Life

Durerea exprimată de Horațiu Mălăele în noua sa carte: „Sunt un bătrân putred al acestei realități carnivore”

Horațiu Mălăele impresionează cu noua sa carte, „Tristețea ploilor”, scoasă pe piață astăzi, 22 mai 2024. Avem pasaje din opera sa!
22.05.2024 | 13:00
Durerea exprimata de Horatiu Malaele in noua sa carte Sunt un batran putred al acestei realitati carnivore
Horațiu Mălăele a lansat o nouă carte. Foto: Facebook/ Bookzone. Montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Horațiu Mălăele lansează astăzi, 22 mai 2024, cartea „Tristețea ploilor”, una din cele mai impresionante scrieri ale marelui actor. FANATIK vă prezintă câteva pasaje din noua sa carte, dar și povestea din spatele volumului.

Horațiu Mălăele, poveste impresionantă în noua sa carte, „Tristețea ploilor”

Horațiu Mălăele dovedește, încă o dată, talentul său nemărginit nu doar prin realizările sale în teatru și film, ci și prin condei. Actorul mânuiește cuvintele cu aceeași ușurință cu care joacă pe marile scene. În timp ce mulți artiști aleargă după audiență, el vrea ca audiența lui, indiferent de cât de mică sau mare e, să rămână cu ceva în minte și-n suflet.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Mălăele, poveștile cărților nu ar trebui măsurate în funcție de numărul cititorilor, ci după numărul celor care, citindu-le, „deslușesc taina zborului”. Reputatul regizor vorbește, în cartea lansată la editura Bookzone, despre o marte care nu este o moarte, o viață care nu este viață și o iubire care este, de fapt, totul.

În „Tristețea ploilor”, Horațiu Mălăele făurește un personaj paradoxal. Creionează portretul unui bătrân tânăr care își trăiește ultimele zile de viață la granița dintre realitate și halucinație. Amintirile și regretele îl năpădesc la fiecare secundă. Cititorii călătoresc, alături de personaj, în copilăria sa din mahalalele și orfelinatele Bucureștiului și Parisul anilor 1930.

ADVERTISEMENT

Pasaj plin de emoție din cartea lui Mălăele: „Amintirile rămân singura noastră avere statornică”

„Sunt un bătrân putred al acestei realități carnivore. O relicvă evanescentă, unul dintre miliardele de locuitori ai planetei care, cu încrederea nemuririi, vor popula vrând-nevrând unul dintre cimitirele acestui Pământ. Până una-alta, amintirile rămân singura noastră avere statornică. Sunt convins de asta, mai ales acum, când le privesc așezate îndărătul meu, tăcute, colorate și multiforme ca un imens recif de corali prăbușit în apele începutului”, e unul din pasajele cărții lansate de Horațiu Mălăele.

Cu ocazia lansării „Tristețea ploilor”, Mălăele relansează la aceeași editură și „Tehomir”. E o altă poveste în care realul și fantasticul se completează prin aducerea în fața publicului a unei părți semnificative din copilăria artistului.

ADVERTISEMENT

Destănuiri despre copilăria miraculoasă a actorului, „trăită în mocirla unei lumi aflate la răscruce”

„Când apusul îi face umbra tot mai lungă și viața începe să aparțină imprevizibilului, omul se apucă, din tainice motive, să lase cui va dori mărturii ale trecerii lui. Oaie temătoare, aparținătoare turmei, fac și eu același lucru, smulgând din temnițele ucigașe ale memoriei această poveste din vremea unei copilării miraculoase, trăită în mocirla unei lumi aflate la răscruce”, povestește artistul Horațiu Mălăele.

În „Tehomir”, legendele prin viață, iar semnele nefatse și evenimentele miraculoase anunță durerile prin care sătenii trec atunci când istoria nemiloasă plonjează în destinele lor. În satul miracolelor, dar și al suferințelor greu de pătruns cu mintea, elementul fantasticului este singura supapă. Rămâne singura modalitate prin care oamenii reușesc să ignore răul existențial.

ADVERTISEMENT

„Tehomir” și „Tristețea ploilor” fac parte dintr-o nouă colecție dedicată de Bookzone creației lui Horațiu Mălăele. Colecția include și o nouă ediție a bestsellerului „O poveste cam ciudate și alte două povestiri”.

 

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi...
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi oferte all inclusive
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani:...
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a...
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a DECIS
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”