Fotbal international

După curcubeu, o nouă interdicție vestimentară pentru fanii englezi: “Este ofensator pentru musulmani!”

Fanii englezi au descoperit o nouă modalitate de a-i provoca pe organizatori la Cupa Mondială din Qatar. Costumul care a primit imediat interzis.
26.11.2022 | 09:55
Dupa curcubeu o noua interdictie vestimentara pentru fanii englezi Este ofensator pentru musulmani
Fanii Angliei au avut multe nemulțumiri legate de organizarea Cupei Mondiale din Qatar. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Anglia este în continuă dispută cu organizatorii Cupei Mondiale. Fie că e vorba de jucători, de staff, de fani sau de mass-media, tot Albionul se luptă să dărâme tot felul de interdicții impuse de qatarezi.

Costumele de cruciați, ultimele intrate pe lista de interdicții la Campionatul Mondial din Qatar. Fanii Angliei, din nou în centrul atenției

Înaintea partidei de debut a Angliei, cu Iran, curcubeul a fost la modă. Fanilor englezi le-a fost interzis să intre cu simbolul de susținere a comunității LGBT. În plus, Harry Kane nu a primit acceptul din partea FIFA de a purta banderola “One Love” la Anglia – Iran 6-2.

ADVERTISEMENT

În etapa a 2-a a grupelor, Anglia va înfrunta SUA, vineri, de la ora 21:00. Iar FIFA a făcut un pas în spate și a acceptat ca fanii să vină îmbrăcați în culorile curcubeului. Doar că această măsură este departe de a liniști apele.

Mai nou, englezii au uitat de curcubeu și au o altă ținută pe care au pregătit-o pentru duelul cu SUA, de pe Al Bayt Stadium.Mai mulți fani englezi au venit îmbrăcați cu celebrele veștminte ale cruciaților și celebra lor cruce roșie.

ADVERTISEMENT

Dacă în privința curcubeului, qatarezii au acceptat în cele din urmă să facă în spate, de această dată nu va fi nicio cale de înțelegere la porțile stadionului. Fanilor englezi li s-a transmis că în niciun caz nu vor putea intra în arenă îmbrăcați în acest mod.

Explicația FIFA după ce a interzis costumele cruciaților la Cupa Mondială: “Pot fi ofensatoare pentru musulmani în contextul unei competiții în zona arabă”

FIFA a luat deja notă de fanii englezi care vor să retrăiască în Qatar aventurile cruciaților. Și au transmis un mesaj clar prin care le transmite că ideea lor nu este binevenită în interiorul stadioanelor.

ADVERTISEMENT

“Costumele de cruciați, în contextul unei competiții care se desfășoară în zona arabă, pot fi ofensatoare pentru musulmani. Reprezentanții de la anti-discriminare îi vor ruga pe fanii care au astfel de costume să le schimbe înainte de a intra în arenă. Sau să le poarte invers, astfel încât să nu se vadă diferitele însemne”, este comunicatul oferit de FIFA în acest sens.

Anglia, Țara Galilor, Germania, Olanda, Elveția, Belgia și Danemarca sunt țările care au protestat din cauza interdicției de a purta banderola “One Love”, în sprijinul comunității LGBT.

ADVERTISEMENT

Jucătorii Germaniei au protestat înaintea partidei cu Japonia, scor 1-2, și și-au pus mâinile la gură la fotografia de grup. Iar în Danemarca se discută deja despre oportunitatea de a retrage federația de fotbal din cadrul FIFA.

ADVERTISEMENT