Sport

După un deceniu de supremație și după 12 ani fără nicio confruntare directă, Simona Halep este la un singur meci de a fi depășită în clasamentul WTA de Sorana Cîrstea!

Rivalitatea dintre Sorana Cîrstea și Simona Halep atinge noi culmi. Fostul lider mondial WTA ar putea fi depășită de Cîrstea în clasamentul mondial dacă aceasta câștigă un singur meci la începutul lunii februarie.
26.01.2022 | 13:29
Dupa un deceniu de suprematie si dupa 12 ani fara nicio confruntare directa Simona Halep este la un singur meci de a fi depasita in clasamentul WTA de Sorana Cirstea
Sorana Cîrstea nu încetează să-și surprindă fanii prin postările de pe rețelele de socializare. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep și Sorana Cîrstea nu au fost niciodată prietene și niciuna dintre ele nu a ascuns acest lucru. Rivalitatea dintre cele două sportive datează încă din vremea junioratului, când ”numărul 1” era ”Sori”.

Odată cu trecerea anilor lucrurile s-au inversat și în 2017 ”Simo” a devenit numărul 1 mondial. Rivalitatea dintre ele este un veritabil meci de șah, cele două evitând să se întâlnească în meciuri directe, în turneele din circuitul mondial.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a câștigat deja un turneu în acest an, dar ar putea fi depășită de Sorana Cîrstea după un singur meci

Atât Simona Halep, cât și Sorana Cîrstea au bifat optimi de finală la Australian Open, dar cea care are cel mai mult de câștigat din această performanță este ”Sori”, rivala de-o viață a Simonei.

Halep, care a câștigat deja un turneu în 2022, Meolbourne Summer Set 1, chiar înaintea participării la Australian Open, a acumulat 2.117 puncte în clasamentul WTA Live Rankings.

ADVERTISEMENT

”Simo” va pierde, însă, 500 de puncte, pe care le-a câștigat în 2020 la Dubai WTA500 și pe care anul trecut nu le-a pierdut, deși nu a participat, deoarece a beneficiat de înghețarea clasamentului mondial. În WTA Live Rankings, ”Sori” are 1.612 puncte și se va apropia de Halep la doar 35 de puncte, după ce ultima va pierde cele 500 de puncte amintite.

La începutul lunii viitoare, în perioada 7-13 februarie, Cîrstea va participa la WTA Sankt Petersburg unde, dacă va câștiga meciul din turul inaugural, va obține 55 de puncte. Acela va fi momentul în care ”Sori” va redeveni ”racheta numărul 1” a României, depășind-o în clasamentul WTA Live Rankings pe marea rivală.

ADVERTISEMENT

Tot în luna februarie (în perioada 14 – 19), Simona Halep va participa la turneul de la Dubai, la fel ca și Sorana Cîrstea, doar că aceasta nu are de apărat nici un punct în întrecerea din Emiratele Arabe Unite.

Ultima oară când Sorana Cîrstea a fost înaintea Simonei Halep s-a întâmplat în 2012

Sorana Cîrstea a declarat că nu este interesată de poziția ei în clasamentul mondial, nici dacă se situează pe un loc superior Simonei Halep. Însă, sportiva din Târgoviște așteaptă acest moment de un deceniu.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când ”Sori” a fost mai sus în topul mondial, decât ”Simo”, s-a întâmplat la sfârșitul anului 2012 pe care Cîrstea l-a încheiat pe locul 27, în vreme ce Halep încheia anul pe 47.

În această dispută ”rece”, trebuie amintit că Sorana Cîrstea a fost în perioada junioratului sportiva mai bună, considerată marea speranță a tenisului românesc și a fost ani de zile (între 2006 de când cele două au trecut la profesioniști, până în 2009) mereu peste rivala din Constanța.

De atunci, cele două se evită pe cât posibil, iar acest lucru îi zgândărește orgoliul fostului lider mondial care, în meciurile directe, este condusă de Sorana cu 2-1. Coincidență sau nu, cele două au reușit ca în mai bine de 12 ani de activitate să nu mai ajungă adversare în niciun meci, după acel joc câștigat de Cîrstea, 6-2, 6,-4 în finala de la Cincinatti Masters în 2010!

Un alt aspect care a adâncit și mai mult ruptura dintre cele două sportive este faptul că Simona Halep a fost mereu sprijinită de miliardarul Ion Țiriac. Pe de altă parte Sorana Cîrstea se iubește chiar cu fiul omului de afaceri, Ion Ion, cu care are o relație din 2018.

Episodul FED Cup

Momentul care a evidențiat definitiv rivalitatea dintre Sorana Cîrstea și Simona Halep s-a petrecut în 2018 când, înaintea unui meci din FED Cup, dintre România și Canada, ”Simo” a anunțat că nu va participa, iar acest lucru a fost taxat imediat de ”Sori” care declara: ”România nu stă în Simona Halep”.

”Tricolorele” s-au impus în duelul de la Cluj-Napoca cu scorul de 3-1, Sorana aducând primul punct pentru echipa României. A fost, de altfel, ultimul meci al Soranei, pentru echipa țării noastre.

Într-un alt interviu, acordat un an mai târziu, Cîrstea explica, concret, care este relație ei cu fostul lider mondial.

”Noi ne știm de la 8 ani. Dar nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă. Ca-n orice job, cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu.

Nici când eram copii nu eram foarte apropiate, pentru că suntem două persoane extrem de diferite. Nu există două persoane mai diferite decât noi două”, spunea Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT