News

După gratii pentru neplata facturii de gunoi. Cum a ajuns în cătușe o femeie de 82 de ani

Poliția din statul american Alabama a arestat o femeie în vârstă de 82 de ani pentru o factură de gunoi neplătită în valoare de 77 de dolari.
03.12.2022 | 16:26
Dupa gratii pentru neplata facturii de gunoi Cum a ajuns in catuse o femeie de 82 de ani
Femeia ar mai fi avut probleme din cauza neplății facturilor Foto: Lee Hedgepeth/The Hill
ADVERTISEMENT

Martha Louis Menefield a declarat că era șocată în momentul în care ofițerii i-au pus cătușele și au arestat-o. Suma care a dus la arestarea ei ar fi fost de 77,80 dolari.

După gratii pentru neplata facturii de gunoi. Cum a ajuns în cătușe o femeie de 82 de ani

Într-o postare pe Facebook, poliția din orașul Valley a declarat că a tratat-o cu respect pe doamna Menefield și că a notificat-o de mai multe ori că nu a plătit factura timp de trei luni.

ADVERTISEMENT

“Doamna Menefield a fost tratată cu respect de către ofițerii noștri în exercitarea atribuțiilor lor și a fost eliberată pe baza unei cauțiuni, așa cum prevede legea”, a declarat Mike Reynolds, șeful poliției din orașul Valley din Alabama, în postarea care a atras critici importante în mediul online.

Persoane din Alabama și din întreaga țară au denunțat departamentul de poliție în secțiunea de comentarii.

ADVERTISEMENT

“Toți cei care au jucat un rol în arestarea acestui locuitor din Valley, Alabama, în vârstă de 82 de ani, trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor”, a scris Donald Watkins, un fost avocat în acest stat.

Într-un interviu acordat CBS News, Martha Menefield a declarat că prima ei reacție când doi ofițeri au ajuns la ușa ei pe 25 noiembrie a fost să râdă.

ADVERTISEMENT

“Nu glumiți?”, l-a întrebat ea pe ofițer. Dar când polițistul i-a explicat că într-adevăr se afla acolo pentru a o aresta din cauza facturii neplătite, doamna Menefield a spus: “Am fost supărată pentru că nu știam de ce ar fi venit să mă aresteze”.

În urma arestării, ea a fost dusă la departamentul de poliție din Valley și reținută temporar înainte de a fi eliberată pe cauțiune.

ADVERTISEMENT

Reynolds nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC.

Femeii i-au mai fost suspendate serviciile de ridicare a gunoiului pentru neplată

În declarația sa de pe Facebook, Reynolds a scris că oficialii orașului au încercat de mai multe ori să o contacteze pe Menefield în legătură cu factura sa.

El a mai precizat că femeia a primit o citație în luna august pentru facturile neplătite și că departamentul de aplicare a codurilor din oraș “a încercat să o sune pe doamna Menefield de mai multe ori și a încercat să o contacteze personal la reședința sa”.

Oficialii i-au lăsat un anunț pe ușă, a mai spus Reynolds, anunț care conținea informații de contact și un avertisment că ea trebuia să se prezinte la tribunal în septembrie.

“A fost emis un mandat pentru neplata gunoiului când nu s-a prezentat la tribunal”, a continuat Reynolds, adăugând că Martheifactură  Menefield i-au fost suspendate și serviciile de ridicare a gunoiului de trei ori în ultimii doi ani.

Doamna Menefield a declarat pentru CBS News că nu știa că factura în cauză nu a fost plătită și că nu a primit niciodată o notificare de a se prezenta în instanță.

ADVERTISEMENT
Tags: