News

După Elena Udrea, și Alina Bica a plecat din Costa Rica! Ce destinație a ales fosta șefă a DIICOT

10.07.2019 | 08:47
Alina Bica a plecat din Costa Rica în Spania. Sursa foto - facebook

După Elena Udrea, și Alina Bica a plecat din Costa Rica! Fosta șefă a DIICOT ar fi părăsit și ea țara din America Centrală și, conform primelor informații oferite de Antena 3, s-ar fi mutat în Europa, mai exact în Spania. De remarcat că plecarea Alinei Bica din Costa Rica s-a petrecut vineri, cu o zi înainte ca Elena Udrea să decidă că e timpul să se întoarcă în România. De altfel, și
autoritățile costaricane au confirmat oficial faptul că cele două au părăsit țara.

După Elena Udrea, și Alina Bica a plecat din Costa Rica!

”Ele au părăsit țara vineri, respectiv sâmbătă”, a declarat Víctor Barrantes, viceministrul de Interne din Costa Rica. Lucrurile sunt cât se poate de clare pentru că Barrantes a precizat că solicitanții de azil în Costa Rica trebuie să notifice autoritățile de imigrare în cazul în care părăsesc țara. Dacă nu fac lucrul acesta atunci procedura de acordare a azilului trebuie să fie luată de la capăt, fapt pe care nu și-l permite nimeni aflat într-o asemenea situație.

Atenție, conform acestuia, în cazul în care se întorc în țara de origine, solicitanți de azil își pierd automat acest drept. În acest moment, Elena Udrea este singura care se află în această situație, după ce a ales să revină în România. Potrivit Antena 3, Bica ar fi plecat în Spania unde ar intenționa să se apuce de avocatură. De altfel, Alina Bica a înființat în primăvara anului 2017 o firmă de avocatură în Spania, scria Rise Project în 2018, intitulată Amris International Lawyers SLP. În cele din urmă, Bica a ales să fugă atunci în Costa Rica.

După Elena Udrea, și Alina Bica a plecat din Costa Rica! Udrea
Elena Udrea a revenit în România. Sursa foto – facebook

Ce a spus Udrea despre revenirea în țară

Fostul ministru al Turismului a confirmat revenirea în țară la puține momente după ce s-a întâmplat acest lucru și a făcut și primele declarații după ce s-a întors din Costa Rica. A recunoscut că a renunțat la statutul de refugiat, dar a atras atenţia și a zis că ce i s-a întâmplat în dosarul Gala Bute a fost o “execuție”. Fosta candidată la alegerile prezidențiale a mai prezicat și că a luat decizia de a părăsi țara pentru a putea naște în siguranță.

„Am ales să cer protecție în Costa Rica în condițiile în care tocmai aflasem că sunt însărcinată iar evoluția în dosarul Gala Bute demonstra că este vorba de o execuție, nu de o judecată corectă, în bază legii”, a scris Udrea pe Facebook.

 

Tags: