News

Dupa cât timp dispare coronavirusul, indiferent de măsurile de izolare! Anunţul extraordinar al cercetătorilor

25.04.2020 | 13:58
Dupa cat timp dispare coronavirusul indiferent de masurile de izolare Anuntul extraordinar al cercetatorilor
ADVERTISEMENT

Profesorul israelian Isaac Ben-Israel susţine că a realizat o analiză din care rezultă că noul coronavirus evoluează la fel, indiferent de măsurile sociale care se iau şi că după 70 de zile dispare, scriu cei de la The Telegraph. 

Dupa cât timp dispare coronavirusul, indiferent de măsurile de izolare!

Majoritatea statelor au luat măsuri radicale pentru combaterea coronavirusului. Lumea este ţinută în izolare, graniţele sunt închise şi economia s-a oprit în majoritatea statelor din cauza măsurilor anti-COVID.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, un cercetător israelian susţine că indiferent de resticţii, rezultatul va fi acelaşi: după 70 de zile noul coronavirus dispare, cu sau fără alte intervenţii.

Profesorul Isaac Ben-Israel, şeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare susţine că analiza sa dovedeşte că noul coronavirus atinge maximele după 40 de zile de la apariţia în comunitate.

ADVERTISEMENT

Restricţiile economice au consecinţe devastatoare!

După cele 40 de zile, viralitatea coronavirusului scade rapid şi după 70 de zile dispare complet, indiferent de restricţiile care sunt sau nu aplicate de unele state. Ben-Israel susţine că închiderea economiilor majore are consecinţe devastatoare.

După calculele cercetătorului, câştigurile sunt reduse. Graficul infecţii zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecţii, începe de la aproximativ 30%, dar scade la 10% după şase săptămâni, şi, în cele din urmă, atinge un prag de 5% o săptămână mai târziu.

ADVERTISEMENT

“Analiza noastră arată că este un model constant în toate ţările”, scrie profesorul Isaac Ben-Israel într-un articol pe care l-a publicat în această săptămână.

“În mod surprinzător, acest model este comun pentru ţările care au impus restricţii severe, inclusiv blocarea economiei, precum şi ţările care au implementat o politică mult mai indulgentă şi au continuat viaţa în mod obişnuit”, susţine profesorul.

ADVERTISEMENT

Însă, nu există nicio ţară care să nu fi luat nicio măsură pentru combaterea noului coronavirus. Suedia a impus cele mai puţine restricţii, însă în această ţară continuă să se implementeze măsuri de atenuare a răspândirii COVID-19.

ADVERTISEMENT
Tags: