News

EXCLUSIV / Povestea TERIFIANTĂ a “UMBREI” unui patron de Liga 1

FANATIK vă prezintă povestea inedită a unuia dintre cei mai temuţi luptători MMA şi bodyguarzi ai patronilor din Liga 1. A terminat Liceul Pedagogic şi urma să fie învăţător. A devenit,...
02.03.2015 | 00:09

FANATIK vă prezintă povestea inedită a unuia dintre cei mai temuţi luptători MMA şi bodyguarzi ai patronilor din Liga 1. A terminat Liceul Pedagogic şi urma să fie învăţător. A devenit, însă, băiat de oraş, iar cei mai influenţi oameni de afaceri din România l-au ales să le fie gardă de corp. Printre ei şi Marian Iancu, fostul patron al lui Poli Timişoara. Ştie şi a văzut multe la viaţa lui. Numai că, într-un moment în care nimeni nu i-a fost alături, l-a descoperit pe Dumnezeu…

Viaţa i-a oferit extremele! Mai întîi a alergat cu toporul un preot-exorcist din Cotmeana. Acum, citeşte Biblia de cel puţin trei ori pe an şi a memorat aproape o mie de versete. Mărturiseşte că vrea să se pocăiască şi să înceapă o campanie împotriva violenţei.

Fetele l-au atras la „Pedagogic”  

Numele său este Ursu. Mircea Ursu. I se potriveşte la fix. Este un munte de om. Copilăria şi-a petrecut-o la Băile Herculane, acolo unde se spune că ar fi păşit acum peste două milenii şi legendarul erou antic, fiu al lui Zeus, care a dat numele staţiunii. Tot la Herculane s-a apucat şi de lupte greco-romane. Între timp, a intrat la liceu. A ales Pedagogicul „Ştefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin. Maiîntîi pentru că ştia că va nimeri cu multe feteîn clasă, dar apoi aînceput să îi placă şi pentru că visa să devină învăţător.

Învăţător şi campion la lupte

Nu a stat mult, pentru că Dinamo avea nevoie de un sportiv la categoria lui de greutate, aşa că s-a mutat cu casă şi şcoală la Bucureşti. „Casa mea a fost camera 26 din cadrul Complexului Sportiv Dinamo. Acolo am petrecut foarte mult timp”, a povestit Ursu. În paralel cu luptele, la care a ieşit de două ori campion naţional la juniori, a continuat pedagogia la liceul „Elena Cuza”. Nici el nu îşi mai aminteşte cum a trecut timpul. În anul 5 începuse deja să predea la o grădiniţă şi la o şcoală primară. „Trebuia să ne familiarizăm cu predatul, aşa că am început treaba. Eram asistaţi de profesori, care ne notau. Au fost faze amuzante. Eram la început şi am susţinut o lecţie de matematică. Era o adunare simplă şi trebuia să chem un elev la tablă să scrie răspunsul corect. Eu încă neobişnuit, am scris la nivelul înălţimii mele. Cînd a venit ăla mic, ce crezi că am făcut? Era totuşi nota mea în joc. L-am luat pe cel mic de umeri şi l-am pus să scrie rezultatul, că altfel nu ajungea. Îţi dai seama ce amuzant a fost. Profesorii începuseră să îmi dea ore în plus, voiau să se destindă, le plăcea modul meu de predare fiindcă îmbinam lecţiile cu momentele de relaxare”, povesteşte arătînd mîndru diplomele de Bac şi absolvire.

maxresdefault1

 

