Sport

Cât a plătit TVR pentru drepturile tv la CM de nataţie! Suma este derizorie

Veste uriașă pentru românii care vor să îl susțină pe David Popovici (17 ani)! O televiziune a cumpărat drepturile pentru Campionatul Mondial de Natație!
21.06.2022 | 17:00
Cat a platit TVR pentru drepturile tv la CM de natatie Suma este derizorie
O televiziune din România a cumpărat drepturile pentru CM de Nataţie! FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
21-06-2022
17:34

TVR a plătit doar 10.000 de euro pentru a transmite CM de Natație

Televiziunea Română a achiziționat de urgență drepturile TV pentru Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta după performanța istorică a lui David Popovici.

TVR a plătit o sumă ridicolă, de doar 10.000 de euro, pentru a transmite în direct o competiție de asemenea anvergură.

Finala la 100 de metri în care David Popovici este favorit va fi transmisă în drecit miercuri, 22 iunie, de la ora 19:22 pe TVR 1

David Popovici (17 ani) are ocazia să scrie din nou istorie pentru țara noastră, după ce a devenit primul român campion mondial la natație, în proba de 200 de metri liber. Sportivul de la CS Dinamo e calificat în semifinalele cursei de 100 de metri liber, competiția urmând a fi transmisă de către Televiziunea Română.

Cursele lui David Popovici de la CM de Natație se văd la TV în România!

Semifinalele cursei de 100 de metri liber se vor vedea la TVR 1, începând cu ora 19:25, marți, 21 iunie, în timp ce mare finală, programată miercuri, 22 iunie, va fi difuzată cu începere de la ora 19:20.

ADVERTISEMENT

„Campionul mondial se vede la TVR! Astăzi, de la ora 19:00, în studioul TVR 1, se vor discuta toate detaliile de la Campionatul Mondial de natație, iar semifinalele cursei de 100 de metri liber, unde David Popovici este printre favoriții la aur, se vor vedea începând cu 19:25. Marea finală va fi mâine, 22 iunie, tot pe #TVR1, cu începere de la ora 19:20”, a anunțat Televiziunea Română, pe una dintre paginile de Facebook.

De ce nu s-a văzut finala cursei de 200 de metri liber, când românul a devenit campion mondial

Șeful Televiziunii Române, Dan Turturică, a dezvăluit motivele pentru care drepturile de televizare ale Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta nu au fost luate mai devreme. În plus, acesta le-a dat o veste bună românilor.

ADVERTISEMENT

TVR1 va transmite în exclusivitate Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, care se vor desfășura la Otopeni, în perioada 5-10 iulie. Va fi ultima competiție pentru juniori la care participă „fenomenul” Popovici.

„TVR 1 va difuza, în această seară, începând cu ora 19:00, mai multe probe de înot din Campionatul Mondial de Natație, de la Budapesta, printre care și semifinala la 100 m liber, în care s-a calificat David Popovici, cu cel mai bun timp din serii. De ce nu a dat TVR (sau altă televiziune) și competițiile din zilele trecute la care au participat David Popovici și Robert Glință?

ADVERTISEMENT

Pe scurt: pentru că acum doi ani, când au fost ofertate inițial drepturile de difuzare ale acestei competiții, nimeni nu a fost interesat să le cumpere. Motivele sunt numeroase. Printre cele vizibile: ‘înotul nu face audiență,’ ‘când a dat vreo televiziune românească înot în prime time?’ nimeni nu a anticipat ‘fenomenul Popovici’ și altelele asemenea. Din păcate, după ce ratezi oferta inițială, e mai complicat să obții drepturile de difuzare în buza concursului.

„TVR reușește să recupereze acest eveniment sportiv de anvergură”

Mai ales, pentru o instituție publică! Cert este că, pe ultima sută de metri, TVR reușește să recupereze acest eveniment sportiv de anvergură, iar diseară și în zilele următoare, telespectatorii televiziunii publice vor putea vedea probele în care concurează David Popovici și Robert Glință, dar nu numai.

ADVERTISEMENT

Și încă o veste bună, despre o competiție pe care TVR o va difuza în calitate de partener al Federatiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern: David Popovici, dar si alți tineri înotători români de mare valoare, vor concura la începutul lunii iulie la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori 2022, competiţie desfăşurată în premieră în România şi pe care Televiziunea Română o va transmite, în direct, în în exclusivitate, pe TVR 1, în perioada 5-10 iulie 2022.

Este ultima competiţie pentru juniori la care participă David Popovici. Lui și celorlalți sportivi români li se vor alătura cei mai buni înotători juniori ai Europei, care vor concura pentru prima dată în România, la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, competiție găzduită la Complexul Olimpic de Natație Otopeni”, a declarat Dan Turturică, șeful TVR.

ADVERTISEMENT