Fotbal intern

După 25 de ani de la România – Suedia. Iordănescu recunoaște: „Am greșit! Trebuia să fac asta”

22.03.2019 | 21:23
Dupa 25 de ani de la Romania  Suedia Iordanescu recunoaste Am gresit Trebuia sa fac asta
ADVERTISEMENT

În 1994, România era învinsă în sferturile de finală de la Cupa Mondială de naționala Suediei, după un meci dramatic, decis la penalty-uri. În ciuda eșecului, parcursul de la acel turneu rămâne cel mai bun din istoria echipei naționale, formația lui Anghel Iordănescu devenind ulterior Generația de Aur.

După 25 de ani de la România – Suedia. Iordănescu recunoaște

Fostul selecționer nu a uitat nici acum meciul cu Suedia și, după 25 de ani, a recunoscut că ar fi trebuit să-l înlocuiască pe Florin Prunea cu Bogdan Stelea înainte de executarea loviturilor de departajare. Prunea comisese o gafă uriașă în timpul jocului, iar la antrenamentele premergătoare partidei, Stelea se descurcase mai bine la penalty-uri, după cum a recunoscut Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Totodată, selecționerul spune că unii jucători nu au vrut să-și asume responsabilitatea executării loviturilor de la 11 metri, însă „Nea Puiu” și-a amintit că într-o situație identică s-a aflat și el la finala cu Barcelona, din 1986.

Romania a scris istorie la CM 1994
Romania a scris istorie la CM 1994

„Am greșit. Vă spun acum, după atâția ani. Am executat penalty-uri înainte de meci, iar Stelea a fost mai bun. Am făcut concurs în cadrul echipei cu cine executa și cine apăra mai bine Poate că pe ultima sută de metri trebuia să fac această schimbare. Recunosc public asta. Poate trebuia să aleg și alți executanți. Unii dintre ei nu au vrut să bată, dar i-am înțeles. Nici eu nu am vrut să bat în finala din 1986. Cei care au ratat la meci, au executat perfect la antrenamente. Nu mi-a venit să cred” – a recunoscut Anghel Iordănescu la Digisport.

ADVERTISEMENT

România și Suedia se vor înfrunta de această dată în prima etapă din preliminariile EURO 2020. Suedezii evoluează pe teren propriu și pornesc cu prima șansă la calificare, după ce anul trecut au ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia.