Marius Dunca a demisionat din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului!

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu va face parte din viitoarea echipă guvernamentală condusă de Viorica Dăncilă.
26.01.2018 | 10:42
Marius Dunca a demisionat din functia de ministru al Tineretului si Sportului

Dunca, care se afla în funcţie din 5 ianuarie 2017, a declarat că federaţiile sportive i-au cerut să rămână, strângând semnături în acest sens, dar a precizat că a luat aceasă decizie după ce s-a consultat şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

”Am discutat cu domnul preşedinte Dragnea şi a zis sa mai rămân două luni, dar am zis că trebuie să am grijă şi de organizaţia de la Braşov. Eu nu alerg nici după funcţi şi nici nu m-am dus după semnături de susţinere. Am discutat în fiecare zi cu preşedintele Dragnea, i-am spus să găsim o persoană care să comunice cu sportivii. Vă anunţ că o să mă retrag, dar o să rămân un partener al sportului şi al organizaţiilor de tineret. Sper că nu i-am dezamăgit pe preşedinţii de federaţii. Toţi mi-au spus să rămân. Am prioritizat federaţiile, dar trebuie să ne gândim să investim în viitor şi în tineret. Am analizat bine cu mai multe persoane şi cu preşedintele Dragnea, trebuie asumată o responsabilitate, nu e uşor, e foarte greu. E un moment zero, trebuie să ne aşezăm toţi la masă”, a spus Dunca, conform news.ro.

Dunca este implicat într-un scandat legat de premieri

Întrebat dacă retragerea sa are o legătură cu integritatea, Dunca a răspuns: ”Mă duc să mă ocup şi de partid, e o discuţie de două luni. Am depus mult efort şi am considerat că am dat o direcţie sportului, acum avem nevoie de continuitate. Retragerea mea nu are legătură cu integritatea, trebuie să mă ocup şi de alte lucruri”.

Întrebat despre viitorul ministru, Marius Dunca a spus că nu ştie cine va ocupa această funcţie. ”Multe nume nu cunosc, am văzut că se vehiculează Ioana Bran şi fostul ministru Gabriela Szabo, dar nu ştiu alte nume”, a precizat Marius Dunca

El se află în centrul unui scandal legat de întârzierea plăţii premiilor pentru medaliile obţinute la Campionatele Europene de canotaj. În acelaşi timp, Dunca este acuzat de faptul că încearcă să obţină susţinere în lumea sportului alocând sume mari pentru premierea unor rezultate la sporturile neolimpice.

Gabriela Szabo şi Ioana Bran, favorite pentru preluarea MTS

Fosta atletă Gabriela Szabo, în vârstă de 42 de ani, ar putea prelua portofoliul Ministerului Tineretului şi Sportului în Cabinetul Dăncilă, acesta putând fi al doilea mandat al său în fruntea MTS. Contactată de news.ro, Gabriela Szabo a spus că nu ştie că s-ar afla pe lista posibililor miniştri din cabinetul Dăncilă, refuzând alte comentarii.

În vârstă de 31 de ani, deputatul PSD Ioana Bran este fiica unui om de afaceri din Satu Mare, Ioan Bran, cu investiţii în domeniul producerii băuturilor alcoolice. Ea este secretarul Camerei Deputaţilor.