Sport

După 20 de ani, s-a aflat adevărul despre cum a fost umilit Gică Hagi și dat afară de la echipa națională! „Eram toți acolo, cu Mircea Sandu, cu politicieni”. Video exclusiv

După 20 de ani de la dubla cu Slovenia, Dumitru Dragomir a dezvăluit cum l-a umilit Federația pe Gică Hagi și apoi l-a dat afară de la echipa națională.
20.02.2023 | 23:57
Dupa 20 de ani sa aflat adevarul despre cum a fost umilit Gica Hagi si dat afara de la echipa nationala Eram toti acolo cu Mircea Sandu cu politicieni Video exclusiv
Motivul pentru care Gică Hagi a fost dat afară de la echipa națională. Sursă foto: colaj Fanatik / Facebook.
ADVERTISEMENT

Dezvăluiri incendiare la mai bine de 20 de ani de la dubla cu Slovenia din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din 2002, care s-a ținut în Japonia și Coreea de Sud. Dumitru Dragomir, fost președinte al LPF și prim-vicepreședinte FRF, a povestit la emisiunea „Profețiile lui Mitică” modul cum Gică Hagi a fost umilit de oficialii Federației la meciul tur de la Ljubljana, iar mai apoi a fost dat afară de la echipa națională!

Dumitru Dragomir a dezvăluit de ce a fost dat afară Gică Hagi de la echipa națională: „Am știut sigur că Mircea Sandu îl va schimba”

Gică Hagi și-a început cariera de antrenor direct la echipa națională a României, imediat după ce și-a agățat ghetele în cui. Se întâmpla în vara lui 2001, când a preluat postul de selecționer de la Loți Boloni, plecat la Sporting Lisabona. „Regele” reușea să termine cu România pe locul 2 în grupa de calificare la CM 2002 după Italia, iar biletele pentru Japonia și Coreea de Sud urmau a fi obținute (sau nu) într-o dublă de baraj contra Sloveniei.

ADVERTISEMENT

De la această dublă i s-a tras lui Hagi plecarea intempestivă de la cârma naționalei. Și nu atât din cauza ratării calificării, ci din pricina unui conflict pe care l-a avut cu Mircea Sandu și cu alți conducători ai FRF la meciul tur al barajului, disputat în noiembrie 2001 la Ljubljana.

Ce s-a întâmplat atunci? A povestit cu lux de amănunte, în exclusivitate la emisiunea „Profețiile lui Mitică”, Dumitru Dragomir, care făcea parte din delegația oficială în calitate de vicepreședinte al FRF. El a dezvăluit cum a fost umilit Hagi la sosirea la hotel, fiind pus să aștepte împreună cu jucătorii la recepție repartizarea pe camere, deoarece persoanele de la Federație care trebuiau să se ocupe de acest lucru nu își făcuseră treaba.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Iar de aici și până la conflictul verbal nu a fost decât un singur pas. Pentru că Hagi, care era o personalitate puternică și dorea ca totul să fie făcut ca la carte, nu a acceptat postura ingrată în care a fost pus alături de jucători. A intrat în gura „Regelui” toată conducerea Federației, inclusiv președintele Mircea Sandu.

„Nici noi nu mișcam în fața lui Hagi. Nici unul nu mișca, nici eu, nici Mircea Sandu, nici nimeni. Păi ce a făcut odată în Slovenia, Dumnezeule, Doamne! De-atunci l-a dat Mircea Sandu afară pentru chestia aia. Echipa când a sosit la hotel nu făcuseră repartizarea pe camere. Piscanu sau Bivolaru, unul dintre ei, nu mai știu cine trebuia să se ocupe.

ADVERTISEMENT

Nu o făceam eu sau Mircea Sandu, noi eram… Și când Hagi vede că echipa stă la coadă și nu vine cineva să împartă cheile, că așa era la echipa națională, totul calculat. Mircea Sandu era un superprofesionist. 

Hagi era antrenor. Îl pusesem eu și Mircea Sandu… Și nu i-a convenit ce era la hotel… Mamă, și a început să strige în holul ăla și se lega și de Mircea Sandu. De mine, nu… Și atunci am știut sigur că Mircea Sandu îl va schimba. A venit barajul și… Mircea Sandu nu uita pe nimeni”, a dezvăluit Dumitru Dragomir la „Profețiile lui Mitică” care a fost motivul pentru care Mircea Sandu l-a dat afară pe Hagi de la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi l-a înjurat pe Mircea Sandu: „Și ce dacă era președintele Federației?”

Dumitru Dragomir a mărturisit că Gică Hagi nu a ținut cont de nimic! Și-a descărcat nervii pe toți cei prezenți la hotel. Fostul președinte al LPF a precizat că Gică Hagi era cel care conducea de fapt echipa națională, iar alături de el mai erau Gică Popescu, Dan Petrescu și Ilie Dumitrescu.

„Ne-a luat la înjurături pe toți. Și pe Mircea Sandu! Da… Și ce dacă era președintele Federației? Fraților, nu asta e cauza. Fotbaliștii mai înjură, să descarcă, iar Hagi era Hagi, nu era oricine.

Cu Pițurcă sufla cineva în front la echipă? Să nu uiți că Mircea Sandu l-a pus pe Pițurcă de două ori antrenor la echipa națională. Nici Iordănescu nu a reușit să-l încalece pe Hagi. Și Iordănescu era dur. Tare antrenor. Dar așa, ca rezultate, Pițurcă e pe primul loc. 

Hagi, Popescu și Petrescu erau cam lideri. Și Ilie Dumitrescu era. Îți mai spun un fotbalist tare. Tudorel Stoica, care era de 100 de milioane astăzi dacă avea 25 de ani. Capacitate de efort ca la el nu am văzut”, a mai spus Dumitru Dragomir la „Profețiile lui Mitică”.

Mircea Sandu nu l-a iertat pe Gică Hagi și l-a dat afară de la echipa națională: „Nu uita pe nimeni”

Naționala României a pierdut barajul de calificare la CM 2002 contra Sloveniei după 1-2 la Ljubljana și 1-1 la București. La puțin timp după retur, Hagi părăsea echipa națională, dar Dumitru Dragomir susține că acest lucru s-ar fi întâmplat și dacă ar fi reușit să-i califice pe „tricolori” la turneul final din Japonia și Coreea de Sud. „Mircea Sandu nu uita pe nimeni. Și dacă naționala câștiga cu 1-0, părerea mea e că tot îl dădea afară!

Am avut și niste invitați acolo, în Slovenia, niște parlamentari, mi se pare că Vadim Tudor. Pe toți ne-a pus într-o postură urâtă. Politicienii, cu toții eram acolo”, a încheiat Dumitru Dragomir dezvăluirile incendiare..

Profețiile lui Mitică, emisiunea unu la unu cu Horia Ivanovici și Dumitru Dragomir, poate fi urmărită în fiecare luni, de la ora 12:30. O puteți viziona pe diferite rețele de socializare: site-ul FANATIK.RO, canalul de YouTube FANATIK, pagina de facebook Horia Ivanovici Oficial și conturile FANATIK de pe Tik-Tok și Twitch.

ADVERTISEMENT