Sport

Declarațiile care-l vor enerva iar pe Gică Hagi după scandalul cu Dănuț Lupu. „El e regele neîncoronat!”. Video exclusiv

Dumitru Dragomir a vorbit la ”Profețiile lui Mitică” despre scandalul creat de Dănuț Lupu și consideră că Nicolae Dobrin a fost un jucător mai mare decât Gică Hagi.
23.02.2023 | 10:00
Declaratiile carel vor enerva iar pe Gica Hagi dupa scandalul cu Danut Lupu El e regele neincoronat Video exclusiv
Dumitru Dragomir crede că Nicolae Dobrin a fost un fotbalist mai mare decât Gică Hagi. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Dănuț Lupu a făcut declarații incendiare la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Acestea l-au vizat pe fostul selecționer Anghel Iordănescu, dar și pe Hagi, despre care a afirmat că nu-l recunoaște drept ”Rege” al fotbalului nostru.

Mitică Dragomir îi dă dreptate lui Dănuț Lupu în scandalul cu Gică Hagi

În cadrul cele mai noi ediții a emisiunii ”Profețiile lui Mitică”, Dumitru Dragomir i-a dat dreptate lui Dănuț Lupu, fiind de părere că Nicolae Dobrin a fost mai valoros decât Gică Hagi și a depănat câteva amintiri cu ”Gâscanul”.

ADVERTISEMENT

”În epoca aia de atunci, Dobrin n-a avut rival. Eu l-am prins și pe Petschovschi (n.r. – Iosif Petschovschi, fotbalist în perioada 1939 – 1964), am jucat și contra lui. În perioada asta Hagi a fost cel mai bun. Dacă trebuie să aleg între ei doi, spun Dobrin.

N-a jucat la Real Madrid sau la Barcelona, dar dacă juca era precum Puskas (n.r. – Ferenc Puskas). De ce ieșea Dobrin în evidență? Și Hagi avea asta. Marii fotbaliști stăpânesc bine preluarea. La noi din tot fotbalul românesc nu face unul o preluare ca Dobrin.

ADVERTISEMENT

Pe Dobrin toată lumea îl ținea și de fapt nu putea să-l țină nimeni. El stătea lângă tine pasiv și odată pleca. În momentul în care pleca, toată lumea trebuie să i-o dea. El nu avea o viteză extraordinară, dar din viteza de joc făcea preluare, stânga, dreapta, de rămâneai cu ochii în soare”, a declarat Dragomir.

VEZI VIDEO MAI JOS

Cum arată topul celor mai mari fotbaliști români

Fostul președinte al LPF a făcut o listă cu cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile, din care nu lipsesc Dobrin și Hagi, și consideră că singurul din actuala generație care are potențial să se apropie de aceștia este Octavian Popescu de la FCSB.

ADVERTISEMENT

”Messi de ce este mare fotbalist? El vine către minge ca să i-o dai, nu fuge. Și eu fac preluare bună dacă mi-o dai pe poziție viitoare. Nu. Să vin către tine în viteza cea mai mare, tu să-mi dai mingea cu viteză, iar mingea să se lipească de mine. Preluare stânga, dreapta, nu în față.

Nici Balaci nu făcea ce făcea Dobrin, nimeni, nimeni. Numărul 1 e Dobrin. Mari fotbaliști au mai fost Hagi, Dumitrache, Balaci, l-aș pune și pe Mutu aici, că de la el nu a mai apărut nimic. Poate Octavian Popescu ăsta. Are capacitate de efort, stăpânește bine mingea.

ADVERTISEMENT

Dacă s-ar ocupa cineva zi de zi de el ar fi un mare fotbalist. Bine, nu cred că va ajunge mai mare decât Mutu. Și Gică Popescu a fost mare fotbalist. A fost căpitanul echipei Barcelonei și noi l-am băgat la pușcărie. Ca fotbalist nu poți să-l compari cu Hagi, dar ca performanță da”, a mai spus el, la emisiunea ”Profețiile lui Mitică”.

Episod de pomină cu Dobrin

În final, Dumitru Dragomir a povestit o întâmplare hazlie cu marele Nicolae Dobrin din perioada când era conducător la Râmnicu Vâlcea și echipa sa a întâlnit FC Argeș în Cupa României.

”Când eram oficial la Vâlcea, aveam meci cu FC Argeș în Cupa României și m-au chemat la partid, îl aveam pe unul Crețu, era secretar pe probleme organizatorice, și mi-a spus: ‘Dragomire, noi suntem mulțumiți, ați ajuns până aici, vedeți să nu cumva să-l loviți pe Dobrin’.

Da eu îi zic: ‘tovarășe secretar, ne urcăm pe ei că altfel nu avem cum să ne punem cu ei’. Dobrin a ajuns la colțul de la corner cu mingea și a driblat 10 oameni până în colțul lui 6 metri. Se repezeau toți în el, ori o sălta, ori le-o dădea printre picioare, n-am văzut în viața mea așa ceva”, și-a amintit Dragomir, la emisiunea ”Profețiile lui Mitică”.

FOARTE IMPORTANT: puteți urmări FANATIK SUPERLIGA în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare ”fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok și contul de Twitch FANATIK. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT