După Şumudică, potopul. Alex Maxim, la un pas să plece şi el de la Gaziantep

Andrei David   
în Fotbal international
21/01/2021, 11:00
După Şumudică, potopul. Alex Maxim, la un pas să plece şi el de la Gaziantep
Alex Maxim, la un pas să plece şi el de la Gaziantep. Trabzonspor îl vrea. FOTO: twitter

Alex Maxim, jucător care a avut o evoluţie foarte bună pentru Gaziantep sub comanda lui Marius Şumudică, este pe punctul de a părăsi şi el formaţia turcă.

De serviciile sale se interesează Trabzonspor, cea mai titrată formaţie din afara Istanbulului, iar presa locală spune că şefii clubului nu s-ar opune unei despărţiri de mijlocaşul naţionalei.

Alex Maxim se află în cel mai bun sezon, cu 10 goluri reuşite în 18 partide pentru Gaziantep, iar unul dintre meritele principale le are Marius Şumudică. De altfel, mijlocaşul a declarat că ar vrea să lucreze din nou cu tehnicianul care i-a relansat cariera.

Tranbzonspor îl vrea pe Alex Maxim de la Gaziantep

Evoluţiile internaţionalului român au atras atenţia cluburilor mari din Turcia. Beşiktaş s-a interesat de serviciile lui Maxim la jumătatea lunii ianuarie, iar acum un al nume mare a intrat pe fir.

Trabzonspor, cea mai titrată formaţie din afara Istanbulului, cu 6 campionate şi 9 Cupe, îl vrea pe Alex Maxim. Abdullah Avci, antrenorul lui Trabzon, s-a orientat spre mijlocaşul român, iar din informaţiile oferite de Karadenizgazete, ar fi demarat deja discuţiile cu başkanii de la Gaziantep.

Odată cu demiterea lui Marius Şumudică, este de aşteptat ca Alex Maxim să nu mai aibă acelaşi randament de până acum, iar conducerea lui Gazientep este conştientă de acest aspect.

Tocmai de aceea, nu s-ar opune unei plecări a mijlocaşului român, dar nu au luat o decizie finală în acest sens. Ultimul cuvânt îl va avea Ricardo Sa Pinto, înlocuitorul lui Marius Şumudică pe banca lui Gaziantep.

Alex Maxim, surprins de demiterea lui Şumudică

Vestea demiterii lui Marius Şumudică nu i-a picat prea bine lui Alex Maxim, care avea o relaţie foarte bună cu antrenorul care l-a ajutat să revină în formă.

„Abia am aflat şi eu, încă nu am apucat să discut cu staff-ul. Normal că m-a surprins. Echipa merge foarte bine, nu mă aşteptam la asta acum. Aveam o relaţie excelentă cu Şumudică şi cu întreg staff-ul, e normal să-mi pară rău pentru ce s-a întâmplat. Sper să lucrez din nou cu Şumudică si sper ca asta să se întâmple cât mai curând“, declara jucătorul la scurt timp după plecarea tehnicianului.

  • 2,6 milioane de euro este cota lui Alex Maxim, conform transfermarkt. El mai are contract cu Gaziantep până în vara lui 2022.
Închide ×