Sport

După Gloria Buzău, alte cluburi de handbal sunt pe buza falimentului! Patru echipe sunt într-o situaţie disperată. Exclusiv

Gloria Buzău a anunţat în această săptămână că se retrage din Liga Florilor. FANATIK a aflat că şi alte patru echipe tremură, situaţia financiară fiind dezastruoasă.
11.01.2025 | 12:30
Dupa Gloria Buzau alte cluburi de handbal sunt pe buza falimentului Patru echipe sunt intro situatie disperata Exclusiv
După Gloria Buzău, alte cluburi de handbal sunt pe buza falimentului! / Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost un adevărat cutremur în handbalul românesc odată cu retragerea Gloriei Buzău din Liga Florilor. Cu un buget de peste 2 milioane de euro anul trecut, echipa a anunţat că nu îşi mai poate desfăşura activitatea.

După Gloria Buzău, alte cluburi de handbal sunt pe buza falimentului!

Din informaţiile FANATIK, ar putea urma şi alte cluburi din handbalul românesc care să intre în faliment, situaţia financiară de la mai multe formaţii de primă ligă, masculin şi feminin, fiind disperată.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă momentan există o anumită stabilitate la echipa masculină a Gloriei Buzău, aflată pe locul 4, există riscul ca nici echipa de băieţi să nu primească un buget suficient pentru continuarea activităţii, din banii Consiliului Judeţean. Şi se aşteaptă cu înfrigurare o decizie în acest sens.

CSM Focşani, restanţe de 9 luni!

Cele mai grave probleme sunt la CSM Focşani. Restanţele salariale au ajuns la 9 luni şi echipa este pe buza falimentului. De altfel, în luna decembrie, portarul Emilian Marocico a avut un discurs manifest la adresa celor care conduc clubul:

ADVERTISEMENT

“Avem nopți nedormite, ne trezim și plângem. Avem familii cu toții. Nu suntem doar 20 de inși, suntem mai multe secții. Avem soții, copii.

Dublați sau triplați numărul de oameni pe care voi îi distrugeți pur și simplu pentru că nu sunteți în stare să veniți și să spuneți «Domnilor, bună ziua, ne cerem scuze, asta este problema!»”, a spus Marocico.

ADVERTISEMENT

CSM Constanţa, în colaps financiar!

Vicecampioana României, CSM Constanţa, este în colaps financiar. Echipa pregătită de George Buricea va ajunge în curând la şase luni de restanţe salariale. Mai mult, clubul a pierdut litigiul cu Laurenţiu Toma şi a fost depunctat în Liga Zimbrilor.

George Buricea atrăgea atenţia încă din luna octombrie asupra situaţiei disperate în care se află clubul care a evoluat în grupele EHF European League:

ADVERTISEMENT

“E momentul să vorbesc. După 26 de ani dedicați Constantei, cred ca mi-am câștigat acest drept. S-au întâmplat prea multe în ultima perioadă și nu vreau să privesc în urmă peste ani și să mă întreb dacă aș fi putut face ceva să salvez handbalul constănțean.

Niciodată nu am tăcut când am fost nedreptățit și când munca, onoarea și sacrificiul băieților mei au fost batjocorite. Cu atât mai mult acum, când suntem la un pas de dezastru”, a spus Buricea în luna octombrie.

Restanţe de trei luni la Minaur! Rămâne o echipă din cele două?

Chiar dacă stă bine în clasament atât la feminin, cât şi la masculin, probleme financiare sunt şi la Minaur Baia Mare. Din informaţiile noastre, clubul maramureşean va beneficia de un buget mai mic în acest an, iar asta poate avea consecinţe dezastruoase.

Deja restanţele de la echipele de masculin şi feminin au ajuns la trei luni de zile şi se pune problema ca formaţia feminină să fie desfiinţată şi banii să meargă la echipa de băieţi.

Unul dintre motive: gestionarea deficitară a banilor!

Unul dintre motivele pentru care mai multe echipe au ajuns la faliment sau într-o situaţie disperată din punct de vedere financiar îl reprezintă gestionarea banilor.

Din informaţiile FANATIK, sunt mulţi conducători ai echipelor de handbal care cheltuie bugetul pe un an până în vară sau în toamnă şi apoi speră într-o rectificare pozitivă, astfel încât să poată duce la bun sfârşit anul, cu nişte costuri mai mari decât cele asumate.

Dar, în momentul în care acea rectificare bugetară nu este acceptată, încep problemele. Pentru că echipa nu mai are bani să îşi susţină activitatea şi să plătească sportivii, iar apoi se ajunge foarte rapid într-un colaps.

În continuare, în handbalul românesc există o discrepanţă uriaşă între bugete. Echipe precum CSM Bucureşti, Gloria Bistriţa sau Dunărea Brăila au printre cei mai mulţi bani în handbalul feminin, în timp ce altele dispar sau se zbat pentru supravieţuire. La masculin, Dinamo este singurul club cu un buget mare şi stabilitate, toate celelelate echipe fiind departe din toate punctele de vedere de formaţia antrenată de David Davis.

  • 9 luni de restanţe salariale au jucătorii de la CSM Focşani
  • 2.500.000 de euro a fost bugetul Gloriei Buzău
ADVERTISEMENT
Tags: