Fanatik Show

Gică Hagi ŞOCHEAZĂ: “Eu nu văd Steaua campioană!”

Gică Hagi este acum în direct la LOOK TV, la FANATIK SHOW. El spune că după victoria cu Dinamo, el vrea să treacă şi de Steaua în campionat....
10.11.2014 | 17:46
Gica Hagi SOCHEAZA Eu nu vad Steaua campioana

Gică Hagi este acum în direct la LOOK TV, la FANATIK SHOW. El spune că după victoria cu Dinamo, el vrea să treacă şi de Steaua în campionat.

Hagi despre meciul cu Steaua: “Am decis să iau presiunea de pe umerii jucătorilor, de.asta am ales să fiu antrenor. Vreau să batem şi Steaua. Cu ei am pierdut, dar am avut 21 de ocazii şi un eliminat. Steaua are jucători de experienţă, cîştigă la pas. Aşa e impresia mea. Am văzut şi cu Chiajna. Fac diferenţa la experienţă. Lupta la campionat nu e decisă, în iarnă se pot întîmpla multe. Eu nu-i văd campioni“.

Hagi despre Steaua: “Ei nu sînt la fel de puternici în deplasare precum sînt acasă acum, dar în timp vor creşte. Nici cînd jucam noi, la cel mai înalt nivel, în anii ’80, nu eram la fel de tari pe teren străin, dar, încet, încet, ne-am intrat în ritm”.

Hagi despre victoria cu Dinamo: “Victoria aduce bucurie, înainte nu eram aşa fericit fiindcă nu prea cîştigam. Este un moment bun al nostru, fiindcă atunci cînd baţi în deplasare un club de mare tradiţie, fericirea este cu atît mai mare. La Steaua condiţiile sînt excelente, e o linişte financiară şi din toate punctele de vedere. Ceea ce nu se întîmplă la alte echipe din România”.

Hagi despre interesul pentru Patrick Petre: “Noi urmărim toţi fotbaliştii buni, talentaţi, deci şi pe Patrick Petre. De ce nu a ajuns la noi? Pentru că s-a dus la Dinamo, a ales să joace acolo!”.

Hagi despre relaţia cu Anghel Iordănescu: “Eu nu am nimic cu nea Puiu. Nu se pune problema ca el să fie în conflict cu jucătorii din Generaţia de Aur. Este dreptul lui Prodan dacă are ceva. Eu cînd am avut ceva de spus, nu m-am ferit, am fost ferm, nu mă ascund după cuvinte. Relaţia mea cu Iordănescu este foarte bună, cu Gică Popescu nu am vorbit despre asta”.

Hagi despre România – Irlanda de Nord: “Sîntem favoriţi cu Irlanda de Nord, dar trebuie să jucăm inteligenţi. Nu va fi uşor, pentru că trec printr-un moment foarte bun. Trebuie să avem răbdare, să plimbăm mingea foarte bine. Nu trebuie să ne luăm la bătaie cu ei, că n-avem vreo şansă. Trei puncte practic ne-ar asigura calificarea”.

Hagi despre relaţia cluburilor mari cu suporterii: “Dacă aş avea un club mare, aş spune al nostru, nu al meu. În România se foloseşte prea mult persoana I singular! Suporterul este cel care te sprijină, tu trebuie să-l fidelizezi. Este parte din bugetul echipei. Galatasaray are 45.000 de abonaţi. Sînt oameni care şi-au cumpărat abonamente acolo pe 10 ani”.

Hagi despre implicarea statului în fotbal: “Autorităţile ar trebui să sprijine fotbalul ca în Spania. Acolo sînt aduşi cei mai buni fotbalişti străini pentru că ei plătesc impozit de 25 la sută, faţă de 54 la sută cît plătesc ceilalţi. Stadioanele ar trebui să fie preluate de primării şi date în folosinţă pentru societate. Ele pot renova totul şi apoi clubul care vine să-l închirieze mai atenuează din investiţie”.

Hagi despre România – Irlanda 0-1 din 1985: “Anghel Iordănescu mi-a spus dinaitnea meciului că vor fi căpitan. Am ratat multe ocazii. Cînd nu era portarul, era altul pe linia porţii. Îmi aduc aminte şi golul pe care l-am marcat atunci. Tristeţea a fost mare atunci, vă daţi seama. Nu am fost apăsat în timpul meciului de faptul că m-au pus căpitan. Chiar dacă atunci cînd am intrat pe teren primul a fost un oarecare sentiment. Erau în spatele meu Boloni, Iovan, Iorgulescu. Noi eram în formă şi nici nu ne gîndeam că nu-i vom bate atunci, dar asta a fost! Am mers mai departe”. 

Hagi despre convocarea lui Mitrea: “Este un fundaş foarte bun, la bază central, însă foarte bine joacă şi în partea stîngă. Loveşte mingea foarte bine, însă nea Puiu s-a exprimat că Sepsi are mai multă experienţă şi este favorit la titularizare, acum să vedem”.