Sport

Fostele glorii se dezic de Dinamo: „E debandadă totală acolo, nu au nimic. Galeria conduce, schimbă antrenorii”

Dumitru „Țețe” Moraru, legenda lui Dinamo, i-a distrus pe fanii-acționari din programul DDB, dar și pe cei din Peluza Cătălin Hîldan, pe care îi consideră responsabili de situația dificilă a echipei.
16.03.2022 | 10:56
Fostele glorii se dezic de Dinamo E debandada totala acolo nu au nimic Galeria conduce schimba antrenorii
Dumitru Moraru a jucat pentru Dinamo în perioada 1981-1988 și a câștigat șase trofee: 3 titluri ( 1981–82, 1982–83, 1983–84) și 3 Cupe ale României ( 1981–82, 1983–84, 1985–86). Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a ajuns la 22 de înfrângeri în Casa Pariurilor Liga 1 și retrogradarea pare mai aproape decât salvarea directă, așa cum a mărturisit la finalul derby-ului cu Rapid și Răzvan Grădinaru.

Dumitru Moraru îi face praf pe suporterii lui Dinamo: „Nu credeam că se va ajunge aici”

Dumitru „Țețe” Moraru se dezice de clubul la care a scris istorie și care a ajuns doar o umbră a marii echipe de altă dată: „Eu m-am cam rupt de Dinamo, cred că n-am mai fost de patru ani la un meci. M-au deranjat foarte multe chestii.

ADVERTISEMENT

În primul rând, n-am fost invitat la inaugurarea muzeului, n-am fost invitat la aniversarea clubului de câțiva ani de zile. Mă doare sufletul, dar am rupt legătura”, a șocat legenda „câinilor” într-un interviu pentru gsp.ro.

Fostul mare portar al alb-roșiiilor privește siderat cum Dinamo a pierdut pe rând tot ceea ce a strâns în 74 de ani de istorie: „Mă mai uit la meciuri…Acolo e o debandadă totală. N-au conducători, n-au stadion, n-au jucători”.

ADVERTISEMENT

Din punctul său de vedere, foștii mari jucători ai lui Dinamo s-ar îngrozi dacă ar putea vedea modul dezastruos în care este administrat clubul în acest moment, unde liderii galeriei impun antrenori și iau decizii importante.

„Galeria conduce, schimbă antrenorii. Nu credeam că se va ajunge aici. Unii foști mari jucători ai lui Dinamo, care nu mai sunt în viață, cred că s-ar răsuci în mormânt dacă ar ști ce se întâmplă la clubul ăsta. N-au bază de pregătire, nu mai au niciun autocar…”, a șocat legenda „câinilor”.

ADVERTISEMENT

Ce spun oamenii din fotbal despre situația de la Dinamo: „E vai de mama ei!”

Fostul președinte al LPF consideră că Dinamo se află într-o situație fără ieșire: „Dinamo e vai de mama ei! Au venit americanii la noi în țară, s-ar putea să-i salveze aviația americană. Îi salvează, sunt două echipe căzute, deși Clinceniul a început să miște. Între atâția speriați câți are Dinamo, Torje nu poate să joace bine. Greșeala lui Dinamo a fost că a ieșit la joc. Dacă o lăsa pe Rapid să vină peste ea, se termina altfel. Echipa n-ar arăta chiar așa rău, numai e că e haos mare. Mă, ce Dumnezeu faci la antrenamente?”.

Dumitru Dragomir e convins că Dinamo ar avea probleme și la baraj cu o echipă precum Universitatea Cluj: „Nu ține unul de minge! Torje a mai încercat el, săracul, dar restul… n-au un pic de inteligență de joc! Au alergat, dar aleargă într-un haos total. Dinamo cade cu U Cluj la baraj, poate să o bată? Eu zic că nu! Dacă rămânea Rednic, echipa nu retrograda. Săracul, Mureșan, s-a săturat și el. Indiferent cât ai câștiga, în atmosfera de la Dinamo nu poți trăi. Te mănâncă și suporterii, e atmosferă de cimitir”, a declarat „Oracolul din Bălcești” pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Eric de Oliveira este și el surprins neplăcut de situația critică în care a ajuns Dinamo: „Mie mi se pare Dinamo foarte deschisă. La primul gol, apărătorii nu strâng deloc. Uhrin are mult de lucrat dacă vrea măcar un loc la baraj. Nu ştii ce motivaţie au ultimele clasate, poate au motivaţia să joace să-i vadă cineva. Sincer, nu cred că Dinamo poate depăşi pe Mioveni.

E trist să vezi Dinamo în situaţia în care a ajuns, nu doar anul acesta, sunt câţiva ani de când arată rău. Nu ştiu dacă a fost potrivită aducerea atâtor jucători liberi. A fost mai mult vorba de cantitate decât de calitate. Mai sunt opt meciuri, doar Dumnezeu poate să-i ajute!”, a declarat cel mai bun marcator străin din Casa Pariurilor Liga 1 la Look Sport.

Mihai Stoica nu crede nici el că Dinamo se poate salva de la retrogradare: „Ar avea probleme și la baraj”

Managerul general al FCSB e de părere că Dinamo nu poate scăpa de locurile de baraj și ar putea avea probleme cu echipe precum Hermannstadt sau Concordia Chiajna:

„La cum arată acum nu poate să o depăşească pe Mioveni, dar se pot întâmplă multe. Cred că este un punct de plecare declaraţia lui Duşan Uhrin, ştie că are de pregătit un baraj. Una e să joci cu FC Hermannstadt, alta cu Slobozia, cu tot respectul. Dar omul a fost realist. După e Chiajna, care e bună. Deci ar avea probleme şi la baraj.

Dacă Uhrin e în stare să îi pună pe picioare pe jucători, căţiva chiar cu experienţă, atunci se poate. Uhrin ştiu că este un tip care impune o disciplină. E diferit de Stoican, care încerca să îşi creeze o chimie proprie cu jucătorii. Eu zic să nu luăm jocul ăsta drept reper. La capitolul defensiv eu zic că are probleme”, a declarat Mihai Stoica, la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT