Stiri sportive

După Reghe, POTOPUL! PLECĂRI şi ÎNJURĂTURI!

Plecarea lui Laurenţiu Reghecampf, dar şi motivele care au dus la acest fapt au transformat Steaua într-un butoi cu pulbere. Petrecerea pe care roş-albaştrii au ţinut-o după finala Cupei...
25.05.2014 | 00:51
Dupa Reghe POTOPUL PLECARI si INJURATURI

Plecarea lui Laurenţiu Reghecampf, dar şi motivele care au dus la acest fapt au transformat Steaua într-un butoi cu pulbere. Petrecerea pe care roş-albaştrii au ţinut-o după finala Cupei României a reprezentat prilejul perfect pentru refularea tuturor frustrărilor şi a emoţiilor pe care cei care au contribuit la performanţele campioanei din ultimii doi ani le-au acumulat.

Înmormîntare!”, acesta a fost cuvîntul pe care mai mulţi participanţi la party-ul steliştilor l-au folosit la unison atunci cînd au fost puşi să descrie atmosfera în care lucrurile s-au desfăşurat. „Şi nu doar pentru că a plecat Reghe, dar şi pentru că toată lumea simte că nu vin vremuri bune”, a spus un fotbalist al Stelei. Un altul a completat: „Sincer? Eu cred că echipa se rupe în vara asta!”. Întrebaţi despre cine ar purta vina situaţiei tot mai dramatice din sînul echipei, jucătorii, aproape în unanimitate, indică o singură persoană: Gigi Becali. Dar să le luăm pe rînd, pentru că FANATIK a discutat cu mulţi dintre participanţii la serbarea Stelei, iar detaliile sînt incitante.

P: 500 RON BONUS in Cazinoul Unibet. Înregistreaza-te acum!

Tănase şi Szukala s-au întîlnit cu prinţul

Plecarea lui Laurenţiu Reghecampf la Al Hilal i-a trimis la visare pe mulţi dintre stelişti, care speră ca fostul lor tehnician să le facă o ofertă pentru a se transfera în capitala Arabiei Saudite. Chiar dacă Gigi Becali e de acord să vîndă în această vară orice jucător care i-ar putea aduce în conturi cîteva milioane de euro, arabii nu sînt dispuşi să arunce cu banii, iar asta pentru că în campionatul de la Riad există o regulă care limitează numărul străinilor ce pot fi folosiţi. Totuşi, se pare că există un interes pentru doi dintre stelişti, asta dacă judecăm conform celor petrecute vineri seara. Atunci, după ce a negociat termenii contractului lui Reghecampf cu Anamaria Prodan, prinţul Sami Abu Khazir a ţinut să îi cunoască personal pe Cristi Tănase şi Lukasz Szukala, doi dintre cel mai bine cotaţi dintre stelişti. Cei doi sînt doriţi oricum de mai multe cluburi din Europa, Szukala fiind pe lista mai multor cluburi din Rusia, iar Tănase fiind dorit insistent de Olympiakos Pireu.

Titularii pleacă in corpore

Cei doi fotbalişti nu sînt singurii pe care Becali este dispus să îi vîndă. Iasmin Latovlevici intră în această vară în ultimul an de contract şi este aproape de un transfer la Dinamo Zagreb, iar un alt coleg de-al său din defensivă, Florin Gardoş, este pe lista mai multor cluburi din Europa. Ultima echipă intrată în cursa pentru semnătura stoperului cotat de Gigi Becali la 6 milioane de euro este AS Roma, însă fundaşul de 25 de ani este dorit şi în Germania, dar şi în Anglia. În plus, Mihai Pintilii a primit acceptul lui Becali pentru un transfer, iar Tătăruşanu şi Piovaccari vor părăsi şi ei echipa în condiţiile în care contractele lor expiră.

Puteau pierde inclusiv medicul!

Culmea este că nu doar jucătorii vor să părăsească Steaua pentru o viaţă mai bună, ci şi mai mulţi membri ai staff-ului care a lucrat alături de Laurenţiu Reghecampf. Printre aceştia, cel mai hotărît este Radu Paligora, medicul echipei, cel care la petrecerea de vineri seara arăta ca un om dărîmat. „A vrut să plece cu Reghe la Al Hilal, iar Laurenţiu chiar voia să îl ia. Însă i s-a explicat că acolo, la club, este un doctor foarte respectat, în care jucătorii şi şeicii au mare încredere şi că nu va fi înlăturat sub nici o formă. Practic, i-au blocat lui Paligora plecarea ”, a spus o sursă din anturajul lui Reghecampf.

Becali l-a “gonit” pe Reghecampf

Contextul, după cum observaţi, este unul destul de dramatic, pentru că pe lîngă antrenor Steaua riscă să piardă şi mulţi dintre cei mai importanţi jucători. Iar motivul pentru care s-a ajuns în această situaţie este hotărîrea lui Gigi Becali de a nu mai investi deloc în Steaua. „Patronul trebuie să înţeleagă că anul care va veni va fi infinit mai greu decît ce a fost pînă acum. Numai eu ştiu prin ce am trecut vara trecută, cu ce jucători am evoluat în tururile preliminare. Nu mi se pare normal să văd că Dinamo Zagreb, rivala noastră pentru grupele Ligii, ar putea să ia jucători de la noi”, a spus Reghecampf după meciul cu Astra. Supărările tehnicianului, dezvăluite de FANATIK vineri, erau tocmai acestea: Gigi Becali nu vrea să mai investească în transferuri şi nu îi plăteşte pe jucători.

Argăseală, trimis acasă de ţipetele jucătorilor

Tocmai al doilea motiv i-a făcut lui Reghecampf un coşmar ultimele luni la Steaua. „Nu ştia cum să-i mai calmeze, să-i mobilizeze”, spun surse din anturajul tehnicianului. Iar elocventă este o întîmplare ce s-a petrecut la aproximativ un ceas după ce toţi fotbaliştii se strînseseră la Militari Residence. La un moment dat, steliştii au început să îşi verse frustrările cauzate de restanţele salariale de luni de zile pe care clubul le are faţă de ei şi, mai în glumă, mai în serios, au început să scandeze. „Să vină banii, să vină banii, să vină banii la băieţi”, au strigat steliştii, cîntecul roş-albaştrilor fiind şi însoţit de înjurături răzleţe la adresa conducerii. Fiind reprezentantul cel mai de seamă al conducerii, Valeriu Argăseală s-a simţit stingherit de insistenţa steliştilor şi s-a făcut nevăzut rapid, chiar dacă venise alături de soţie şi fiică, iar cele două femei şi-ar mai fi dorit să rămînă la petrecere.