ADVERTISEMENT
News

Durere și întrebări fără răspuns pentru rudele morților în incendiul de la Piatra Neamț

Autor: Georgiana Dicu | 15.11.2020 | 15:02
Durere și întrebări fără răspuns pentru rudele morților în incendiul de la Piatra Neamț
Rudele victimelor incendiului de la SJU Piatra Neamț, chemate să ridice trupurile de la morgă. Foto: Vlad Chirea Libertatea

Durere și multe întrebări fără răspuns pentru rudele pacienților uciși în incendiul de la SJU Piatra Neamț, chemate la morgă să ridice trupurile neînsuflețite. Când au ajuns la fața locului au aflat că persoanele arse nu au fost încă identificate și trebuie să mai aștepte.

ADVERTISEMENT

Pentru că morga era plină încă dinaintea producerii incendiului, au fost chemați și aparținătorii pacienților decedați înaintea tragediei, care ar fi trebui să ridice trupurile rudelor în zilele următoare.

Spitalul din Piatra Neamț a solicitat un container frigorific pentru morții din incendiul care a avut loc sâmbătă seara în secția  secția ATI.

Rudele decedaților au aflat despre tragedie de la televizor

Multe dintre persoanele ajunse în fața morgii Spitalului din Piatra Neamț au povestit ca au aflat despre tragedie de la televizor. Cum unii dintre decedați au familia apropiată în izolare sau carantină, la morgă au venit rude mai îndepărtate.

ADVERTISEMENT

„Nimeni nu-și imagina ce a urmat, mai ales că a plecat bine de acasă. A fost un ghinion ce s-a întâmplat aseară. E trist și tragic se s-a întâmplat. Am aflat la televizor, iar la 12 noaptea ne-a anunțat spitalul. Soția și fiul cumnatului meu erau în izolare, fiind contact direct cu el. A venit aseară fiul meu la spital, dar era aglomerație. Una dintre fetele lui care este în Italia a anunțat că va face proces spitalului”, a declarat cumnata uneia dintre victime pentru Exploziv TV.

Femeia a povestit că bărbatul care a murit în incendiu era cumnatul ei și avea 68 de ani. El s-a simțit rău în urmă cu câteva zile și s-a internat la spital, iar la scurt timp medicii l-au mutat în Secția de Terapie Intensivă, relatează Libertatea.

ADVERTISEMENT

Victimele incendiului izbucnit în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ sâmbătă seara sunt 3 femei și 7 bărbați.

Cei 10 bolnavi decedați auveau vârste cuprinse între 67 și 87 de ani, a anunțat unitatea sanitară într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT