Fotbal international

După Mandzukic, un alt titular se retrage din naționala Croației. Anunțul făcut de Subasic

15.08.2018 | 20:04
Dupa Mandzukic un alt titular se retrage din nationala Croatiei Anuntul facut de Subasic

Danijel Subasic se retrage din naționala Croației. Jurnaliștii francezi scriu că portarul echipei AS Monaco, Danijel Subasic și-a anunțat retragerea la 33 de ani. Anunțul jucătorului vine la doar o zi după ce un alt jucător și-a anunțat retragerea din naționala Croației. Este vorba despre Mario Mandzukic, care a jucat timp de 11 ani pentru reprezentativa țării sale.

“A venit timpul să spun la revedere celui mai scump tricou, după zece ani în rândul echipei naţionale. Am luat decizia încă dinainte de mondial. Visul meu a fost de a mă retrage din naţională într-o Cupă Mondială. Cea din Rusia a fost pagina cea mai emoţionantă din cariera mea. Vă mulţumesc tuturor”, a anunțat portarul croat prin intermediul unei scrisori deschise.

Danijel Subasic a debutat la naționala Croației pe 14 noiembrie 2009, iar de atunci a adunat 44 de selecții la prima reprezentativă a țării sale. În cele 4.012 minute jucate în tricoul Croației, a primit primit 28 de goluri și a reușit să mențină poarta intactă în 23 de meciuri. Subasic a jucat la 3 echipe de club în întreaga carieră: NK Zadar, Hajduk Split și AS Moncao. În 411 partide a primit 404 goluri și a păstrat poarta intactă în alte 163 de ocazii. Croatul a marcat un gol din lovitură liberă pentru AS Monaco, într-o partidă jucată în 2012 împotriva formației Boulogne-sur-Mer.

Danijel Subasic se retrage din naționala Croației

Goalkeeperul a făcut parte din lotul Croației la Campionatul Mondial 2018,

jucând în finala pierdută împotriva Franței cu scorul de 4-2. Timp de mai mulți ani, Subasic a fost rezerva lui Stipe Pletikosa, devenind titular din anul 2014. Anunțul de retragere din naționala Croației vine la o zi după ce un alt jucător croat și-a anunțat retragerea. Este vorba despre Mario Mandzukic, care a luat decizia după ce a îmbrăcat tricoul primei reprezentative timp de 11 ani. Jucătorul și-a anunțat decizia pe Instagram, postând un mesaj emoționant în care a explicat care sunt motivele pentru care a ales să se retragă. Mandzukic a scris că jucătorii croați și-au trăit visul la Mondial, acolo unde au reușit o performanță istorică și au simțit dragostea arătată de fanii croați.

“Dragi fani, mereu mi-a plăcut să vorbesc mai mult pe teren decât în afara lui. Aşadar, aceste cuvinte vin puţin mai greu, pentru că ştiu câtă bucurie mi-au adus toate convocările, meciurile şi victoriile. Mai greu, pentru că ştiu ce onoare este să îmbraci tricoul Croaţiei (…). Luna aceasta, când ne-am întors în Zagreb, în Slavonski Brod şi pe tot teritoriul Croaţiei va rămâne cea mai importantă amintire din cariera mea. A fost cea mai frumoasă aventură şi cea mai bună întoarcere acasă. Am dat tot ce am avut mai bun pentru cel mai mare succes din istoria fotbalului croat. Va mulţumesc vouă, suporterilor! Nimeni dintre noi nu este perfect. Întotdeauna mi-am dat sufletul pe teren. De astăzi sunt cu voi, printre cei mai proeminenţi fani croaţi”, a scris Mario Mandzukic.

Croatul a jucat de-a lungul carierei la NK Marsonia, Zeljeznicar, NK Zagreb, Dinamo Zagreb, Wolfsubrg, Bayern Munchen, Atletico Madrid şi Juventus Torino. Mario Mandzukic este cotat la 20 de milioane de euro, iar printre trofeele câștigate se numără și Champions League cu Bayern Munchen, în anul 2013.