După Austria, un alt stat cere renunţarea negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Turcia

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
09/08/2016, 20:06
După Austria, un alt stat cere renunţarea negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Turcia

Uniunea Europeană (UE) ar trebui să pună capăt în totalitate negocierilor de aderare cu Turcia din cauza ‘iniţiativelor nedemocratice’ ale preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi a sprijinului acestuia pentru reintroducerea pedepsei cu moartea în ţară, a afirmat marţi partidul danez de guvernământ, relatează Reuters.

‘Linia roşie a fost încălcată pentru ceea ce ar trebui să fie un minim pentru o ţară candidată la UE’, a declarat purtătorul de cuvânt pe probleme de politică externă al Partidului Liberal, Michael Aastrup Jensen.

‘Acest lucru ar trebui să conducă nu numai la o pauză în negocieri, ci şi la oprire în totalitate (a acestora) şi la ştergerea Turciei de pe lista ţărilor candidate’, a spus el.

Ministerul de Externe danez nu a putut răspunde la o solicitare a Reuters de a comenta pe marginea acestor declaraţii.

Duminică, ministrul de externe austriac, Sebastian Kurz, a ameninţat că va bloca extinderea negocierilor cu Turcia privind aderarea la Uniunea Europeană, ceea ce ar putea pune în pericol acordul crucial privind migraţia dintre Bruxelles şi Ankara.

Discuţiile privind aderarea Turciei au avansat extrem de lent de la începerea lor în 2005, numai unul din cele 35 de capitole de negociere fiind încheiat.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×