După 11 trofee pentru Real Madrid, Zidane surprinde: “Nu voiam să fiu antrenor”

Ionuţ Cataramă   
in Fotbal international
22/03/2018, 12:02
După 11 trofee pentru Real Madrid, Zidane surprinde: “Nu voiam să fiu antrenor”

“Când m-am retras din activitatea de fotbalist nu aveam nicio dorinţă de a fi antrenor sau manager, voiam să o rup cu lumea asta, să fac altceva. Dar nu s-a întâmplat asta. Când ai provocări în viaţă, trebuie să continui”, a declarat Zidane la Limoges în 2013, unde a obţinut diploma de manager general de club la Centrul de drept şi economie în sport (CDES).

El i-a urmat lui Rafael Benitez la conducerea Realului în 2016, după ce, în sezonul 2013-2014 a fost secundul lui Carlo Ancelotti, şi apoi a fost principal la echipa a doua a Realului timp de un sezon şi jumătate. 

Zidane, împăcat cu titlul de antrenor

“M-am pregătit şi apoi, pasiunea, cea de a fi aproape de teren, a avut prioritate. Acum sunt antrenor şi sunt mulţumit de acest lucru”, a declarat Zinedine Zidane în acelaşi context. 

Zidane, 45 de ani, a avut multe reuşite ca şi antrenor, fiind cel mai de succes tehnician din istoria clubului Real Madrid. Este singurul care a reuşit să se impună de două ori consecutiv în Champions League cu aceeaşi echipă, “galacticii” reuşind să câştige Liga în 2016 şi 2017. Echipa “blanco” este în cursă pentru al treilea trofeu la rând fiind calificată în sferturile de finală şi în acest an. 

 

Închide ×