Simona Halep

VIDEO / Simona Halep a SPULBERAT-O pe Espinosa în URALELE preşedintelui Iohannis!

Simona Halep s-a declarat foarte mulţumită la finalul meciului : "Am avut multe emoţii. Le mulţumesc tuturor celor care au venit. Vreau să îi mulţumesc domnului Iohannis. Sînt bucuroasă că...
07.02.2015 | 13:27
VIDEO  Simona Halep a SPULBERATO pe Espinosa in URALELE presedintelui Iohannis
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a declarat foarte mulţumită la finalul meciului : “Am avut multe emoţii. Le mulţumesc tuturor celor care au venit. Vreau să îi mulţumesc domnului Iohannis. Sînt bucuroasă că am cîştigat clar. Mă gîndesc la meciul de mîne şi acolo am emoţii. Am avut o tactică bună şi m-am mişcat bine. Begu trebuie să joace relaxată şi să joace ce ştie. Stau în tribună şi strig. HAI ROM NIA!” , a declarat Halep la finalul meciului.

VEZI AICI VIDEO CU REZUMATUL!!!

GAME, SET, MECI SIMONA HALEP, 6-2, 6-1! Românca trece fără probleme de Silvia Soler Espinosa. Halep nu a forţat în acest meci, însă chiar şi aşa Silvia Soler nu a avut nici o şansă şi a cedat după 70 de minute

ADVERTISEMENT

VEZI SUS GALERIE FOTO DIN ACEST MECI

5-1, GAME HALEP! Simona face încă un game destul de uşor pe propriul serviciu! Meciul se poate încheia mai repede decît se aşteaptă toată lumea

4-1, BREAK HALEP! Încă un break făcut de Simona, care a reuşit cîteva lovituri de senzaţie

3-1, GAME HALEP! Simona a servit bine şi cîştigă clar game-ul

2-1, GAME, ESPINOSA! Sportiva din Spania reduce din handicap în setul secund. A reuşit un serviciu foarte bun

ADVERTISEMENT

2-0, GAME HALEP! Lejer pentru Simona! Fără să forţeze mai mult decît e cazul, românca se apropie de finalul meciului.

1-0, BREAK HALEP! Simona face break-ul în setul secund şi pare hotărîtă să încheie repede socotelile! Silvia Soler a servit slab

ADVERTISEMENT

START ÎN SETUL SECUND CU ESPINOSA LA SERVICIU

SET 6-2, HALEP! Românca se impune fără mari emoţii în primul set. Nivelul de joc nu a fost unul crescut, însă chiar dacă nu a forţat Simona a cîştigat lejer, beneficiind de serviciul moale al adversarei şi de greşelile destul de dese ale Silviei Soler

5-2, GAME ESPINOSA! Silvia salvează două mingi de set şi smulge al doilea ei game din set! Halep serveşte pentru set

ADVERTISEMENT

5-1, GAME HALEP! Simona cîştigă pe propriul serviciu fără să forţeze prea mult. Nivelul de joc nu e cel mai ridicat

4-1, BREAK HALEP! Simona profită de serviciile moi ale Silviei Soler Espinosa şi face al doilea break al setului

3-1, GAME HALEP! Românca serveşte bine, pare că s-a acomodat bine la suprafaţa de joc

2-1, GAME ESPINOSA! Sportiva din Spania a cîştigat primul game după un serviciu solid

2-0, GAME HALEP! Simona reuşeşte să servească bine şi e în control

1-0 BREAK HALEP! Simona cîştigă un game maraton în care a revenit de la 15-40

START DE MECI 

UPDATE 13:06 / Halep şi Espinosa încheie perioada de încălzire

UPDATE 13:00 / Sînt aproximativ 5000 de oameni în tribunele de la Galaţi. În acest moment jucătoarele se pregătesc să iasă la încălzire

UPDATE 12:54 / Se intonează cele două imnuri

UPDATE 12:53 / Atmosfera e senzaţională la Galaţi. Tribunele sînt arhipline, la meci fiind prezent şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

UPDATE 11:55 / A mai rămas puţin mai mult de o oră pînă la startul primului meci din FED Cup între România şi Spania. Simona Halep şi Silvia Soler Espinosa vor juca de la ora 13:00 pentru primul punct pus în joc. Este primul meci direct pentru cele două jucătoare. 

LIVE VIDEO!!! ACUM!!! MECIUL SIMONEI HALEP PENTRU ROMANIA!!!

silvia

România a reuşit să iasă din Grupa I Euro-Africană în urmă cu un an de zile. La Budapesta, tricolorele noastre au trecut pe rînd de Ungaria (2-1), Marea Britanie (2-1), Letonia (2-1) şi Ucraina (2-0). Au fost confruntări dificile, însă faptul că am jucat cu cele mai bune jucătoare ale noastre a contat enorm în acestă dispută. 

Barajul cu Serbia pentru accederea în Grupa Mondială II a reprezentat şi primul meci jucat de România pe teren propriu în 41 de ani. Avea să fie cu noroc pentru că Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu au reuşit să ducă România într-o altă ligă după o pauză de peste 15 ani.

În grupa mondială II, sorţii au scos din urnă Spania ca adversar în această fază a competiţiei. Totuşi, România a avut noroc pentru că tragerea la sorţi în ceea ce priveşte terenul a fost de partea noastră şi meciul se va juca la Galaţi, doar al doilea meci disputat de România pe teren propriu la FED Cup. Meciurile de la FED CUP vor putea fi urmărite în format LIVETEXT pe FANATIK.RO. 

După 15 ani

Ultima performanţă de acest gen a venit în anul 1999 cînd România a jucat barajul pentru promovarea în grupa mondială cu Australia, Argentina şi Taipei. Atunci, tricolorele au încheiat doar pe locul 3 grupa, cu o singură victorie, 3-0 cu Taipei.

De atunci, România a jucat în anonimatul Grupei I Euro-Africane, fără să iasă în evidenţă cu performanţele obţinute. După 15 ani, România e gata să scrie istorie şi dacă va trece de Spania, Halep&co. vor juca un alt baraj pentru prezenţa în Grupa Mondială a FED Cup, adică primele 8 naţiuni ale lumii.

Simona Halep serveşte prima

Din fericire pentru România, ibericele nu pot conta în acest meci pe Carla Suarez-Navarro (7 WTA), cea mai bine clasată din lotul Spaniei. E accidentată, însă în locul ei va juca Silvia Soler Espinosa, o jucătoare puternică, care trimite bine mingea înapoi. Meciul se va juca la Galaţi, unde se anunţă o asistenţă sold out pentru acest meci.

Simona Halep va juca primul meci al întîlnirii împotriva Silviei Soler Espinosa, de la ora 13:00. Cele două nu s-au întîlnit niciodată pînă acum. În al doilea meci al zilei, Irina Begu va juca împotriva Garbinei Muguruza.

Programul meciurilor: 

Sîmbătă, 8 februarie

Halep – Soler Espinosa, ora 13:00

urmat de: Begu – Muguruza

Duminică, 9 februarie

Halep – Muguruza, ora 12:00

urmat de: Begu – Soler Espinosa

urmat de: Dulgheru/Niculescu – Arruabarrena / Garrigues

Avantaj în meciurile directe

Singura partidă jucată între România şi Spania la FED Cup a avut loc în 1976 la Philadelphia. Atunci, România s-a impus cu 3-0 în faţa Spaniei într-un meci din turneul de consolare, al echipelor de plan secund.

România a cîştigat clar acel turneu din aşa zis-ul eşalon inferior, învingînd Franţa în ultimul act cu 3-0. Tabloul:

tablou

 

Palmares bun în FED Cup

Tricolorele au palmares bun în FED Cup. Simona Halep are 9-2 în meciurile de simplu jucate în această competiţie. Singurele înfrîngeri au venit împotriva Anei Ivanovic şi Timea Babos în 2014.

Irina Begu are 3 victorii şi 2 înfrîngeri în cele 5 meciuri de simplu pe care le-a disputat. Monica Niculescu a jucat 22 de meciuri la dublu, 13 victorii şi 9 înfrîngeri, în timp ce partenera ei din acest meci, Alexandra Dulgheru a cîştigat un singur meci din cele 5 disputate la dublu.

În faţa preşedintelui

În sala “Dunărea” din Galaţi le va susţine pe tricolore şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Simona Halep a declarat că va fi şi mai emoţionată avînd în vedere că preşedintele va fi acolo:

“Sînt emoţii, indiferent de moment. Am emoţii, va fi greu, vine şi domnul preşedinte Iohannis. Mă bucur că joc prima, intru în competiţie şi sper să joc bine. Espinosa trimite multe mingi înapoi. Suprafaţa de joc e bună”, a declarat Simona după tragerea la sorţi a meciurilor.

Dacă România va trece de Spania, va juca un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială I, adică primele 8 echipe ale lumii. Adversara se va alege dintre echipele care vor pierde în această fază a play-off-ului. Grupa Mondială I: 

world group

Totul despre România – Spania

– Meciurile pot fi urmărite în format LIVETEXT pe FANATIK.RO

– Dacă va cîştiga, România joacă baraj pentru accederea în prima grupă mondială, dacă pierde, va juca pentru menţinerea în a doua grupă mondială. Orice s-ar întîmpla, următoarea dispută va fi pe 18-19 aprilie

– La capitolul meciuri directe, România conduce Spania cu 1-0, victorie în anul 1976

 

ADVERTISEMENT