News

După viscol, vine gerul. Avertismentul ANM despre vremea din următoarele zile

După zilele în care România viscol și ninsori, meteorologii avertizează că în perioada următoare se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi din această iarnă
05.02.2023 | 10:36
Dupa viscol vine gerul Avertismentul ANM despre vremea din urmatoarele zile
Vreme geroasă în România, anunță meteorologii. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nici Bucureștiul nu va fi scutit de vremea geroasă, în special noaptea și dimineața, atunci când minimele vor atinge valori de minus șapte grade Celsius.

Vreme geroasă pe teritoriul României

Meteorologii avertizează că în zilele următoare vremea geroasă va fi resimțită pe întreg teritoriul României, inclusiv în Capitală, fiind așteptate cele mai scăzute temperaturi din această iarnă. ANM a precizat că aceste temperaturi scăzute se vor înregistra începând de duminică noapte.

ADVERTISEMENT

„De duminică noaptea spre luni vom înregistra cele mai coborâte valori: minus 15 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până spre minus 10 în zonele mai joase din regiunile intracarpatice

Din punct de vedere termic, în următoarea perioada vremea va fi una geroasă noaptea și dimineață, inclusiv în Capitală”, a declarat, într-o intervenție la postul Digi24, Elena Mateescu, directorul executiv al ANM.

ADVERTISEMENT

Duminică noaptea, dar și în nopțile următoare, în Capitală valoarea minimă așteptată este de minus șapte grade Celsius, temperatură ce va fi resimțită în toate nopțile din săptămâna viitoare.

Pe parcursul zilei însă, maximele prognozate vor avea valori pozitive, chiar dacă miercuri sunt așteptate temperaturi maxime de 0 grade Celsius, vinerea și sâmbăta viitoare maximele prognozate sunt de 6 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Vreme geroasă și ninsori viscolite

Meteorologii atrag atenția că zilele următoare nu vor fi doar geroase, dar și că în multe zone din țară vântul va sufla cu putere, cu intensificări de până la 80 km/ h în zona de litoral și cu viteze mai mari în zonele montane, la altitudini de peste 1.800 de metri. Pe litoral sunt așteptate chiar și ninsori în perioada următoare.

„Vorbim până duminică seară la ora 20.00 de prima avertizare de cod portocaliu ce vizează zona Carpaților Meridionali. La altitudinile mai mari de 1.800 metri, vorbim de rafale de peste 90-100 km/h, viscolind stratul de zăpadă, vizibilitatea fiind redusă.

ADVERTISEMENT

De mâine dimineață de la ora 2 până mâine seară la ora 20 vorbim de zona litoralului, unde temporar va ninge. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70-80 km/h. Va fi ninsoaree viscolită și vizibilitatea redusă”, a mai declarat Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT