News

După zece ani alături de Gheorghe Hagi la Viitorul, a reziliat contractul şi a semnat cu FRF! EXCLUSIV

28.01.2020 | 15:29
Dupa zece ani alaturi de Gheorghe Hagi la Viitorul a reziliat contractul si a semnat cu FRF EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Lucian Burchel a reziliat în octombrie contractul cu „Academia Gheorghe Hagi”, unde a ocupat funcția de director tehnic încă de la înființare, și, din informațiile FANATIK, se va alătura Federației Române de Fotbal, unde va ocupa o funcție în cadrul departamentului tehnic.

Lucian Burchel se va alătura Federației Române de Fotbal

Lucian Burchel a fost unul dintre oamenii alături de care Gică Hagi a demarat academia de fotbal de la malul Mării, în urmă cu mai bine de un deceniu, în 2009. În luna octombrie, Viitorul anunța pe site-ul oficial despărțirea de cel care a ocupat funcția de director tehnic timp de zece ani:

ADVERTISEMENT

Începând de astăzi (n.r. 19 octombrie 2019), Lucian Burchel nu mai este directorul tehnic al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, fiind dorința expresă a acestuia de a întrerupe activitatea la clubul nostru.

Director Tehnic al Academiei Gheorghe Hagi încă de la înființarea acesteia, Lucian Burchel este unul din cei care au contribuit din plin la realizarea performanțelor din această perioadă, în care s-au cucerit nu mai puțin de 24 de titluri naționale !

ADVERTISEMENT

Îți mulțumim Lucian Burchel pentru toate realizările din acești ani și te așteptăm să fii alături de noi și la următorul moment important al clubului nostru, când vom lansa cartea despre Academia Hagi și FC Viitorul”, se arăta pe site-ul oficial al FC Viitorul.

Din informațiile FANATIK, Lucian Burchel a cerut rezilierea contractului cu Viitorul pentru a se alătura Federației Române de Fotbal, unde va ocupa o funcție în cadrul departamentului tehnic.

ADVERTISEMENT

Lucian Burchel a mai lucrat în cadrul FRF în perioada în care Mircea Sandu a fost președinte, când a pregătit naționala U19.

A contribuit la creșterea unor jucători de zeci de milioane de euro

Fiind directorul tehnic al „Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi” încă de la startul proiectului, Lucian Burchel și-a adus contribuția în lansarea unor fotbaliști care au adus în conturile clubului din Constanța multe milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Gabi Iancu, Florin Tănase, Dragoș Nedelcu, Romario Benzar, Florinel Coman sau Ionuț Vînă au fost cedați la FCSB pentru aproximativ 8.500.000 de euro, în timp ce jucători precum Răzvan Marin, Denis Drăguș, Tudor Băluță, Cristi Manea sau Aurelian Chițu au mai asigurat clubului Viitorul peste 10.000.000.

ADVERTISEMENT