News

Durere fără margini la înmormântarea lui Robert. Tânărul de 20 de ani a murit într-un accident de muncă în Italia. ”De ce, Doamne, îi iei la tine pe acești îngeri?”

Robert Cosmin Pricopi a murit la doar 20 de ani într-un tragic accident de munca. A fot condus pe ultimul drum de comunitatea de români din Ferrara, Italia
04.06.2023 | 10:39
Durere fara margini la inmormantarea lui Robert Tanarul de 20 de ani a murit intrun accident de munca in Italia De ce Doamne ii iei la tine pe acesti ingeri
Tatăl lui Robert Pricopi este singurul supraviețuitor al accidentului de muncă Sursa foto: Parohia Ortodoxă Română din Ferrara, Gazzetta di Modena / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Accidentul în care a decedat Robert Pricopi a avut loc la jumătatea lunii mai. Atunci, tânărul, tatăl său și un alt român, Ionel Costin, de 50 de ani, care a decedat după aproape zece zile în spital. s-au prăbușit de la înălțime după ce coșul în care se aflau în timp ce lucrau la acoperișul unei clădiri a căzut brusc.

Robert Pricopi a murit într-un accident de muncă în Italia

Tânărul a murit la două zile după accident. Comunitatea de români din Ferrara l-a condus joi pe ultimul drum. La funeralii a fost prezent și tatăl său, singurul supraviețuitor al cumplitei tragedii.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 48, care are ambele picioare rupte și-a condus fiul pe ultimul drum de pe targă. Tatăl lui Robert este încă internat la secția de ortopedie a spitalului din Cona.

În ciuda durerii provocate de pierderea fiului lor, familia lui Robert Pricopi a găsit puterea de a salva alte vieți, donând organele tânărului căzut victimă cumplitului accident.

ADVERTISEMENT

Vestea morții lui Robert a căzut ca un trăsnet peste toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Pe rețelele de socializare românii din Ferrara au postat sute de mesaje de condoleanțe pentru familia îndoliată.

”Odihnă veșnică micuțule, mult, mult prea devreme. Dumnezeu să te ierte, copil frumos! Offf mult prea devreme! De ce Doamne îi iei la tine pe acești îngeri”, sunt o parte dintre mesajele postate de românii din Ferrara.

ADVERTISEMENT

Urmare a acestei tragedii, Procuratura din Ferrara a deschis o anchetă, modificând ipoteza de la vătămare corporală gravă la omor din culpă și vătămare corporală gravă din culpă.

În următoarele zile se vor efectua investigații tehnice pentru a stabili cauzele care au dus la răsturnarea platformei de lucru. Patru persoane sunt cercetate în acest caz.

ADVERTISEMENT

Pe 9 iunie, procurorul responsabil cu ancheta va conferi inginerului Massimo Rizzati sarcina expertizei tehnice, care va trebui să constate cauzele desprinderii platformei, scrie publicația Rotalianul.

ADVERTISEMENT