Fotbal intern

Dumitru Tudor „Ciorbă”, răpus la doar 66 de ani de virusul în care nu credea. Cariera cunoscutului impresar

25.03.2021 | 12:03
Dumitru Tudor Ciorba rapus la doar 66 de ani de virusul in care nu credea Cariera cunoscutului impresar
ADVERTISEMENT

Dumitru Tudor „Ciorbă” a murit la doar 66 de ani, în urma infectării cu COVID-19. Unul dintre cei mai apreciați impresari era cunoscut pentru discursul împotriva măsurilor luat de Guvern și un adept al teoriilor conspiraționiste cu privire la coronavirus.

„Mitică Ciorbă”, cum era poreclit de apropiați, a fost internat la terapie intensivă în ultimele două săptămâni și se afla intubat, după ce inițial își luase un tub de oxigen acasă și încerca să se trateze la domiciliu, însă lucrurile s-au agravat rapid.

ADVERTISEMENT

Cariera cunoscutului impresar a cunoscut multe momente importante, fiind de două ori conducător și investitor la Rapid, ultima oară chiar în urmă cu patru ani, când a plecat repede după ce a intrat în conflict cu fanii Rapidului care îl acuzau că nu bagă niciun ban.

Dumitru Tudor, unul dintre cei mai cunoscuți impresari din România, a fost răpus la 66 de ani de COVID-19

Dumitru Tudor a avut în ultimul un an discurs extrem de dur împotriva măsurilor luate de Guvern și cu privire la pandemie în general. „Mitică Ciorbă” a fost unul dintre cei mai afectați de pandemie, principalul său business fiind un restaurant din centrul Bucureștiului, mai ales că industria Horeca a fost poate domeniul cel mai grav afectat la nivel global. În anii 90, se vorbea chiar că „toate lucrurile din fotbalul românesc se fac în cârciuma lui Dumitru Tudor”.

ADVERTISEMENT

Puțini știu însă că înainte de a fi patron de club și impresar, Dumitru Tudor s-a lansat în fotbal ca jucător între 1970 și 1980. Cunoscut ca un suporter al Rapidului, cel mai important club pentru care a jucat, Tudor a mai evoluat la Sportul Studenţesc, Progresul Bucureşti şi Delta Tulcea. Cariera de fotbalist s-a sfârșit însă brusc, în urma unei accidentări la genunchi. A decis să se retragă la doar 28 de ani. După Revoluție a fost patronul celor de la Rocar București, club pe care ulterior l-a cedat lui Gigi Nețoiu.

Influentul impresar era cunoscut pentru declarațiile sale cu privire la jocurile trucate de fotbaliști, dar și alte dezvăluiri „picante” pe care le-a făcut de-a lungul timpului, chiar dacă nu a fost un nume foarte prezent în mass-media.

ADVERTISEMENT

Dumitru Tudor, lovit de o altă tragedie în urmă cu doar șase luni. Fiica lui a murit în Franța

Familia lui Dumitru Tudor a primit o nouă lovitură, după ce fiica impresarului, Mirela, a murit departe de cei dragi în Franța, lucru care l-a afectat extrem de mult pe „Ciorbă”, care suferea și de probleme cardiace și luase mult în greutate: „Astăzi, am primit o veste cumplită! Scumpa mea fată, Mirela, a murit în Franța. De ce, Doamne, de ce nu m-ai luat pe mine?”, a fost mesajul impresarului, pe contul personal de Facebook.

Mirela, fiica lui Dumitru Tudor a decedat in Franta in luna septembrie a anului trecut. Sursa foto: facebook
Mirela, fiica lui Dumitru Tudor a decedat in Franta in luna septembrie a anului trecut. Sursa foto: facebook

Fiica sa i-a luat apărarea într-un scandal dintre Dumitru Tudor și soții Reghecampf, care s-au folosit de Ionuț Luțu pentru a-l acuza de șantaj: „Sunt foarte ingrijorată pentru ce va urma. Nu poți sa atentezi la viața și la libertatea unui om în acest hal. Anamaria a facut un gest josnic, demn de persoana ei. Tata are niște condiții impuse de instanță cu privire la Lutu, dar vă asigur ca Ionuț Lutu a știut de această manevră cu siguranță și l-a lucrat pe tata. Cu trei zile înainte a venit la restaurant, a vorbit cu tata și cand a ieșit afară a fost auzit de un angajat cum spunea cuiva la telefon: a pus botul fraierul, putem să-l lucrăm, în câteva zile îl facem! Asta mi-a spus angajatul”, a declarat Mirela, în urmă cu câțiva ani, pentru  Cancan.

ADVERTISEMENT

Cu doar cinci ani în urmă, pe vremea când era manager la ACS Berceni, a fost jefuit chiar în fața casei din București de doi indivizi care l-au lăsat inconștient în urma unor lovituri la cap, chiar în fața fostei sale soții: „Am făcut un viraj stînga să intru pe străduţă, cînd din spate am fost lovit puternic de o maşină. M-au lovit puternic în cap şi mi-au furat ceasul şi banii! ”, declara necăjit „Mitică Ciorbă”.

Dumitru Tudor a avut o postare controversată cu o lună în urmă: „Trebuie să înțeleg că și asta este o vrăjeală a Guvernului?”

În urmă cu ceva timp, Dumitru Tudor a avut o postare pe contul său de Facebook extrem de controversată, prin care a atras atenția în mediul online, și nu numai, asupra manipulărilor la care am fi supuși din cauza COVID. Ulterior, aceasta a fost ștearsă de impresar: „Cum este posibil ca șefa DSV să se îmbolnăvească de Covid după ce a făcut și al doilea vaccin. Unde este imunitatea? Ce, trebuie să înțeleg că și asta este o vrăjeală a Guvernului?”.

Unul dintre primii impresari din România de după Revoluție a fost diagnosticat cu COVID-19 pe data de 9 martie, când posta un alt mesaj pe pagina sa de Facebook: „După un an în care credeam că am scăpat de Covid, nenorocitul de carcalac m-a lovit. Să de-a Dumnezeu să scap cât mai repede”.

Postarea lui Dumitru Tudor dupa ce a fost infectat cu coronavirus pe 9 martie. Sursa foto: captura Facebook Dumitru Tudor
Postarea lui Dumitru Tudor dupa ce a fost infectat cu coronavirus pe 9 martie. Sursa foto: captura Facebook Dumitru Tudor

Lucrurile s-au agravat destul de repede ținând cont de celelalte probleme de sănătate ale omului de fotbal, care a ajuns să fie internat la terapie intensivă, de unde a postat o ultimă fotografie, chiar înainte să își dea ultima suflare:„Așa sunt acum în spital! Cu Dumnezeu înainte”, a fost mesajul tulburător al lui Dumitru Tudor, care se afla într-o stare gravă.

Ultima fotografie cu Dumitru Tudor in viata, la sectia de terapie intensiva. Sursa foto: Facebook Dumitru Tudor
Ultima fotografie cu Dumitru Tudor in viata, la sectia de terapie intensiva. Sursa foto: Facebook Dumitru Tudor
  • 66 de ani avea Dumitru Tudor
  • 10 ani a durat cariera de fotbalist a lui „Mitică Ciorbă”
  • 30 de ani de impresariat avea Dumitru Tudor
ADVERTISEMENT