News

Frustrarea, apa rece şi plimbarea de pe Champs Elysees. După 7 zile și un set, Simona Halep a debutat la Roland Garros

31.05.2018 | 07:34
Frustrarea apa rece si plimbarea de pe Champs Elysees Dupa 7 zile si un set Simona Halep a debutat la Roland Garros

După 7 zile și un set, în sfârșit a venit și rândul Simonei Halep să joace la Roland Garros. Lungă i-a fost așteptarea, meciul liderului mondial fiind ultimul nedisputat din turul 1 în a patra zi de concurs – și cu destule emoții pentru noi după prima jumătate de oră de meci. De altfel, jocul româncei cu Alison Riske a fost în ton cu vremea… A început înconjurat de niște nori înfiorători – parcă revedeam meciul cu Stosur din urmă cu doi ani – dar s-a încheiat sub un cer senin.

Desi nori negri au poposit deasupra arenei de la Roland Garros, ploaia a ocolit meciul Simonei Halep
Desi nori negri au poposit deasupra arenei de la Roland Garros, ploaia a ocolit meciul Simonei Halep

Halep nu şi-a găsit cadenţa în primul set şi, abia după 31 de minute, a reuşit să puncteze pe tabelă, după ce Riske luase 5 gameuri la rând. Şi asta pentru că erorile neforţate au fost cu duiumul, iar plasamentul loviturilor a avut de suferit.

Momentul cheie care a schimbat cursul meciului de debut pentru Simona Halep: lecţia lui Darren Cahill

Sub privirile nedumerite ale lui Ion Ţiriac şi ale antrenorului Darren Cahill, Simona s-a certat, a ridicat privirea în dese rânduri către “player’s box”, căutând răspunsuri dinspre tehnicianul australian. Iar acel “trebuie să-ţi dai singură seama”, pe care Cahill i l-a transmis la un on court coaching din finala de la Roma şi-a arătat, în sfârşit, importanţa, ţinând cont că la Grand Slamuri antrenorii nu au voie să dea indicaţii elevilor.

“Tot timpul comunic cu Darren în minte, pentru că ştiu sfatul lui tot timpul, ne cunoaştem de mult timp. În momentele dificile ştiu cum trebuie să îmi revin”, spune acum Simona, după ce furtuna de pe tabelă şi din mintea ei a trecut.

Cert este că Halep a făcut ceea ce Şarapova face de-o viaţă, când nu-i merge jocul. A cerut o pauză de vestiar, pentru a schimba soarta meciului. Nu prea fac acest lucru, dar am simţit nevoia să vorbesc cu mine însumi, să-mi dau cu puţină apă rece pe faţă, am încercat să mă relaxez, să nu mă gândesc la scor şi la rezultat, ci doar să-mi dau drumul la braţ şi la lovituri”, a explicat Simona, după meci, la conferinţa de presă

Iar românca din Halep a lăsat la vestiar şi emoţiile, şi toată frustrarea adunată în 7 zile de Paris fără să joace un minut şi s-a întors cu atitudinea de lider mondial autentic. Simona şi-a reglat tirul loviturilor, a ridicat un pic mingile pentru returul lui Riske, transformând “bufa-bufa” americancei din winnere în erori. Iar restul e pură statistică.

Simona Halep joacă azi cu Taylor Townsend. Liderul mondial e singura jucătoare obligată de organizatori să joace 2 meciuri în 2 zile!

Obligată de organizatori, Simona Halep este singura jucătoare din competiţie care joacă 2 meciuri de simplu în 2 zile consecutive. Astăzi urmează meciul cu noua Serena, Taylor Townsend, ce se va disputa tot pe arena centrală, în jurul orei 16:00, după jocul lui Cilic şi cel neterminat de miercuri al lui Pouille (2-1 la seturi).

FANATIK.RO a stat de vorbă cu americanca, un “big hitter” care nu are nici cel mai mic complex în faţa lui Halep. Cel puţin la nivel declarativ. Povestea lui Townsend este una wow, “noua Serena” având mari probleme din cauza fizicului său în trecut. Practic, în urmă cu 6 ani, deşi era numărul 1 mondial la junioare, lui Taylor i-a fost respinsă înscrierea la Roland Garros şi US Open în turneele de junioare, de către Patrick McEnroe – calmul Patrick, nu “nebunul” John! – tocmai din acest motiv. Sigur, oficial, nimeni nu a recunoscut discriminarea, însă presa vremii a reţinut motivul real al refuzului: “Ne facem ţara de râs!”

Până la ora meciului de azi cu Townsend, Simona Halep mai are programat un antrenament scurt, de “warm up”, la ora 12:00. Asta după ce, aseară, românca s-a relaxat după consumul nervos şi fizic al debutului de la Roland Garros, pe Champs Elysees, alături de cei din stafful său. Avea nevoie. Mai are de disputat încă 6 meciuri în 10 zile la Paris!

Right, Simona? 

Simona Halep s-a relaxat aseara pe Champs d'Elisee.
Simona Halep s-a relaxat aseara pe Champs Elysees.