dinamo din acea perioadă, a reacționat după dezvăluirile lui Cornel Dinu, recunoscând că declarațiile au avut asupra sa un puternic impact emoțional.

ADVERTISEMENT

Îmi dau lacrimile în fața laptopului. În luna mai fac 64 de ani, dar aproape că plâng ca un copil. Tremur tot. Soția mea nici nu a avut puterea să citească așa ceva. L-am iubit toți pe nea Cornel, dar îmbătrânește… știți vorba aia.

Eu eram căpitanul acelei echipe și nu permit nimănui să își bată joc de munca generației mele. Adică, pe noi ne-a făcut mari fotbaliști securitatea?

ADVERTISEMENT

Nea Cornele, nu îți bate joc de nopțile nedormite de noi, de familiile noastre, de visurile noastre. Ne uităm oricând vrei la meciuri și o să vezi cât am luptat pe teren. Ce crezi că o să spună lumea despre noi acum? Tremur tot și mi-au dat lacrimile. În joc este istoria lui Dinamo, iar acum este făcută țăndări”, a declarat Dumitru Moraru, conform Prosport.

„Cu Hamburg am sărit din bară în bară”

Dumitru Moraru rememorează meciurile făcute în fața unor adversari puternice ale fotbalului european din anii ’80, care au adus-o pe Dinamo în semifinalele Cupei Campionilor, unde a fost eliminată de Liverpool.

ADVERTISEMENT

Adică, noi am fost niște blatiști? Niciodată! Am avut o super echipă atunci, iar la Minsk am făcut cel mai bun meci al meu din cupele europene. Cine era nebun să ia banii și să fie curățat de KGB?

Voi credeți că se puteau face asemenea lucruri în fosta URSS? Cu Hamburg am sărit din bară în bară. Păi, dacă noi blătuiam meciul ăla, atunci de ce nemții au atacat în valuri ca să ne bată”, transmite Dumitru Țețe Moraru.

ADVERTISEMENT