Fotbal intern

Dunărea Călărași – Dinamo 1-3, în sferturile Cupei României. Paul Anton îi duce pe „câini” în semifinale

04.03.2021 | 21:24
Dunarea Calarasi  Dinamo 13 in sferturile Cupei Romaniei Paul Anton ii duce pe caini in semifinale
ADVERTISEMENT

Dinamo a câștigat cu 3-1 meciul din deplasare cu Dunărea Călărași, din sferturile de finală ale Cupei României, și s-a calificat în penultima fază a competiției, acolo unde va întâlni, în dublă manșă, pe una dintre formațiile Universitatea Craiova, Astra Giurgiu sau Viitorul Târgu Jiu.

Dunărea Călărași – Dinamo 1-3 (Fotescu 67 / Anton 32, 44, Bejan 63) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • Dunărea Călărași: Krell (46 Began) – Rus, Crișan, Lopez, Sîrbu – Pușcaș – Tudoran (46 Calu), Cârstocea (63 Bedea), Sava, Ciucur (72 Bud) – Kanda (Fotescu). Antrenor: Cristi Pustai
  • Dinamo: Eșanu – Sorescu, Puljic, R. Grigore, Filip – Achim, Anton, Răuță, Fabbrini (85 Bani) – Gueye, Morsay (88 Măgureanu). Rezerve: Kongshavn, A. Radu, Bordușanu, Stere, Măgurean, Bejan, G. Crețu, A. Bani, Mihaiu. Antrenor: Jerry Gane
ADVERTISEMENT

Min. 4: Șutul lui Anton de la 20 de metri este respins cu greutate în corner de Krell.

Min. 6: Ocazie imensă ratată de gazde. Puljic trimite eronat spre propria poartă, kanda interceptează mingea, dar de la 6 metri șutează direct în Eșanu.

Min. 8: Sava șutează la vinclu din afara careului, Eșanu respinge în corner.

Min. 9: Eșanu îi salvează din nou pe oaspeți la șutul lui Cârstocea.

Min. 32: GOOOL DINAMO! Contrar cursului jocului, oaspeții deschid scorul prin Paul Anton, care înscrie superb, cu un șut de la peste 20 de metri. Dunărea Călărași – Dinamo 0-1.

ADVERTISEMENT

Min. 44: GOOOL DINAMO! Paul Anton înscrie din nou, și mai spectaculos ca prima dată. Mijlocașul dinamovist a reluat din vole o centrare a lui Steliano Filip, mingea a lovit pământul în fața portarului Krell, l-a sărit pe acesta și a intrat în plasă. Dunărea Călărași – Dinamo 0-2.

Min. 63: GOOOL DINAMO! Bejan reia din 3 metri în plasă un balon respins în față de portarul Krell. Dunărea Călărași – Dinamo 0-3.

ADVERTISEMENT

Min. 67: GOOOL DUNĂREA! Fotescu execută o lovitură liberă de pe partea dreaptă, aruncă mingea în careu, Eșanu calculează greșit traiectoria și aceasta se scurge în plasă. Dunărea Călărași – Dinamo 1-3.

Min. 79: Gueye ratează o ocazie mare, care ar fi „închis” definitiv soarta calificării.


Cristi Pustai, dezamăgit de rezultatul meciului cu Dinamo

UPDATE 4 martie, ora 22:06 / Cristi Pustai, antrenorul Dunării Călărași, s-a arătat dezamăgit de rezultatul partidei cu Dinamo, fiind de părere că echipa sa putea obține mult mai mult din acest joc.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, cam multe în poarta noastră și noi am dat doar un gol. Dinamo a dat două goluri la primele șuturi pe poartă, dar noi nu am reușit să marcăm din faze destul de bune. Sunt greșeli, iar la portari se văd mai mult. Am mai avut o experiență de genul acesta și nu a fost bine pentru portar următoarele 45 de minute, de-asta m-am și gândit să-l schimb”, a declarat Pustai la finalul meciului cu Dinamo.


ȘTIRE INIȚIALĂ 4 MARTIE, ora 17:06

Dunărea Călărași – Dinamo Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look TV

Partida Dunărea Călărași – Dinamo se joacă joi, 4 martie, de la ora 20:00, pe stadionul Ion Comșa. Se anunță o vreme frumoasă, cu temperatură în jur de șase grade. fără pericol de precipitații. Arbitrul întâlnirii este craioveanul George Găman, fratele fundașului central de la Astra, Valerică Găman.

Și acest meci, Dunărea Călărași – Dinamo, va putea fi urmărit pe micile ecrane pe cele trei posturi TV care dețin drepturile de difuzare pentru Liga 1, Liga 2 și Cupa României: Digi Sport, Telekom Sport și Look TV. Mai îl puteți viziona și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Sezonul acesta, reprezentantele eșalonului secund chiar au fost la înălțime, în „optimi” reușind performanța de a ajunge cu exact jumătate din numărul echipelor intrate în această fază. Un meci s-a jucat chiar între echipe de Liga 2, U Cluj – Viitorul Târgu Jiu 1-3, iar în altul Petrolul nu a putut ține piept, chiar dacă a jucat la Ploiești, Astrei. Dunărea Călărași este ultima ambasadoare a eșalonului doi.

Dinamo trebuie să fie foarte atentă la partida pe care o va disputa la Călărași, pentru că în urmă cu două sezoane se oprea în optimi, după un 3-3 în 120 de minute și eliminare la lovituri de departajare pe stadionul echipei Csikszereda, la Miercurea Ciuc. Spre deosebire de harghiteni, Dunărea Călărași este o formație care a jucat nu cu mult timp în urmă în prima divizie, deci mult mai experimentată.

Dinamo continuă să aibă probleme de lot

Dunărea Călărași, echipă pregătită de profesorul Cristi Pustai, ocupă locul 4 în Liga 2, cu 27 de puncte și obiectivul principal este calificarea în play-off-ul de promovare. Echipa a păstrat în lot câțiva jucători mai experimentați, în frunte cu atacanții Bud și Kanda.

Dinamo are din nou probleme de lot și pentru acest meci. Tinerii Geani Crețu și Adreas Mihaiu pot spera să fie cel mult rezerve după o glumă macabră făcută în cantonament colegului lor Nepomuceno, iar polonezul Janusz Gol a plecat acasă cu probleme medicale. Marea absență vizibilă rămâne cea a puternicului atacant slovac Adam Nemec.

Dinamo poate salva sezonul prin Cupa României

Pentru Dinamo, este vitală calificarea în semifinale pentru a salva un nou sezon dezastruos, dar de această dată motivat de gravele probleme financiare și tensiuni existente la club, inclusiv în privința obținerii licenței pentru viitorul sezon. Dinamo nu mai are nici o șansă la play-off și Cupa este poarta de a obține o performanță.

Bookmakerii țin cont de pedigreeul lui Dinamo și acordă cotă la victorie de 1,75 echipei din Ștefan cel Mare și de 1,40 la calificare, în timp ce formației dunărene îi dau un rotund 4,75 pentru a produce surpriza și 2,80 pentru a se califica, inclusiv după lovituri de departajare. Și un gol marcat de călăreșeni are valoare foarte bună: 1,60.

ADVERTISEMENT