Sport

După dezastrul din Liga Națiunilor, România iese din top 50 FIFA, dar are un „tricolor” în top 100 tineri din Europa! Nu e la națională!

„Tricolorii” sunt într-un moment extrem de complicat. România are doar o victorie în șase meciuri disputate în 2022 și a coborât dramatic în clasamentul FIFA.
16.06.2022 | 15:33
Dupa dezastrul din Liga Natiunilor Romania iese din top 50 FIFA dar are un tricolor in top 100 tineri din Europa Nu e la nationala
După dezastrul din Liga Națiunilor, România iese din top 50 FIFA, dar are un „tricolor” în top 100 tineri din Europa! Nu e la națională! FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu (44 de ani) are un start horror de mandat la echipa națională a României. Cu el selecționer, „tricolorii” au câștigat un singur meci din cele șase, cu Finlanda, în Liga Națiunilor. Rezultatele proaste afectează teribil prima reprezentativă.

Echipa națională a României a ieșit din primele 50 ale lumii

Din cauza rezultatelor proaste din acest an, România va coborî șase locuri în ierarhia FIFA. Mai exact, conform site-ului football-ranking.com, „tricolorii” se vor clasa pe locul 54 la următoarea afișare, de pe 23 iunie.

ADVERTISEMENT

În prezent, selecționata lui Edi Iordănescu este pe poziția cu numărul 48. Astfel, țara noastră se apropie de cea mai proastă clasare din istorie. Se întâmpla în perioada februarie 2011 – septembrie 2012, când România s-a situat pe locul 57.

Dacă „tricolorii” sunt în picaj, echipele cu care ne duelăm in grupa de Nations League merg ceas. Muntengru va urca trei poziții în clasamentul FIFA (de pe 70 până pe 67), Bosnia două locuri (de pe 59 până pe 57) și Finlanda tot două locuri (de pe 57 pe 55).

ADVERTISEMENT

Un „tricolor” e candidat la trofeul Golden Boy

România primește însă și o veste bună. Radu Drăgușin (20 de ani) se află în cursa pentru câștigarea trofeului Golden Boy 2022. Nu mai puțin de o sută de jucători se numără, în acest moment, în cursa pentru premiul decernat celui mai bun tânăr fotbalist.

22 dintre aceștia joacă în Bundesliga, 19 în Serie A, 14 în Ligue 1, zece în Premier League și nouă în LaLiga, restul evoluând la echipe din Portugalia, Belgia, Olanda, Ucraina, Elveția, Danemarca sau Croația.

ADVERTISEMENT
candidații la trofeul Golden Boy

Drăgușin, care nu a fost selecționat de Iordănescu pentru cvadrupla din Liga Națiunilor, aparține de Juventus, dar în ultimul sezon a fost împrumutat la Sampdoria și Salernitana.

Momentan, scrutinul este condus de fundașul ecuadorian al lui Bayer Leverkusen, Piero  Hincapie. Până acum s-au adunat deja 275 de mii de voturi, iar Hincapie a primit 51,1% dintre acestea. Câștigătorul trofeului Golden Boy va fi anunțat în toamnă, în fiecare lună urmând a fi excluși din cursă câte 20 de fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Cotidianul Tuttosport oferă acest premiu din anul 2003, iar recent, pe lista câștigătorilor s-au aflat Joao Felix (Atletico Madrid), în 2019, Erling Haaland (Borussia Dortmund), în 2020, și Pedri (Barcelona), în 2021. Primul câștigător a fost Rafael van der Vaart, iar ulterior premiul a fost luat de nume uriașe precum Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas sau Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT