Sport

După Europeanul de handbal, în România se construieşte o nouă Sală Polivalentă! Anunţul făcut de CNI

17.12.2018 | 19:10
Dupa Europeanul de handbal in Romania se construieste o noua Sala Polivalenta Anuntul facut de CNI

După Europeanul de handbal, în România se construieşte o nouă Sală Polivalentă. Compania Naţională de Investiţii a anunţat luni că a fost semnat contractul pentru demararea lucrărilor în Constanţa, oraş care va deveni al treilea din ţara noastră care va avea o astfel de sală, capabilă să organizeze meciuri europene.

Conform anunţului făcut de CNI, Sala Polivalentă din Constanţa va avea o capacitate de 5.000 de locuri şi va costa 14 milioane de euro. Lucrările vor dura 27 de luni, dintre care trei luni vor fi alocate pentru proiectare. După ce va fi inaugurată, sala de la malul Mării Negre va organiza, printre altele, meciuri de handbal, volei sau baschet.

După Europeanul de handbal, în România se construieşte o nouă Sală Polivalentă. Cum va arăta complexul sportiv

După Europeanul de handbal din Franţa, unde România a ocupat locul patru, CNI a anunţat că se va construi o Sală Polivalentă în Constanţa. “Baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, conformă cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP”, este anunţul făcut de Compania Naţională de Investiţii.

După Europeanul de handbal, în România se construieşte o nouă Sală Polivalentă. Constanţa intră pe harta oraşelor cu săli europene
După Europeanul de handbal, în România se construieşte o nouă Sală Polivalentă. Constanţa intră pe harta oraşelor cu săli europene

În acest moment, România dispune de două săli multifuncţionale la nivel european. Sala Polivalentă din Cluj are o capacitate de 7.227 de locuri, în timp ce Polivalenta din Bucureşti are 5.300 de locuri. În prezent, la malul Mării Negre joacă HC Dobrogea Sud (prima ligă de handbal masculin), BC Athletic (prima ligă de baschet masculin) şi Phoenix (prima ligă de baschet feminin).