Saltul de la cîteva sute de lei la mii de euro

A terminat liceul cu o medie mare – 8,71 şi a luat Bacalaureatul cu 8,60. Următorul pas a fost ANEFS-ul, pe care l-a şi terminat cu brio, dar învăţămîntul nu mai era o prioritate. În ultimul an de liceu, pentru a se întreţine, pe lîngă lupte, a fost şi bodyguardîntr-un bar din Capitală. Era şi militar în termen, dar fiind sportiv de performanţă a scăpat de stagiu. „Dacă aş fi greşit cu ceva în tot timpul ăsta, ajungeam în unitatea militară”, rememorează Mircea Ursu anii dinainte de a deveni un haiduc al Bucureştiului. „Am făcut apoi o grămadă de prostii şi tîmpenii, am avut mare noroc în acea perioadă”, rememorează, cu o sinceritate debordantă, Ursu. A devenit ulterior garda de corp personală a lui Marian Iancu, patronul de atunci al RAFO. „Crezi că mă mai interesa să predau la şcoală? Cîştigam cîteva mii de euro pe lună, dormeam la hoteluri de cinci stele, mîncam numai la restaurante de lux. Unde era Marian Iancu, eram şi eu. E adevărat că banii te schimbă. Cum mai puteam să fiu învăţător cu cîteva milioane de lei vechi pe lună cînd eu cîştigam mii de dolari şi duceam o viaţă bună?”, mai spune cel care şi-a luat supranumele de ring Samson, celebrul personaj biblic înzestrat cu o forţă herculeană. În tot acest timp a participat la diverse competiţii de Kempo şi MMA. Astaîn paralel cu meseria de bodyguard, unde a mai lucrat pentru alte nume grele ca Puiu Popoviciu şi Ovidiu Tender.

marianiancu_-2

Pilde din Evanghelia după Matei

Momentul de cumpănă din viaţa sa a avut locîn 2008. Atunci s-a schimbat totul. Un om a murit, iar toate ar fi trebuit să se spargă în capul lui Mircea Ursu. După o perioadă, spune el, aînceput să se simtă rău. „Leşinam la volan, aveam stări foarte urîte. Am fost la psihiatru, îmi dădeau şi cîte 15 pastile pe zi, dar simptomele au continuat. Ce îţi voi spune de acum încolo, e perfect adevărat. Probabil, mulţi mă vor crede nebun, dar în Evanghelia după Matei, capitolul 5 cu 11, se spune aşa: ”, este învăţătura împărtăşită de fosta gardă de corp.

Mărturii şocante: „Am alergat preotul cu toporul”

O vecină i-a spus că i s-ar fi făcut farmece. Restul povesteşte fostul învăţător. „Mama victimei mi-ar fi făcut farmece, nu credeam în aşa ceva, însă am zis să o fac şi pe asta. Cineva mi-a recomandat să merg la Mînăstirea Cotmeana, că mă poate ajuta preotul satului, că e şi exorcist. Am mers prima oară, i-am dat 200 de lei, m-a chemat pentru miercuri, dar să ţin post. Miercuri s-a făcut că nu mă ştie, i-am mai dat 200 de lei şi să vin vineri. Îmi tot spunea că nu are curent la Biserică şi că are nevoie de buget, mă tot ameţea. Tot aşa, cam o lună pînă mi-am dat seama că e un escroc. După ce că eram eu cu nervii la pămînt, m-a apucat nebunia şi am început să-l înjur, l-am luat apoi de barbă. M-am întors la maşină, unde aveam o secure, am pus mîna pe ea şi l-am alergat prin toată biserica, noroc cu femeile în vîrstă că m-au oprit. Am continuat cu tratamentul prescris de medici pînă într-o dimineaţă. Veneam de la discotecă. Eram puţin ameţit, tocmai mă certasem cu nişte poliţişti comunitari şi mă tot suna cineva. Cînd răspund, îmi tot zicea că Diavolul vrea să pună stăpînire pe mine. L-am luat la înjurături. Scenariul s-a repetat de cîteva ori pînă cînd mi-a zis . Atunci am început să plîng. Era un prooroc orb din Hunedoara. O rudă ajunsese la el şi tot el a fost cel care m-a ajutat. Mi-am cerut scuze, apoi mi-a spus că se va ruga pentru mine timp de trei zile. Apoi, într-o miercuri, am scăpat de toate acele simptome. Sună incredibil, dar asta e realitatea. N-am ştiut cum să îi mulţumesc, dar el mi-a zis doar să citesc Biblia. Să fiu curat”, este povestea ruptă parcă dintr-o carte fantastică a lui Mircea Ursu.

Primă fabuloasă la Poli! „Jucau pe 35.000 euro”

Mircea a rămas alături de Marian Iancu, aflat acumîntr-o perioadă grea a vieţii sale, condamnat la 12 ani deînchisoare cu executareîn dosarul RAFO. Şi îşi aduce aminte că fostul patron al lui Poli Timişoara trebuia să îi fie naş. „Aveam o relaţie şi îi propusesem domnului Marian să îmi fie naş. Ne-am despărţit şi n-am mai avut apoi gînduri de însurătoare”, spune Ursu, care îşi aminteşte şi de perioadaîn care şeful său o patrona pe Poli Timişoara. „Îl urmam de fiecare dată şi parcă trăiam şi simţeam ca el. Cînd echipa pierdea, era el supărat, aveam şi noi aceeaşi stare. Ţin minte un meci în care fiecare jucător avea 35.000 de dolari primă şi ce crezi? Au jucat ăia ca cizmele şi Poli a pierdut, fotbaliştii n-au vrut să joace. Nu mai ştiu exact ce meci fiindcă nu îmi place fotbalul, iar jucătorii mi se păreau nişte fetiţe. Se plîngeau din orice. Atunci, domnul Iancu a fost atît de supărat încît ne-a transmis şi nouă starea, mai aveam un pic şi intram peste jucători în vestiar, aşa înfuriat eram”, îşi aminteşte Mircea. O întîmplare amuzantă e legată de o deplasare la Bacău. „Cu o zi înaintea meciului, am mers la domeniul lui Dumitru Sechelariu, ne-a primit acolo cu grătare, am fost la pescuit, ne-am distrat. A doua zi la meci, una dintre echipe a dat gol şi Marian Iancu cu Sechelariu s-au luat la înjurături. Am plecat supăraţi de acolo. Ce orgolii erau atunci…”, îşi aminteşte Ursu.

Schimbarea la faţă: a citit Biblia de 25 de ori!

De atunci şi pînă acum, a citit Biblia de nu mai puţin de 25 de ori! A reţinut aproape 1.000 de versete. „Nu mă opresc din citit! Ziua, seara, citesc cam 10 pagini. Asta se întîmplă zilnic. Matei, capitolul 17, versetul 20, spune aşa . Acum, credinţa e totul pentru mine”, sînt vorbele celui care recunoaşte că a păcătuit mult, dar este „fericit că l-a întîlnit pe Dumnezeu”. Acum vrea să-i ajute şi pe alţii să ia calea pocăinţei. „Lumea mă consideră interlop, dar nu mă cunoaşte cu adevărat. Dumnezeu mi-a vrut binele tot timpul, m-a salvat din multe, acum e timpul să îl răsplătesc şi eu”, îşi încheie monologul omul care a avut curajul să îşi recunoască faptele pentru a fi un exemplu. Sau, în termeni, religioşi, o minune. Că omul poate să schimbeîn ciuda trecutului său. „Orice Sfînt are un trecut şi orice păcătos are un viitor”, afirma Oscar Wilde. Lui Mircea Ursu, viitorul îi aparţine. Unul plin de speranţă şi lumină!

pozu0103 1

„Lumea mă consideră interlop, dar nu mă cunoaşte cu adevărat. Dumnezeu mi-a vrut binele tot timpul, m-a salvat din multe, acum e timpul săîl răsplătesc şi eu” (Mircea Ursu)

„Nu mă opresc din citit! Ziua, seara, cum am puţin timp citesc cam 10 pagini. Asta seîntîmplă zilnic. Acum, credinţa e totul pentru mine” (Mircea Ursu)

1.000 de versete din Biblie ştie pe de rost Mircea Ursu